PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Film o człowieku, który niczego nie odkrył, niczego nie wynalazł a stworzył kolejny portal
społecznościowy dla mentalnie upośledzonych. Koleś, który nie podjął w życiu prawdziwej
pracy opiewa w miliony przez kretynizm mas.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
MedzikDeLow

ej, może bez chamstwa?
Twórca fejsbuka jest przypadkiem losowym. Trafiła się sposobność + inteligencja. Ale i tak jest gnojkiem.
Pomijając w ogóle aspekt tego pokraki, film jest dobry, poważny. Ale co z niego wynika? NIC.

ocenił(a) film na 7
witek11111111

Z szacunku do osób starszych Panie Witku (jeśli rzeczywiście jesteś osobą, która widnieje w avatarze) mogę serdecznie Pana pozdrowić. Pozdrawiam.

MedzikDeLow

Dziękuję. Zapraszam (mimo tego "gnojka") na moją stronę w fejsbuku, czyli Witold Minkowski). Ten na zdjęciu, to ja, co można sprawdzić.

MedzikDeLow

bo facebook to portal dla debili, inaczej cię nie mogę określić

ocenił(a) film na 7
HardKoks

Poprosze o argumenty dlaczego to jest portal dla debili.

MedzikDeLow

wejdź na facebooka i podziwiaj jakie debile + pełno arabów trzepaków

HardKoks

wchodzę i nie widzę ani debili, ani arabów. bo w znajomych nie posiadam żadnego z wyżej wymienionych. a jeśli się ma znajomych - debili, to przykro mi, ale niestety trzeba na to patrzeć.

użytkownik usunięty
tami2

buahahahah 0_o

ocenił(a) film na 8
HardKoks

dlaczego obrazasz moich znajomych, gburze?

MedzikDeLow

HIS LIFE'S A MOVIE, ITS CALLED THE SOCIAL NETWORK

LordOrochimaru

Ten MedzikDeLow jest pewnie nieudacznikiem co ma twarz jak po strzale łopatą i facebook to dla niego jedyny ratunek od całkowitej aspołeczności. Mimo wszystko film nie był aż taki zły choć temat faktycznie niezbyt ciekawy.

ocenił(a) film na 7
RazielKain

Twoja mama mówi mi co innego gdy ją odwiedzam.

ocenił(a) film na 3
MedzikDeLow

Bardzo inteligentne dzieciaku. Normalnie teraz wiem, że mam do czynienia z gówniarzem co pewnie jeszcze siedzi w liceum. Z twoich komentarzy wynika to jasno. Co jeszcze mądrego mi odpiszesz chłopcze w przerwach od walenia konia (zakładając oczywiście, że masz cokolwiek w spodniach)?

MedzikDeLow

Medzik skończ bo żałosny jesteś. Młody z ciebie szczeniak co potrzebuje najwyraźniej jakieś aprobaty. Chcesz się dowartościować? Napisz więc coś mądrego zamiast się odszczekiwać.

MedzikDeLow

MedzikDeLow, przeglądałam przed chwilą dyskusję, którą stale podkręcasz dotyczącą ostatniej części sagi Zmierzch i oczom nie wierzę!
Na tamtym forum, starasz się podkreślić się jaki jesteś dojrzały i jak dobrze władasz językiem ojczystym (czyt. polskim) a tak naprawdę jesteś na takim samym poziomie jak reszta tych nastolatek.
Tekst w stylu ' Twoja mama mówi mi co innego gdy ją odwiedzam. ' powala. Serio( zapożyczenie z jęz. ang) Pokazujesz tylko jak małym człowieczkiem jesteś, tudzież polaczkiem.
Żenada.

ocenił(a) film na 7
KLAUDIA92

Tak, tak. Wracaj oceniać Zmierzch na 10/10

MedzikDeLow

Gdyby spojrzał na mój profil może zauważył byś,że oceniłam na 2 =)

ocenił(a) film na 8
MedzikDeLow

10/10

ocenił(a) film na 8
LordOrochimaru

Twoja wypowiedź też jest jak gówniarza z liceum, czym błyszczysz człowieku?

ocenił(a) film na 3
soundaddict

Może przeczytaj wpierw wypowiedzi mojego przedmówcy mądralo zamiast mnie krytykować.

ocenił(a) film na 8
LordOrochimaru

czego by nie napisał, to on świadczy wypowiedziami o sobie, a Ty o sobie

soundaddict

A teraz pobawmy się w ' udajemy,że jesteśmy inteligentni, bo używamy trudnych słów ' .

