Film płytki jak kałuża!!!a może po prostu jestem ograniczonym człowieczkiem?bądź nie posiadam wspaniałej umiejętności jaką jest nad interpretacja?przepraszam....dla mnie kompletna klapa to jakby horror w którym muszą lać się hektolitry krwi ażeby widz zaczął się bać.Mało dialogu,zero refleksji bohaterów,odrzucające sceny miłosne stanowią główne tło.Pomysł może i był ale przekaz kompletnie do mnie nie trafia.A może taka jest rzeczywistość , może właśnie sposób przekazania tego problemu jest realny...ehhh ja wymiękam i pasuje.
ehh...szkoda ża tak go odebrałeś:(
poczytaj forum i zobacz jak film ten wpłynął na wielu ludzi i jak go odbierają...
cóż według mnie film to przeciętniak, na więcej niż ocena 7 nie zasługuje.
spierać można się jedynie co do fabuły i "przesłania"....
"poczytaj forum i zobacz jak film ten wpłynął na wielu ludzi i jak go odbierają..."
czytałam i zastanawia mnie fakt czy owa "większość" widziała mocne kino gdzie, siła oddziaływania filmu była wprost porażająca.
w historii kina niewiele jest takich właśnie dzieł, a Brokeback Mountain na pewno się do takiej kategorii filmów nie zalicza...
To daj prosze kilka przykładów na ..."mocne kino gdzie, siła oddziaływania filmu była wprost porażająca"....
klasyk sam w sobie
http://www.filmweb.pl/f6612/Johnny+poszed%C5%82+na+wojn%C4%99,1971
równie dobry remake
http://www.filmweb.pl/f453897/Johnny+Got+His+Gun,2008
O wielka znawczyni kina podaj mi jakieś tytuły filmów w których to siła oddziaływania była wręcz porażająca.No tak wyrocznia orzekla kategorycznie że film się nie zalicza do takiej kategorii nie zalicza.Nie pomyślałaś że może dla ciebie nie a dla innych tak jesteśmy różni i mamy różne odczucia.Dlamnie właśnie ten film się zalicza do filmów z siłą odziaływania w wprost porażającą , uwież oglądałam wiele filmów "mocnych" bo takie lubie najbardziej i ten jako jeden z niewielu wywarł na mnie tak wielkie wrażenie.
Mocny ,nie mocny!słaby ,nie słaby!Płytki,nie płytki!
Z pewnością dosadny,wyrazisty ale jednak w moim odczuciu powierzchowny.
Polemika zresztą zbędna.Ahhhhh są gusta i guściki ,są inteligenci i wykształciuchy,są odbiorcy niszowi i odbiorcy karmiący się lekko strawną papką.I po zamiatane.elo!
każdy człowiek jest inny, na każdego co innego wpływa. ja np nie mogłam przestać o tym filmie myśleć przez kilka dni od jego obejrzenia, szalenie zmienił moje spojrzenie na świat ... teraz wiem, że każdego, nawet kowboja z rancza, może spotkać w życiu coś pięknego, każde życie ma potencjał na piękno i szczęście.. niesamowita historia miłosna w przepięknej oprawie..