PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1192}

Tato

1995
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 105450
6,4 27 krytyków
Tato
powrót do forum filmu Tato

hmm niesamowicie emocjonalny.
wbija w fotel.
na pewno nie byl tez "czarno- bialy".
dla mnie swietny.

ocenił(a) film na 10
nkukla

też przed chwila obejrzałam. oglądam od 10 lat i mi się nudzi...zawsze sie przy nim wzruszam

ocenił(a) film na 9
Anka_11

Też widzialem go już kilka razy i pochwalam. Stare polskie filmy mają coś w sobie teraz już takich nie robią (oczywiście nie wszystkie bo było wiele szmir). Pochwale Pazure bo nie grał głupka i dał naprawde rade !

nkukla

Rewelacyjna Jest Scena W Której Spada Wredna Babcia , A Chwilę Później Miotła , Która Łamie Się Na Pół . Skojarzenia Z Wiedźmą Której Zabrakło Baterii W Miotle Podczas Lotu , Jak Najbardziej Na Miejscu ;^D

ocenił(a) film na 9
nkukla

onejrzałam poraz kolejny...świetny.
mała Ola i Linda świetni:)

ocenił(a) film na 10
nkukla

A czemu nikt nie zwraca uwagi na swietn rolę Doroty Segdy, jako kobiety chorej umysłowo. Uważam że zagraa tam mistrzowsko!

ocenił(a) film na 9
almodovar

racja.. momentami mnie przerażała, zagrała naprawde na światowym poziomie. Zresztą chyba wszyscy bohaterowie 1 i 2 planowi zagrali świetnie.

ocenił(a) film na 9
nkukla

zgadzam się - film extra i świetny Linda - chyba jedna z lepszych jego ról /myślę o tych z lat 90./ no i Segda przerażająco-wspaniała...

ocenił(a) film na 6
nkukla

hmm ja się troche wyrwę. Powiem, że dialogi są troche śmieszne i kiczowate ale ckliwe.
Sama historia wzruszająca.
Dla mnie najlepszym bohaterem był Cezary (cezary Pazura) świetnie zagrał tego jakającego się.

Końcowa scena kiedy Kasia wchodzi na okno i z jednej strony Babcia a z drugiej Linda... hmm To ta babka na miotle wchodziła! śmieszne. A jak spadła... Kaśka z Lindą kiedy zeszli jakby zapominając o tej całej tragedii śmierci (pomijając fakt że nagle się budzi) zachowuja sie jakby nigdy nic.
7/10