PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Film płytki jak kałuża!!!a może po prostu jestem ograniczonym człowieczkiem?bądź nie posiadam wspaniałej umiejętności jaką jest nad interpretacja?przepraszam....dla mnie kompletna klapa to jakby horror w którym muszą lać się hektolitry krwi ażeby widz zaczął się bać.Mało dialogu,zero refleksji bohaterów,odrzucające sceny miłosne stanowią główne tło.Pomysł może i był ale przekaz kompletnie do mnie nie trafia.A może taka jest rzeczywistość , może właśnie sposób przekazania tego problemu jest realny...ehhh ja wymiękam i pasuje.

użytkownik usunięty
kolory_raju

ehh...szkoda ża tak go odebrałeś:(
poczytaj forum i zobacz jak film ten wpłynął na wielu ludzi i jak go odbierają...

ocenił(a) film na 7

cóż według mnie film to przeciętniak, na więcej niż ocena 7 nie zasługuje.
spierać można się jedynie co do fabuły i "przesłania"....

"poczytaj forum i zobacz jak film ten wpłynął na wielu ludzi i jak go odbierają..."

czytałam i zastanawia mnie fakt czy owa "większość" widziała mocne kino gdzie, siła oddziaływania filmu była wprost porażająca.
w historii kina niewiele jest takich właśnie dzieł, a Brokeback Mountain na pewno się do takiej kategorii filmów nie zalicza...

ocenił(a) film na 10
Bulvie

To daj prosze kilka przykładów na ..."mocne kino gdzie, siła oddziaływania filmu była wprost porażająca"....

ocenił(a) film na 7
filmfandt

klasyk sam w sobie
http://www.filmweb.pl/f6612/Johnny+poszed%C5%82+na+wojn%C4%99,1971
równie dobry remake
http://www.filmweb.pl/f453897/Johnny+Got+His+Gun,2008

Bulvie

O wielka znawczyni kina podaj mi jakieś tytuły filmów w których to siła oddziaływania była wręcz porażająca.No tak wyrocznia orzekla kategorycznie że film się nie zalicza do takiej kategorii nie zalicza.Nie pomyślałaś że może dla ciebie nie a dla innych tak jesteśmy różni i mamy różne odczucia.Dlamnie właśnie ten film się zalicza do filmów z siłą odziaływania w wprost porażającą , uwież oglądałam wiele filmów "mocnych" bo takie lubie najbardziej i ten jako jeden z niewielu wywarł na mnie tak wielkie wrażenie.

ocenił(a) film na 7
Preity27

Preity daruj sobie komplementy...

Bulvie

Daruje sobie rozmowę z taką osobą jak ty szkoda mojego cennego czasu.

ocenił(a) film na 7
Preity27

mhm dobrze prawisz ;)

ocenił(a) film na 7
kolory_raju

no i zahaczając o tematykę http://xxy.filmweb.pl/

Bulvie

Mocny ,nie mocny!słaby ,nie słaby!Płytki,nie płytki!
Z pewnością dosadny,wyrazisty ale jednak w moim odczuciu powierzchowny.
Polemika zresztą zbędna.Ahhhhh są gusta i guściki ,są inteligenci i wykształciuchy,są odbiorcy niszowi i odbiorcy karmiący się lekko strawną papką.I po zamiatane.elo!

ocenił(a) film na 10
kolory_raju

każdy człowiek jest inny, na każdego co innego wpływa. ja np nie mogłam przestać o tym filmie myśleć przez kilka dni od jego obejrzenia, szalenie zmienił moje spojrzenie na świat ... teraz wiem, że każdego, nawet kowboja z rancza, może spotkać w życiu coś pięknego, każde życie ma potencjał na piękno i szczęście.. niesamowita historia miłosna w przepięknej oprawie..