I love you, Phillip Morris - taka komedia, bardzo fajna z niezłą obsadą.
Rodzinny dom wariatów - film średni, jak na komedię to mało się uśmiałam, ogólnie wątek gejowski jest, ale nie najważniejszy w tym filmie.
Wilde - film z Jude'em Law. sama nie oglądałam, ale sam Oscar Wilde wydaje się być bardzo interesującą postacią.
Capote - z PS Hoffmanem, podobno bardzo dobry i rewelacyjna rola tego aktora.
Obywatel Milk - z Seanem Pennem, Oscarowa rola.
Smażone zielone pomidory - nie jest otwarcie powiedziane, ale jedna z bohaterek jest lesbijką.
jeśli chodzi o melodramaty o związkach heteroseksualnych to:
Pamiętnik - dla niektórych kicz, ja bardzo lubię
Blue Valentine - melodramat rewelacyjny, bardzo prawdziwy
Zakochać się - doborowa obsada - De Niro i Streep.
więcej na razie nie przychodzi mi do głowy.
Nikt nie jeszcze nie wymienił "Filadelfia" Tom Hanks zdobył w tej roli oscara naprawdę dobry film polecam.
filmy:
Do Começo ao Fim / Od początku do końca (2009) - ktoś napisze, że to kazirodztwo, ale nie do końca. piękny film, choć nie dla każdego. można obejrzeć na yt po tytułem 'od początku aż do końca'.
The war boys (2009) - nie miałam okazji obejrzeć, więc się nie wypowiem ale widziałam trailer i zapowiadał się dobrze...
Prayers for Bobby / Modlitwy za Bobby'ego (2009) - fajny do połowy, później flaki z olejem i brak jakiegokolwiek sensu na oglądanie...
Running with Scissors / Biegając z nożyczkami (2006) - 'komediodramat', jako komedia żałosne poczucie humoru, jako dramat może być, ale dodam tyle że o ile główny bohater znośny to ten drugi okropny, więc mieszane uczucia...
a z seriali:
90210 - 'romans' zaczyna się od 3 sezonu, ale polecam oglądać od pierwszego odcinka pierwszego sezonu, bo inaczej się nie połapie co jak, kto z kim i kiedy, ale jak ktoś zacznie od 3 to połapie się do tego wątku, ale inne będą pogmatwane...
Skins / Kumple - krótkie, mało znaczące sceny... tylko w pierwszej generacji [sezony 1 i 2], druga generacja gorsza [sezony 3 i 4], a o trzeciej nie wspomnę coś strasznego...
Brothers&Sisters / bracia i siostry - dopiero zaczynam oglądać ten serial, choć nie jest nowy... bardzo fajny, ale gdzie tam do końca 5 sezonu...
Física o química (2008) - bardzo chcę obejrzeć ten serial, ale znowu nie ma nigdzie bo to hiszpański a ja nie znam [i nie chcę znać] tego języka ,a z napisami polskimi nie ma :( widziałam jednak wiele promocyjnych filmów i bardzo chcę obejrzeć ten serial...
zna ktoś jeszcze jakieś inne? mogłabym napisać więcej, bo mam pewnie z 40 takich filmów 'chcę zobaczyć' ale szukać z pośród tysiąca które mam, może kiedyś, bo mi się komputer zawiesza jak dam 'chcę zobaczyć', ale jak będzie opcja np. 100 na stronę to przeszukam i dopiszę...
jak znacie jakieś co są do obejrzenia w internecie na p l a y tu be z lub yt napisami/lektorem dopiszcie tytuły ;-)
trochę uporzątkowałam 'chcę obejrzeć', więc dodam kilka tytułów, mogą się powtarzać, bo kopiuję z góry na dół [mam je wszystkie na 4-muszę obejrzeć, i będę tam dodawać kolejne]... pewnie to nie wszystkie, ale przeglądniecie setki filmów czy tak czy nie, zajmuje czas... a lesbijskie mam w 'nie chcę zobaczyć' wraz z innymi żałosnymi filmami więc jak ktoś szuka tego to może u mnie znaleźć...
Zupełnie inny weekend (2011) Weekend
Od początku do końca (2009) Do Começo ao Fim
Modlitwy za Bobby'ego (2009) Prayers for Bobby
Obywatel Milk (2008) Milk
Rock Haven (2007)
The War Boys (2009)
Shelter (2007)
Saturno contro. Pod dobrą gwiazdą (2007) Saturno contro
Poster Boy (2004)
Yossi & Jagger (2002)
Gra w różowe (2004) Touch of Pink
Juste une question d'amour (2000)
Tajemnica Brokeback Mountain (2005)
Latter Days (2003)
Długoletni przyjaciele (1989) Longtime Companion
Jeffrey (1995)
Wiszący ogród (1997) The Hanging Garden
Chyba tak... (1997) I Think I Do
On, ona i on (2001) Le Fate ignoranti
Trylogia miłosna (1988) Torch Song Trilogy
Ślicznotki (1995) To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar
Maurycy (1987) Maurice
i tak jak pisałam, więcej u mnie 'chce obejrzeć' i 4 oczka... będę tam dodawać inne...
Facet uczy na jakims uniwersytecie, traci swojego ukochanego, poźniej zapoznaje się ze studentem... ;> ale kończy się dosyć dziwnie. Dawno oglądałam, ale pamiętam, że strasznie mi się spodobał. ;)
Aaaa, "Samotny mężczyzna". No mów od razu... my tu nic a nic nie rozumiemy inglisz... :)
Fajny film, bardzo dobry.
w takim razie przepraszam, na przyszłość będę pamiętać, żeby wpisywać polskie tytuły ;)