Wiem że sa geje na świecie ale czy taka miłosc miedzy dwoma mezczyznami jest mozliwa? Ze nie moga bez siebie zyc i caly czas mysla o sobie nawet jesli mija 4 lata i nic nie wskazuje na to ze sie znowu spotkaja? Bo z tego co wiem gejom chodzi wylacznie o seks i nie tworza oni nigdy trwalych zwiazkow, czesto zmieniaja partnerow... Zastanawiam sie czy taka historia jak w tym filmie rzeczywiscie mogla miec miejsce?
"Bo z tego co wiem gejom chodzi wylacznie o seks"a skąd to wiesz? Gej jest człowiekiem jak każdy inny, obojętnie czy sypia z mężczyznami czy kobietami, jeden będzie wierny,a drugi zmieniał partnerów jak rękawiczki. Jeżeli naprawdę kogoś kochasz,to zdarzy się, że nawet po 4długich latach nadal myślisz o tej osobie.
kolejna ofiara stereotypów i uprzedzeń... nic tylko podpisać mi sie pod tym co napisała binek. gej to czlowiek jak każdy inny i znajdą się wśród nich osoby, którym zależy tylko na seksie, ale są również tacy, którzy szukają prawdziwej miłości i tworzą z innymi związki długotrwałe, czasem nawet do końca życia... no cóż widać, że jesteśmy zacofanym krajem ;/
jasne, że homoseksualiści się nie zakochują. przecież Ennis i Jack cały czas udawali. i wszyscy inni homo też udają.
A skąd koleżanka wie, że gejom chodzi tylko o sex? byłaś gejem??? :O
Film z bardzo dużym realizmem psychologicznym oddaje problemy gejów: potrzebę miłości, tęsknotę za ukochaną osobą, konieczność ukrywania swoich skłonności, nietolerancję społeczeństwa.
Film dlatego tak bardzo jest poważany wśród gejów, bo pokazuje ich w sposób uczciwy, to znaczy jako osoby potrzebujące miłości i umiejące kochać, a nie w sposób stereotypoway, jako osoby szukające tylko seksu.
Dotąd w filmie, zwłaszcza tym masowym, pokutuje obraz geja jako osoby zniewieściałej i śmiesznej albo jako osoby plugawej, szukającej seksu, wykorzystującego innych seksualnie.
W tym filmie pokazano gejów jako w miarę zwykłych ludzi.
Generalnie uważam,że masz rację,ale co do tych zniewieściałych- to po części wina facetów, którzy właśnie tak się zachowują i robią z siebie pośmiewisko.
nie wiem czemu tak wiele ludzi traktuje gejow( czy tez lesbijki, ale zauwazylam, ze one wzbudzaja mniej kontrowersji) za przybyszow z jakby innej planety lub traktuja ich z odraza... Gej tez czlowiek nie ma prawa kochac??