PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jak myślicie, czy książka Tajemnica Brokeback Mountain nada się do tematu maturalnego:
"Różne kreacje zakochanego mężczyzny w literaturze. Dokonaj analizy wybranych przykładów. "?

użytkownik usunięty
sza_wi

Jako jeden z przykładów - czemu nie?

ocenił(a) film na 10
sza_wi

jestem za.

ocenił(a) film na 10
sza_wi

Biorę książki tylko z poza kanonu lektur, chcę zrobić "świeżą" pracę z dość kontrowersyjnymi książkami. Gotrek09 nie widziałem pedała płci żeńskiej, więc po części masz rację.

sza_wi

No o to mi chodzi, że to żadna miłość tylko pieprzone zboczenie.

użytkownik usunięty
sza_wi

Liberum veto !!!

"Na podstawie wybranych tekstów literackich przedstaw kreację bohaterów, którzy doświadczyli okrucieństw II wojny Światowej, i próbują odbudować swój świat wartości" - xD

-To jest dopiero temat, cholernie ciekawy.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Obojętnie jaki temat można zrobić, żeby był ciekawy. ja planuję zrobic dość kontrowersyjny, a nie miałki jak większości ludzi którzy biorą lalkę, potop i inne pozytywistyczne badziewia. Jak znacie książki o dziwnej miłości, innym kochanku niż wszyscy to proszę o polecenie.

użytkownik usunięty
sza_wi

"Dzieci Hurina" Tolkiena - Jest tam miłość dziwna jak cholera, co nie Gotrek? xD

Co prawda Gotrek nie jestem, ale przyznam ci racje, tylko że tam ta miłość kończy się samobójstwami :P

użytkownik usunięty
Ivalor

Samobójstwo Turina - prawie jak seppuku, samobójstwo Nienor - prawie jak skok na bungee ;p Prawie robi wielką różnicę xD

sza_wi

"lalkę, potop i inne pozytywistyczne badziewia."

-Badziewia? :O

użytkownik usunięty
Gotrek09

Opowiedział pasjonat języka polskiego...

Jestem jak najbardziej, może nie pasjonatem, ale zwolennikiem literatury Polskiej, to że chamsko się wypowiadam, nie oznacza, że Język Polski jest dla mnie obcy xD

użytkownik usunięty
Gotrek09

Skoro Jesteś zwolennikiem polskiej literatury, to znaczy, że musiałeś przeczytać sporo książek, a Twoje odpowiedzi świadczą o tym, że raczej nie Jesteś szczególnie oczytany. I nie chodzi mi tu tylko o wulgaryzmy.

Dla mnie język polski też nie jest obcy, a mimo to nie przepadam za polską literaturą.

No książek w życiu przeczytałem sporo, choć na ogół raczej czytam Fantastykę.

użytkownik usunięty
Gotrek09

Ja też lubię fantastykę, ale bardziej sci-fi niż fantasy.

Według mnie najlepsza jest trylogia Ścieżki Przeklętych i saga o Gotreku xD

użytkownik usunięty
Gotrek09

Jeśli chodzi o literaturę fantasy, to niezłe książki pisze Ursula De Guin.

O tak Ziemiomorze jest wspaniałe szkoda tylko że ekranizację trochę spieprzyli.

użytkownik usunięty
Gotrek09

Słyszałam o filmie, ale nie oglądałam.

użytkownik usunięty

W takim razie, dobrze, że nie Jesteś w komisji egzaminacyjnej;)

użytkownik usunięty

Ale że co? że liberum veto? ;p

użytkownik usunięty

No to była moja odpowiedź na Twój post. Kiedy ja zdawałam maturę, to nie było takich ciekawych tematów, a szkoda.

użytkownik usunięty

No tak w ogóle to ja tu próbuję zerwać wasze debaty moim świętym prawem, czyli liberum veto xD

użytkownik usunięty

Próbować zawsze możesz;)

użytkownik usunięty

:P