PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

I nie chodzi mi bynajmniej o jakieś szczeniackie wzbudzanie prowokacji ale dla mnie ten film jest po prostu słaby. Strasznie mnie rozczarował,a oczekiwałam po nim bardzo wiele,porównam go bo napompowanego do ogromnych rozmiarów balonu,pustego w środku. Jak w temacie-sztuczność biła ode mnie niesamowicie z gry bohaterów,nie wiem,być może nie byli przygotowani na zmierzenie sie z taką rolą... Na plus zaliczę ciekawy, "surowy" klimat tego filmu i piekną,podkreślającą go muzykę.

użytkownik usunięty
freeKA

"sztuczność biła ode mnie niesamowicie z gry bohaterów,nie wiem,być może nie byli przygotowani na zmierzenie sie z taką rolą..."

na darmo obydwóch nie nominowano do Oscara...

ocenił(a) film na 10

Dla mnie ten film jest super. Żaden film nigdy mnie tak jeszcze nie poruszył.

ocenił(a) film na 10
freeKA

A według mnie wyszło im to bardzo dobrze. Chyba nie zauważyłaś że ich postacie takie były tzn. oschłe i surowe. Mnie się wydaję że należał się im Oskar, ale niestety. Ja bym miał problem całować się z facetem i to nie mały, jeszcze ta rola w namiocie ( i to wszystko przy ludziach i dla ludzi). Nie jeden bardzo dobry aktor miałby problem z takimi rolami.

Gimer1992

Według mnie oni zagrali rewelacyjnie, wiarygodnie, dla mnie obaj aktorzy są niezwykle utalentowani, żeby zagrać tak trudne role w tak prawdziwy sposób trzeba być doskonałym aktorem i zgadzam się, że nie jeden bardzo dobry aktor miałby problem z taką rolą.

olivia_6

Też właśnie doszłam do wniosku że zagranie takiej roli do tego wiarygodnie musi być dla aktora nieada wyzwaniem biorąc poduwage to co się wydarzyło w namiocie i seny pocałunków.Myślę że obaj podołali tej trudnej roli byli rewelacyjni i zasługiwali na oskara szkoda że nie dostali.

ocenił(a) film na 6
Preity27

A może nie musieli grać ,może naprawde są ,byli o lekko odmiennej orientacji ??

użytkownik usunięty
wojce

nigdzie nie słyszałem żeby oni byli homo naprawdę. a chociażby to i tak podziw za odwagę- nie każdy mógłby się zmierzyć z taką rolą! No ale wydaje mi się że nie byli homoseksualistami i zagrali to świetnie, naprawdę.

ocenił(a) film na 10
olivia_6

Osoby zainteresowane filmem pewnie to wiedzą, że Mark Wahlberg i Joaquin Phoenix rozważali przyjęcie głównych ról, jednak ostatecznie zrezygnowali ze względu na sceny "łóżkowe".
W moim przekonaniu chyba wyszło to na dobre filmowi.

filmfandt

Ja rownież nie zgadam sie z tym , że film byl slaby . Świetna gra Aktorska , świetna muzyka i świetne miejsce do nakrecenia tego filmu. Zagrac w takiej roli jak oni to nie lada wyzwanie a im to wyszlo bardzo dobrze.

Mountain_17

Gdzieś w połowie filmu stwierdziłem, że myślałem, że film będzie lepszy. Ale w sumie na koniec bardzo mnie wzruszył, więc jestem pozytywnie do niego nastawiony.