I nie chodzi mi bynajmniej o jakieś szczeniackie wzbudzanie prowokacji ale dla mnie ten film jest po prostu słaby. Strasznie mnie rozczarował,a oczekiwałam po nim bardzo wiele,porównam go bo napompowanego do ogromnych rozmiarów balonu,pustego w środku. Jak w temacie-sztuczność biła ode mnie niesamowicie z gry bohaterów,nie wiem,być może nie byli przygotowani na zmierzenie sie z taką rolą... Na plus zaliczę ciekawy, "surowy" klimat tego filmu i piekną,podkreślającą go muzykę.
"sztuczność biła ode mnie niesamowicie z gry bohaterów,nie wiem,być może nie byli przygotowani na zmierzenie sie z taką rolą..."
na darmo obydwóch nie nominowano do Oscara...
A według mnie wyszło im to bardzo dobrze. Chyba nie zauważyłaś że ich postacie takie były tzn. oschłe i surowe. Mnie się wydaję że należał się im Oskar, ale niestety. Ja bym miał problem całować się z facetem i to nie mały, jeszcze ta rola w namiocie ( i to wszystko przy ludziach i dla ludzi). Nie jeden bardzo dobry aktor miałby problem z takimi rolami.
Według mnie oni zagrali rewelacyjnie, wiarygodnie, dla mnie obaj aktorzy są niezwykle utalentowani, żeby zagrać tak trudne role w tak prawdziwy sposób trzeba być doskonałym aktorem i zgadzam się, że nie jeden bardzo dobry aktor miałby problem z taką rolą.
Też właśnie doszłam do wniosku że zagranie takiej roli do tego wiarygodnie musi być dla aktora nieada wyzwaniem biorąc poduwage to co się wydarzyło w namiocie i seny pocałunków.Myślę że obaj podołali tej trudnej roli byli rewelacyjni i zasługiwali na oskara szkoda że nie dostali.
nigdzie nie słyszałem żeby oni byli homo naprawdę. a chociażby to i tak podziw za odwagę- nie każdy mógłby się zmierzyć z taką rolą! No ale wydaje mi się że nie byli homoseksualistami i zagrali to świetnie, naprawdę.
Osoby zainteresowane filmem pewnie to wiedzą, że Mark Wahlberg i Joaquin Phoenix rozważali przyjęcie głównych ról, jednak ostatecznie zrezygnowali ze względu na sceny "łóżkowe".
W moim przekonaniu chyba wyszło to na dobre filmowi.
Ja rownież nie zgadam sie z tym , że film byl slaby . Świetna gra Aktorska , świetna muzyka i świetne miejsce do nakrecenia tego filmu. Zagrac w takiej roli jak oni to nie lada wyzwanie a im to wyszlo bardzo dobrze.