PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197539
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Wiem że sa geje na świecie ale czy taka miłosc miedzy dwoma mezczyznami jest mozliwa? Ze nie moga bez siebie zyc i caly czas mysla o sobie nawet jesli mija 4 lata i nic nie wskazuje na to ze sie znowu spotkaja? Bo z tego co wiem gejom chodzi wylacznie o seks i nie tworza oni nigdy trwalych zwiazkow, czesto zmieniaja partnerow... Zastanawiam sie czy taka historia jak w tym filmie rzeczywiscie mogla miec miejsce?

Mary_Kate_6

"Bo z tego co wiem gejom chodzi wylacznie o seks"a skąd to wiesz? Gej jest człowiekiem jak każdy inny, obojętnie czy sypia z mężczyznami czy kobietami, jeden będzie wierny,a drugi zmieniał partnerów jak rękawiczki. Jeżeli naprawdę kogoś kochasz,to zdarzy się, że nawet po 4długich latach nadal myślisz o tej osobie.

Binula

kolejna ofiara stereotypów i uprzedzeń... nic tylko podpisać mi sie pod tym co napisała binek. gej to czlowiek jak każdy inny i znajdą się wśród nich osoby, którym zależy tylko na seksie, ale są również tacy, którzy szukają prawdziwej miłości i tworzą z innymi związki długotrwałe, czasem nawet do końca życia... no cóż widać, że jesteśmy zacofanym krajem ;/

Mary_Kate_6

jasne, że homoseksualiści się nie zakochują. przecież Ennis i Jack cały czas udawali. i wszyscy inni homo też udają.

A skąd koleżanka wie, że gejom chodzi tylko o sex? byłaś gejem??? :O

aneczka_89

hmm miało być "JESTEŚ gejem?" bo z tego co wiem orientacji się nie zmienia jak rękawiczki

ocenił(a) film na 10
Mary_Kate_6

Film z bardzo dużym realizmem psychologicznym oddaje problemy gejów: potrzebę miłości, tęsknotę za ukochaną osobą, konieczność ukrywania swoich skłonności, nietolerancję społeczeństwa.

Film dlatego tak bardzo jest poważany wśród gejów, bo pokazuje ich w sposób uczciwy, to znaczy jako osoby potrzebujące miłości i umiejące kochać, a nie w sposób stereotypoway, jako osoby szukające tylko seksu.

Dotąd w filmie, zwłaszcza tym masowym, pokutuje obraz geja jako osoby zniewieściałej i śmiesznej albo jako osoby plugawej, szukającej seksu, wykorzystującego innych seksualnie.
W tym filmie pokazano gejów jako w miarę zwykłych ludzi.

guerrero

Generalnie uważam,że masz rację,ale co do tych zniewieściałych- to po części wina facetów, którzy właśnie tak się zachowują i robią z siebie pośmiewisko.

ocenił(a) film na 10
Binula

nie wiem czemu tak wiele ludzi traktuje gejow( czy tez lesbijki, ale zauwazylam, ze one wzbudzaja mniej kontrowersji) za przybyszow z jakby innej planety lub traktuja ich z odraza... Gej tez czlowiek nie ma prawa kochac??

Spinella

Ma.Amen.