Tego, że osoby czujące pogardę do homoseksualistów (gejów - w szczególności), decydują się obejrzeć film o nich opowiadający, a potem gadać że "Film nie powinien powstać".
dla mnie 10/10, Ledger przeszedł samego siebie.
Niektórym nie chodzi o pogardę, lecz znieważenie, wyśmianie, bo tak najłatwiej. Dla mnie także jest dziwne, że ludzie nie znoszący homoseksualizmu (homoseksualistów) tak łatwo i chętnie się na jego temat wypowiadają i do tego oglądają obrazy o tematyce gejowskiej?! S. Freud miałby wytłumaczenie postaw; odpowiedzią jest nie uświadamianie sobie ukrytych pragnień, wyrzucanie ich w postaci obelg i kłamstw w celu usprawiedliwienia swoich potrzeb.
W życiu nie widziałem piękniejszego filmu o miłości!
To sie zgadzam. Ja zawsze mam wrazenie, ze wielu chlopcow z Mlodziezy Wszechpolskiej, rzucajacej kamieniami w Parade Rownosci, w glebi duszy pragnie...wielu rzeczy i bynajmniej nie od kobiet;) I ci, co mowia, ze patrzec nie moga, jak Gyllenhaal caluje Ledger'a, tak naprawde w domu maja wytarty przycisk "rewind" na pilocie.
dokladnie. to jest film o milosci. a skoro ktos nie rozumie ze moze ona polaczyc dwoch mezczyzn, tudziez kobiety niech sie po prostu na ten temat nie wypowiada, bo moze nie wie co to prawdziwa milosc, ktora tak zaslepia czlowieka, ze nie widzi swista poza nia...
xD
'I ci, co mowia, ze patrzec nie moga, jak Gyllenhaal caluje Ledger'a, tak naprawde w domu maja wytarty przycisk "rewind" na pilocie.'
Dobre!
Tzn ja tak robie, hahaaa, bo kocham ich obydwu strasznie ;]
Obaj świetnie zagrali, ale moim zdaniem tu akurat Jake trochę lepiej
Ale i tak ich kocham
A film po prostu genialny!
ARCYDZIEŁO(wg. skali filmweba) ;))
zresztą nic nie mam do homoseksualistów
Przynajmniej są soba i niczego nie udają...