PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1192}

Tato

1995
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 105445
6,4 27 krytyków
Tato
powrót do forum filmu Tato

nie mogłem sobie znaleźć miejsca w domu, łaziłem z kąta w kąt, w ogóle nie mogłem się pozbierać. Żaden film nie wywołał we mnie takiej reakcji jak ten, coś w nim po prostu jest.

ocenił(a) film na 10
byn

jest genialny w swej prostocie, ja pierwszy raz obejrzałam go jako dziecko, dzisiaj natrafiłam w tv i coś wróciło, coś z przeszłości, dopiero dzisiaj inaczej go odbieram, dopiero dzisiaj go rozumiem i dodatkowo wpleciony ten genialny utwór Przemysława Gintrowskiego, no coś powalającego,więź ojca z dzieckiem, końcówka-przepłakana.

ocenił(a) film na 9
kyo66

Dokładnie. O tyle o ile nieczęsto zdarza mi się płakać podczas oglądania filmów to tutaj, nie będę ukrywać, przy końcówce nawet nie próbuję się powstrzymywać. Jest genialny, niezaprzeczalnie.

ocenił(a) film na 3
kyo66

Wzruszył mnie momentami ten film, oglądałem go pierwszy raz. Jednak klimat taki charakterystyczny dla tych polskich produkcji połowy lat 90tych mi już nie odpowiada. Dużo niepotrzebnej przesadny jest w tym filmie. Wstawki Pazury w stylu, że "trenował samoobronę w czerwonych beretach", czy coś w tym stylu, w takiej sytuacji w której się znalazł, drażnią. Akcja i podejście sędziego pierwszej instancji, po takich scenach matki w sądzie dostaje ona opiekę nad dzieckiem, dla dobra matki. :) Ja tego nie kupuje. Może to celowy zabieg że wszystko zostało w tym filmie pokazane tak dosadnie, "prosto" (prostacko czasem). Ale dla mnie film przez to wszystko pozostaje tylko średni. Bez względu na to co ma dobrego w sobie.

byn

świetny film

ocenił(a) film na 10
byn

mam jakiś sentyment do tego filmu.. I świetna rola D.Segdy, naprawdę bardzo dobra.

ocenił(a) film na 9
byn

Film jest genialny i tyle.