PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Tak jak 2 lata temu po emisji w tv, tak i w tym roku spowiedziewam sie również wspaniałej dyskusji ^^

ocenił(a) film na 8
edekL

i ja spodziewam tego się

krwawalandrynka

Ja tu widzę te dyskusje właśnie, rzeź będzie ^^ Ja tego filmu nie obejrzałem, dziś też nie obejrzę ale może jutro go sobie odpalę albo pojutrze to się dołączę do tych awantur ^^

ocenił(a) film na 3
edekL

jaki film taka dyskusja- film kontrowersyjny w odbiorcach wzbudza różne emocje więc i dyskusja powoduje wiele emocji.

ocenił(a) film na 8
nadin2181

ciekawe rzeczy tu piszecie jestem już ciekaw tego filmu i dlatego już go oglądam na TVN;]

edekL

edekL dyskusje się już rozpoczęły parę godzin temu :P

ocenił(a) film na 9
edekL

Dokładnie, właśnie się zaczęło.... :P

ocenił(a) film na 10
fizzlymike

hehe. no mnie juz zaczynaja mega wyzywac ;d

olka19_19

takie życie, nie zawsze trzeba się odzywać, bo przecież ich nie przekonasz do niczego. poza tym zamiast prowadzić w którymś temacie normalną dyskusję, a tematy nieodpowiednie zgłaszać do usunięcia to prowokujecie

Joanna_999

nie ogladalam filmu i chyba juz nie obejrze.nie mam takiej ochoty,lubie wszystkich aktorow,ktorzy graja w tym filmie i boje sie,zeby po jego obejrzeniu nie poczuc niecheci do nich,zamiast zauwazyc wielki talent aktorski.nie jestem homofobem,niech kazdy sobie co chce i z kim chce,byla z dala odemnie.nie mam potrzeby ogladania filmu o takiej milosci i pewnie nie zauwazylabym piekna i nie pojela przekazu...haha a wasze komentarze juz mnie wystarczajaco zniechecily.kazdy ma prowo do wlasnego zdania i opinii,ale badzmy przy tym kulturalni szanujmy sie!!!kiedys moze odpale ten filmy,kiedys kiedy bede w stanie odroznic aktorow od osob fikcyjnych,role od rzeczywistosci...jeszcze nie teraz...

domisku 24

Ale to nie jest film o milosci homo, jest to film o niespelnieniu. Obejrzyj, bardzo dobry film.

willen_filmweb

mowisz?dobra jutro ogladam i dam znac:)

ocenił(a) film na 9
domisku 24

a ja oglądałam wtedy (jak mówisz 2 lata temu na TVN) i byłam zafascynowana, rozbeczana na koniec, zakochana w filmie i aktorach.
obejrzałam znów na TVN kilka dni temu i zwracałam uwagę na inne rzeczy niż wtedy..
najbardziej zwróciłam uwagę na 'styl' grania Ledgera, szanuje go i doceniam lecz w tym filmie, co może było i zamierzone mówił jakby hmm na siłę? ledwo co otwierał usta, może chodziło o tą jego nieśmiałość i małomówność.. ale mnie osobiście teraz męczyło. aż chciałam mówić za niego..(oglądałam z nim mrocznego rycerza, zakochaną złośnicę i wcale tego nie zauważałam) to takie moje pojedyncze spostrzeżenie. film wciąż mnie wzrusza i go bardzo lubię :) ciekawe, czy im będę starsza to czy za każdym razem będę patrzeć na ten obraz inaczej.

ocenił(a) film na 8
Emesowa

To było celowe.Taki po prostu był Ennis.Moim zdaniem Ledger świetnie oddał jego naturę.

użytkownik usunięty
Emesowa

Już wyjaśniłam w innym temacie, ale wpiszę też tutaj :)
W ten właście sposób mówią kowboje i ranczerzy z Wyoming, nawet w naszych czasach, ale szczególnie w latach 60-tych. Oni tak mówią jakby nie otwierali w ogóle ust, mamroczą pod nosem niskim głosem i nie artykulują wyraźnie.

użytkownik usunięty
Emesowa

no też tak miałem ,za drugim razem więcej rzeczy się widzi , wogóle lepszy film ,za pierwszym razem sie wynudziłem

jeszcze sie nie skusilam,a raczej za niego nie zabralam...:)

domisku 24

ufff no i widzialam... i sama nie wiem...film moze i dobry, ale calkowicie nie moje klimaty, historia... strasznie rozlazly...ok...mnie nie zbulwersowal, wszystko ladnie i subtelnie, ale absolutnie nie zachwycil, ani nie poruszul... no i ciagnal sie niemilosiernie. taki ot na 5