jak wytłumaczę swojemu dziecku jeśli zobaczy dwóch całujących się na ekranie ????????????????????????????????????????????????????????????
czekam na odpowiedzi...
Najważniejsza jest edukacja "od małego". Widziałam kiedyś w telewizji wypowiedź małżeństw hetero, które było na spotkaniu czy prelekcji (już nie pamiętam) homoseksualistów i mężczyzna powiedział, ze jest tu z żoną i małym dzieckiem, bo sami nie wiele na ten temat wiedzą, a chcieliby by ich dziecko wyrosło na człowieka tolerancyjnego. I tak być powinno! Wychowujmy nasze dzieci od kołyski w duchu tolerancji.
a jak tłumaczysz dziecku gdy widzi całujących się na ekranie kobietę i mężczyznę?że się kochają. I to samo powiesz gdy całują się geje, są różni ludzie na świecie.
No wielka mi tragedia!!! Powiedz prawdę!!! A co jak twoje dziecko zobaczy kobietę stojąca pod latarnia?Mamo,Tato czemu ta pani jest tak ubrana i czemu tak wystaje na ulicy ? I co powiesz że jedzie na imprezę tak ubrana?Trzeba powiedzieć prawdę i tak z czasem się dowie tego jak dorośnie,z filmów,internetu i kolegów ze szkoły.
no właśnie. Bo jesli teraz je okłamiesz to się o tym dowie prędzej czy później.
Ale dlaczego dziecko miałoby oglądać film który jest dla osób +16?
Jeśli nie ma tyle lat, to nie powinno a jeśli jest w tym wieku to napewno będzie wiedziało o co chodzi. Chyba że boisz się że twój syn zminie orientację po takim filmie?
swojego dziecka to przede wszystkim powinienes nauczyć tolerancji na sam początek. a potem wytlumaczyć, że to, że są ludzie odmiennych płci nie oznacza, że wszyscy kochają tak samo. i, że ludzie homoseksualni tez kochają naprawdę, nie na niby i nie udawanie- to jest miłość choć dla niektórych to obrzydliwe i nienormalne.
chociaż ja nie rozumiem co w tym dziwnego i obrzydliwego skoro w grę wchodzą uczucia, a dobre uczucia są jedynie piękne.
jeżeli bedziesz miał mądre dziecko to w mig to zrozumie, ale jeśli urodzi ci się mało rozumny, chodzący na dwóch nogach stwór to mogę tylko wpółczuć.
to nie tylko akceptacja nie musi ograniczać się tylko do ludzi homoseksualnych, ale także do starszych, czy niepełnosprawnych osób, nie mówiąc już o tych z odmiennym kolorem skóry.