Panowie bardzo się cieszę, że film wzbudza takie emocje :)
Dla mnie totalnego laika, który nie zna się na sprzęcie i taktykach w zupełności taki obraz wystarcza.
Osoby, które nie oglądały filmu może faktycznie niech nie zabierają głosu bo jak można krytykować coś czego się nie widziało.
Ja pozwoliłam sobie poczytać o procesie tworzenia samego filmu i z tego co wiem, jeden z głównych bohaterów jest byłym żołnierzem. Natomiast wszystkie akcje ( włącznie z ustawieniem żołnierzy ) były tworzone pod czujnym okiem fachowców, którzy z palca sobie wszystkiego nie wyssali.
Owszem można by było doszukiwać się potknięć i niedociągnięć ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Aż ciary po plecach mi przechodzą na myśl , że ktoś mógłby wpaść na genialny pomysł kręcenia filmu o polskiej armii.
Zdecydowanie nie to chcemy oglądać.
Film POLECAM - mnie osobiście wgniutł w fotel.
I właśnie te potknięcia i niedociągnięcia dyskwalifikują ten film. Myślałem, że to będzie fachowe, mocne francuskie kino a wyszła tragikomedia w amerykańskim stylu. Czujne oko fachowców na bank musiało być ślepe np. w scenie otwartej wymiany ognia z bandą talibów. NIE POLECAM!
Chyba amerykańskich tragikomedii nie widziałeś :) zabawny jesteś :) i w zasadzie pewna już jestem, że to Ty masz w tym jakiś interes. Odpowiadasz głównie tylko na moje posty :)
Na szczęście każdy ma swój gust i swoje zdanie i tak samo jak może mieć w nosie moją opinię, tak samo może mieć w nosie Twoją :)
Poprawiłeś mi tylko humor w dniu dzisiejszym, DZIĘKI :)
Jeśli komentarz całkowicie odbiega od prawdy to nie mogę go nie skomentować. Tym bardziej jeśli jest pisany jakiegoś dziwnego, pustego konta i powiela pozytywne komentarze dotyczące tego wątpliwego dzieła. Jesteś klakierem reklamującym ten gniot i tyle.
Chyba masz kompleks na punkcie pustego konta, a może pustej głowy ? i pomyśleć, że zaczęło się od prostej opini na temat filmu. Szkoda czasu i energii na rozmowy prowadzone w tym tonie.
http://www.filmweb.pl/film/Terytorium+Wroga-2011-572635/discussion/GENIALNY+%21% 21,1874300
żal czytać jak telewizja i pop kultura wyprała Ci mózg i zdemoralizowała Ciebie. Zero patriotyzmu i swiadomości narodowej. Wolisz oglądać amerykanskich , francuskich żołnierzy rodem z hollywood, a kłóje Cię sama myśl o polskim żołnierzu, który nie raz wykazywał bohaterstwo i poświecenie dla ojczyny. Obyś nigdy nie musiał dziękować Polskiemu żołnierzowi za to że uratował Ci tył..k. Idź jarać się zagraniczną papką.
Natomiast Tobie drogi kolego radzę, pomyśleć co mówiśz i piszesz - rozmawiamy tu o filmie a nie o patriotyźmie i świadomości narodowej. Gdybyś obejrzał film, wiedział byś, że film bardzo odbiega od amerykańskich produkcji rodem z hollywood.
Jeśli liczysz na to, że będę kkontynuować z Tobą tą historię, którą wyssałeś sobie z palca - zawiodę Cię.
kamas20 - czy Ty ogladales ten film, czy po prostu lubisz wojne? Bo piszesz bzdury totalne, szczegolnie to: "film bardzo odbiega od amerykańskich produkcji rodem z hollywood". Radze obejrzec, zwrocic uwage na muzyke i montaz, a pozniej obejrzec np. transformers...
"Aż ciary po plecach mi przechodzą na myśl , że ktoś mógłby wpaść na genialny pomysł kręcenia filmu o polskiej armii." - odnosze się jedynie do tego fragmentu Twojej wypowiedzi, nie do filmu. Przepraszam ze nie zacytowalem od razu, myslalem ze to oczywiste do jakiego fragmentu sie odnosze. Ale widac nie.