PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572635}

Terytorium wroga

Forces spéciales
2011
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18043
Terytorium wroga
powrót do forum filmu Terytorium wroga

Panowie bardzo się cieszę, że film wzbudza takie emocje :)
Dla mnie totalnego laika, który nie zna się na sprzęcie i taktykach w zupełności taki obraz wystarcza.
Osoby, które nie oglądały filmu może faktycznie niech nie zabierają głosu bo jak można krytykować coś czego się nie widziało.
Ja pozwoliłam sobie poczytać o procesie tworzenia samego filmu i z tego co wiem, jeden z głównych bohaterów jest byłym żołnierzem. Natomiast wszystkie akcje ( włącznie z ustawieniem żołnierzy ) były tworzone pod czujnym okiem fachowców, którzy z palca sobie wszystkiego nie wyssali.
Owszem można by było doszukiwać się potknięć i niedociągnięć ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Aż ciary po plecach mi przechodzą na myśl , że ktoś mógłby wpaść na genialny pomysł kręcenia filmu o polskiej armii.
Zdecydowanie nie to chcemy oglądać.
Film POLECAM - mnie osobiście wgniutł w fotel.

ocenił(a) film na 3
kamas20

I właśnie te potknięcia i niedociągnięcia dyskwalifikują ten film. Myślałem, że to będzie fachowe, mocne francuskie kino a wyszła tragikomedia w amerykańskim stylu. Czujne oko fachowców na bank musiało być ślepe np. w scenie otwartej wymiany ognia z bandą talibów. NIE POLECAM!

twim

Chyba amerykańskich tragikomedii nie widziałeś :) zabawny jesteś :) i w zasadzie pewna już jestem, że to Ty masz w tym jakiś interes. Odpowiadasz głównie tylko na moje posty :)
Na szczęście każdy ma swój gust i swoje zdanie i tak samo jak może mieć w nosie moją opinię, tak samo może mieć w nosie Twoją :)
Poprawiłeś mi tylko humor w dniu dzisiejszym, DZIĘKI :)

ocenił(a) film na 3
kamas20

Jeśli komentarz całkowicie odbiega od prawdy to nie mogę go nie skomentować. Tym bardziej jeśli jest pisany jakiegoś dziwnego, pustego konta i powiela pozytywne komentarze dotyczące tego wątpliwego dzieła. Jesteś klakierem reklamującym ten gniot i tyle.

twim

Chyba masz kompleks na punkcie pustego konta, a może pustej głowy ? i pomyśleć, że zaczęło się od prostej opini na temat filmu. Szkoda czasu i energii na rozmowy prowadzone w tym tonie.

ocenił(a) film na 3
kamas20

http://www.filmweb.pl/film/Terytorium+Wroga-2011-572635/discussion/GENIALNY+%21% 21,1874300

kamas20

żal czytać jak telewizja i pop kultura wyprała Ci mózg i zdemoralizowała Ciebie. Zero patriotyzmu i swiadomości narodowej. Wolisz oglądać amerykanskich , francuskich żołnierzy rodem z hollywood, a kłóje Cię sama myśl o polskim żołnierzu, który nie raz wykazywał bohaterstwo i poświecenie dla ojczyny. Obyś nigdy nie musiał dziękować Polskiemu żołnierzowi za to że uratował Ci tył..k. Idź jarać się zagraniczną papką.

fary

Natomiast Tobie drogi kolego radzę, pomyśleć co mówiśz i piszesz - rozmawiamy tu o filmie a nie o patriotyźmie i świadomości narodowej. Gdybyś obejrzał film, wiedział byś, że film bardzo odbiega od amerykańskich produkcji rodem z hollywood.
Jeśli liczysz na to, że będę kkontynuować z Tobą tą historię, którą wyssałeś sobie z palca - zawiodę Cię.

użytkownik usunięty
kamas20

kamas20 - czy Ty ogladales ten film, czy po prostu lubisz wojne? Bo piszesz bzdury totalne, szczegolnie to: "film bardzo odbiega od amerykańskich produkcji rodem z hollywood". Radze obejrzec, zwrocic uwage na muzyke i montaz, a pozniej obejrzec np. transformers...

kamas20

"Aż ciary po plecach mi przechodzą na myśl , że ktoś mógłby wpaść na genialny pomysł kręcenia filmu o polskiej armii." - odnosze się jedynie do tego fragmentu Twojej wypowiedzi, nie do filmu. Przepraszam ze nie zacytowalem od razu, myslalem ze to oczywiste do jakiego fragmentu sie odnosze. Ale widac nie.

kamas20

nie jestem Twoim kolegą i nie będę.