wiele osób pyta 'co powiem dziecku,kiedy to zobaczy?' więc ja wam powiem. mam 14 lat. wielu moich równieśników i młodszych znajomych obejżało ten film i bardzo im sie spodobał. moim zdaniem dzieci równiez powinny oglądac takie rzeczy aby nie dziwić się na ulicy,kiedy zobaczą dwóch przytulających się mężczyzn. a poza tym film opowiada historię miłości! pieknej miłości.
mnie osobiście film zachwycił.
mogłabym go ogladać na okrągło!
a Ci,którzy potepiają tego typu filmy,nie muszą ich po prostu ogladać. i tyle.
pozdrawiam.
Otóż 14 lat to miałam rok temu jak oglądalam"Brokeback Mountain", od kiedy tylko pojawiła się reklama w telewizji powiedziałam sobie, że muszę obejrzeć ten film i czekałam na niego dniami, tygodniami i obejrzałam go...
Film cudowny, wzruszający, a pod koniec płakałam jak nigdy...
Polecam ten film, naprawdę wart poświęcenia czasu :)
POzDrAwIaM ;)
ja płakałam,kiedy Leadger pojechał do rodzinnego domu tego swojego kochanka ( po jego śmierci ) i oglądał jego pokój. kiedy z szafy wyjął ich koszule i przytulił do siebie,strasznie zaczęłam płakać.było to takie wzruszające. hmm. świetny film o miłości. ;]
Dokładnie, ja w tym czasie zaczęłam płakać tak
bardzo, że aż cała byłam zalana łzami:)
Ale warto było;)
tak,było warto.
ten film powinno sie obejrzeć z szacunku do Heatha Ledgera. miał wielki talent.szkoda,że odszedł.
Tak to był bardzo dobry aktor:)
Szkoda, że musiał odejść tak wcześnie:(
Lubiłam oglądać filmy znim,szczególnie właśnie "Brokeback Mountain"
i "Zakochaną złośnicę"- świetne filmu z nim w roli głownej:)
'zakochana złośnica' mm. tez bardzo mi się podobał ten film;]
zwłaszcza gdy śpiewał 'i love you,babe';* ach. 'nieustraszeni bracia grimm' też bardzoe dobry film. ;d 'patriota' również ciekawy,tylko szkoda ,że Heath w nim umiera;(
Ach, a gdy śpiewał był cudowny xDD Moja ulubiona scena ;)
"Nieustraszeni bracia Grimm" oglądałam, bardzo fajny film...
A "Patrioty" nie oglądałam.
Myślisz, że warto obejrzeć?
tak. polecam.
bardzo mi się rola Mela Gibsona.;]
Heath Ledger też gra ciekawą postać.. tylko szkoda,że umiera.:|
ale pomimo tego,gorąco polecam;]
lubie jeszcze film pt 'obłędny rycerz' z Ledger :) komedia.miejscami wzruszająca;]
widziałąm również ' Casanovę ' . kostiumowy. z humorem;]
Heart uwodzicielski ;d
Jak tylko puszczą w TV to napewno obejrzę:)
A co do "Obłednego rycerza" też oglądałam, chyba leciał w święta i nie za bardzo miałam czas obejrzec,ale trochę zdołało mi się zobaczyć...
A "Casanovy" nie wiem czemu nie chciałam obejrzeć, mama mnie namawiała, ale ja oglądałam coś innego i teraz żałuje, że nie obejrzałam:(
Widzę, że znowu moje posty są usuwane. Zamiast zapodać jakąś ciętą ripostą, to tylko mnie stąd usuwacie, bzytko :(
to nie ja zgłaszam. nawet jeszcze nie widziałam tych Twoich postów. ale myślę,że jeżeli byłyby w miarę kulturalne,to nikt by Ci ich nie zgłaszał do usunięcia.
a może masz schiz i w ogóle ich nie dodajesz?:DD
Napisałem już 2 (nie licząc tego i poprzedniego) posty w tym temacie i jak po jakimś czasie odwiedzam temat, aby zobaczyć, czy ktoś nie odpisał- moje posty są usunięte.
Nie można usunąć posta w kilka godzin...moderatorom zajmuje to zazwyczaj dużo dłużej.
Uważam, że dzieci (rozumiem, że masz na mysli 5-13-latków) nie powinny oglądać tego rodzaju filmów ani z wątkiem heteroseksualnym, ani homoseksualnym. Trochę za wcześnie na takie tematy. Poza tym to nie na ich percepcję.
Dziecko, które zobaczy parę gejowska czy lesbijska trzymającą się za ręce lub całującą na ulicy (w Polsce jedno i drugie mało prawdopodobne) na pewno nie będzie zgorszone, co najwyżej będzie pytać lub spoglądać na tę parę.
W takiej sytuacji, gdy dziecko będzie dopytywać należy wytłumaczyć mu, że są ludzie, którzy kochają osoby tej samej płci i tyle. Tak było, jest i będzie. Uważam, że dziecko zrozumie szybciej niż niejeden dorosły, któremu ,mózg wyprała religia i polska mentalność.
Tez się z tym zgadzam że dzieci nie powinny oglądać takich filmów.Moim zdaniem to nie jest na ich psychikę.Gdy takie dziecko zobaczy taka scene w filmie czy na zywo co sobie pomysli?Nie jest powiedziane że ktokolwiek mu coś wytłumaczy.Dlatego m.in są oznaczenia wiekowe, dla kogo jest jaki film.Ja sama kiedyś przezyłam coś jak szok,gdy byłam mała to zobaczyłam przypadkiem jakieś sceny erotyczne to tak okropnie mną wstrząsnęło,ja nic nie rozumiałam.Żałowałam że to zobaczyłam.
Nie powinno się wychowywać dzieci w ciemnocie typu 'nie dotykaj chłopców TAM, bo Bozia cię ukaże i pójdziesz do piekła'. Można to porównać do alkoholu: dzieci nie mogą, ale dorośli tak? To jest całkowicie normalna rzecz. Szczerze mówiąc, ryczałam na tym filmie dobre pół godziny, nie mówiąc już, co się działo po nim i mogę stwierdzić, że to NAJBARDZIEJ romantyczny i pełen czystej miłości film, jaki oglądałam. A co do rycia psychiki... lepiej, żeby dziecko oglądało Dragon Ball'a? Oglądałam to, kiedy byłam dzieckiem i na dobre mi to nie wyszło. A od homoseksualizmu nikogo nie uchronisz, jeśli ta osoba ochrony nie chce.