PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Dla mnie ten film jest najpiękniejszą historią opowiadającą o bardzo trudnej miłości.
Nie jestem jakimś bardzo zagorzałym kinomanem. Jestem po prostu zwykłym człowiekiem, który obejrzał film poruszający do głębi. Opowieść o miłości dwóch ludzi, nie ważne czy homo czy hetero. Taka miłość się nie zdarza w prawdziwym życiu i dlatego powinny powstawać takie filmy. Żeby oderwać nas trochę od szarej codzienności. Oglądając po raz enty cały czas serce mi krwawi. Żałuję, ze nie ma szczęśliwego zakończenia, ale chyba wtedy nie byłby taki przejmujący. Świetna gra aktorów, wspaniałe widoki, odpowiednia muzyka. Warto obejrzeć.
Może to wszystko trochę chaotyczne, ale jestem cały czas pod silnym wrażeniem i coś mi ze składnią nie wychodzi.
Pozdrawiam wszystkich, dla których ten film jest ważny, bo ja przez dwa dni nie mogłam jeść i spać. Cały czas miałam przed oczami scenę ich pocałunku po 4 latach życia osobno. to nie film - to CUD.
Jedyne co mi się nie podoba to niektóre plakaty z wizerunkiem głównego bohatera z kobietą. To nie o to chodziło w tym filmie.