PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1192}

Tato

1995
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 105445
6,4 27 krytyków
Tato
powrót do forum filmu Tato

Cudo.

ocenił(a) film na 9

Najpiękniejszy film jaki widziałam , a jestem dość antypatycznie nastawiona do polskich produkcji. Popłakałam się i to chyba wystarczy.

ocenił(a) film na 8
brutalx69

Piękny Polski film.
Szkoda tylko, że teraz w Polsce kreuje się typowego widza, jako głupka uwielbiającego totalny komediowy chłam.
Polskie kino poległo.

ocenił(a) film na 10
brutalx69

Fakt, też sobie cenię tą produkcję, już takich filmów nie robią.. no i Krystyna Janda jest niezastąpiona w drugim planie, taki jej urok ;).

ocenił(a) film na 9
brutalx69

Zgadzam się w zupełności. Naprawdę wielka szkoda, że dzisiejsze filmy rzadko równają się z poziomem dawnych produkcji a jeśli coś jest już naprawdę dobre, to zupełnie nie wyreklamowane

ocenił(a) film na 9
Kasiuur

Niestety i jest tak nie tylko z polskimi produkcjami.

brutalx69

Również się zgadzam, od jakiegoś czasu w polskim kinie dominują glupkowate komedie romantyczne, które w rzeczywistości nie są ani zbyt komediowe, ani zbyt romantyczne. Natomiast dramaty nadal robimy naprawdę dobre, chociaż niestety jest ich mniej i są, jak powiedziała(?) Kasiuur, nierozgłaszane. Przykładem sprzed kilku lat jest tu "Plac Zbawiciela", którego bohaterowie wg mnie mocno irytują jako osobowości, ale jednocześnie skłaniają do przemyśleń i dyskusji tak jak "Tato", jeśli nie bardziej.

ocenił(a) film na 10
Karollcia_nt

bardzo wzruszający film, na końcu nawet się popłakałam, 10/10 znakomita gra aktorska B Lindy, uwielbiam go.

ocenił(a) film na 9
brutalx69

Obejrzyj Love actually (To właśnie miłosć)- a zaraz potem polskie Listy do M - wzruszenie gwarantowane. Z klasyki polecam Cinema Paradiso i Forresta Gumpa.