PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106408}

Terminal

The Terminal
2004
7,4 257 tys. ocen
7,4 10 1 257460
6,4 49 krytyków
Terminal
powrót do forum filmu Terminal

Całkiem niezły film ale tego typu produkcje powinny kończyć się szczęśliwie w całości, a nie tylko w połowie. Spoko, główny bohater zdobył ten autograf, a co ze stewardessą? Nie chodzi o to, że nie pochwalam nowych rozwiązań ale jeśli film jest w 95% stereotypową komedią to po co dawać końcówkę taką połowicznie zadowalającą? W każdym razie 6/10 ode mnie. Pozdrawiam:)

pachomir

Być może ten film nie miał być stereotypową komedią, stąd taka połowicznie zadowalająca końcówka :)

ocenił(a) film na 4
Purslane

ja jednak po tej 'połowicznie zadowalającej końcówce' czuję pewien niesmak...
liczyłam zdecydowanie na inne zakończenie. :)

ocenił(a) film na 8
kiki222

ej a jakie tam było zakończenie, bo już nie pamiętam

ocenił(a) film na 7
kiki222

Również czuję niesmak. Takie w gruncie rzeczy bez jakiejśc głębi to zakończenie. Zdobył autograf i wrócił do domu. Banalnie. Przez to dam słabszą ocenę.

huppert

Za mało macie filmów, w których facet zakochuje się w poznanej niedawno babce i żyją razem długo i szczęśliwie?

pachomir

Ja się bardzo cieszę z takiego zakończenia ,miałam wrażenie ,że oni w ogóle do siebie nie pasują.Gdyby się związali wyszłoby na to ,że Victor całe życie by na nią czekał,Może to i pięknie ,ale biedak by się tylko zamęczył.Poza tym ona chyba sama nie wiedziała czego chce.

ocenił(a) film na 9
pachomir

Moim zdaniem głównym motywem filmu było zdobycie autografu!! Amelia była tylko po to by dogłębne przedstawić problem bohatera, by wywrzeć na nas głębsze uczucia(ja miałam łzy w oczach gdy on mówił jej o obietnicy danej ojcowi(gdyby mówił to np. temu sprzątaczowi takiej reakcji z mojej strony by nie było)!