PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197530
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Dlaczego świat ma taką obsesję na punkcie seksualności?
Nie rozumiem tej całej nienawiści do homoseksualistów. Irytuje mnie nawet to jak wszyscy się nad tym rozwodzą.
Mi nie przeszkadza że istnieją, nawet specjalnie nie zaprzątam sobie nimi głowy. Są, to są. Tyle.
Moim zdaniem czyjaś orientacja nie powinna być wyznacznikiem tego jakim ktoś jest człowiekiem.
Na przykład u mnie w firmie pracuje gej. No i ja go strasznie nie lubię, przez co niektórzy zarzucają mi homofobię i że jestem uprzedzony. Ale ja go nie trawię nie dlatego że jest homo, tylko dlatego że jest nadęty, irytujący i nie ma dystansu do siebie. Jak by był hetero to też bym go nie lubił.
Kiedyś ktoś mi powiedział że jak by jego najlepszy przyjaciel powiedział mu że jest gejem to by go znienawidził.
Ręce mi opadają jak słyszę takie teksty.

Stilnes

Zgadzam się z Tobą w 100%, ale z takimi poglądami to chyba jesteśmy w mniejszości. Nasz kraj to niestety jeszcze w dużej mierze "Ciemnogród" i musi minąć naprawdę duuużo czasu, żeby to się zmieniło. Szkoda, nie?

ocenił(a) film na 9
tripijo

Wielka szkoda, bo ta cała nietolerancja odnosi się generalnie do wszystkiego co choć odrobinę odbiega od utartych schematów.
Styl ubierania, fryzura, muzyka jakiej słuchasz, tatuaże, kolczyki, idee, postawy życiowe... Zawsze znajdzie się ktoś kto powie że to jest nienormalne, chore bez żadnego uzasadnienia, nie potrafiąc sensownie wyjaśnić dlaczego według niego takie jest.
Tacy ludzie chyba idealnie czuli by się w mrowisku, gdzie wszyscy wyglądają i myślą tak samo.
Mnie osobiście taka wizja przeraża.
Wszelkiego rodzaju nietolerancja wynika z niewiedzy i strachu przed tym czego się nie rozumie.
Czasami mam wrażenie że nie wszyscy są na tym samym etapie ewolucji.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
mrkoopa

Bardzo ciekawy z ciebie przypadek. Wszystkie twoje wypowiedzi w jakiejkolwiek odpowiedzi na czyiś temat sprowadzają się jedynie do obrażania rozmówcy i tekstów związanych z seksem (zazwyczaj homoseksualnym).

Mi chodzi o nietolerancję w szeroko rozumianym sensie tego słowa.
Mi też zdarzyło się zetknąć z nietolerancją w stosunku do mnie. Ale nie chodziło o orientacją, a o mój wygląd i moje tatuaże. Nie żeby mnie to jakoś specjalnie obchodziło, albo żebym nie potrafił sobie z tym poradzić, ale fakt pozostaje faktem.

A co do twoich sugestii co do mojej orientacji.
Człowieku, przecież to internet w którym jestem poniekąd anonimowy. Dlaczego, gdybym był homoseksualistą, miałbym to ukrywać?