Jeśli chodzi o film, zgadzam się z LordOrochimaru. Film jest dobrze nakręcony, muzyka też niczego sobie. Może i Mark Zuckerberg nie odkrył kolejnej rzeczy, która byłaby nam, ludziom niezbędna do życia ale stworzył portal z którego korzysta CAŁY ŚWIAT!

ocenił(a) film na 3
KLAUDIA92

Niestety w dzisiejszym czasach świadomie czy też nieświadomie robimy z takich ludzi jak Zuckerberg geniuszy co stworzyli niewiadomo co. Takich twórców portali jak on jest wielu tyle, że nie każdy miał "plecy" by jego pomysł został wsparty finansowo. Geniusz z tworzeniem czegoś w sieci nie ma zbyt wiele wspólnego. Miałem okazję spotkać Zuckerberga 5 lat temu w Nowym Yorku i wiem jaki to prostak i lamus. Cieszę się że chociaż jest ktoś z kim można podyskutować na poziomie bo pewien wcześniejszy dyskutant intelektem nie powalał.

LordOrochimaru

Mnie osobiście denerwuje fakt,że twórca facebook'a jest uważany za geniusza, a prawdę mówiąc nie zasłużył na taki 'tytuł' . Film pokazał,że jest kłamcą i złodziejem.
Pomijając już ten temat powrócmy do filmu, który był dobry. Chodzi mi głównie o montaż, dialogi, muzykę itp. Film uważam za dobry.=)

A co do MedzikDeLow, masz absolutną rację. :) Jeśli chce się dyskutować to róbmy to na poziomie ludzi dorosłych a nie szczeniaków z piaskownicy.

ocenił(a) film na 3
KLAUDIA92

MedzikDeLow po prostu pokazał, że jest jeszcze mało dojrzałym dzieciakiem więc ciężko jest brać jego wypowiedzi na serio.

ocenił(a) film na 7
LordOrochimaru

po prostu Cię zjadłem

ocenił(a) film na 3
MedzikDeLow

nie wydaje mi się ale rzeczywiście dla dobra ogółu lepiej obaj skończmy tą bezproduktywną dyskusję. Dobrze, że chociaż mamy podobne, racjonalne zdanie o "Zmierzchu". Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
LordOrochimaru

Bez względu na to jakie przejawiamy tutaj gusta filmowe, wydaje mi się, że 2 spośród użytkowników, którzy udzielają się w tym temacie ma ewidentne problemy z samooceną i własnymi kompleksami. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i wydaje mi się, że jeśli ktoś ma zdanie przeciwne do naszego, to może nas to dziwić i ciekawić, ale nie przeszkadzać. To raczej LordOrochimaru określając innych użytkowników mianem niedojrzałych dzieciaków i nawiązując do swojego intelektu i budowy ciała, sam w ten sposób dał dowód swojej niedojrzałości. No cóż..., widać niektórzy nie potrafią zaakceptować swoich wad i niedoskonałości oraz przejść z obojętnością, a już na pewno nie z wrogością obok ludzi, którzy odnoszą w życiu sukcesy (bez względy na to jaką droga podążają i czy są przez ogół lubiani, czy też nie). Generalnie wydaje mi się, że jesteś niedojrzałą osobą, bez względu na swój wiek. Zapewne mama jeszcze robi za Ciebie pranie, podaje Ci śniadanie pod nos oraz daje Ci pieniądze. W innym wypadku nie traciłbyś swojego cennego czasu na krytykowanie ludzi, którzy gustują w takich, a nie innych filmach. Na koniec podkreślam, dziwi mnie to, ale nie przeszkadza, bo czemu by miało mi przeszkadzać....Twoje życie, twój świat, twoje zabawki.

ocenił(a) film na 3
jacob871

...? Wiesz ty za to masz tendencje do własnej interpretacji czyjeś opinii. Napiszę np. o wojnie w Wietnamie to ty wysuniesz kontrargument w postaci cen ryżu w tamtym okresie. Please... Sugerujesz, że bycie przeciwnym facebookowi oznacza kompleksy? Wręcz odwrotnie. Większość osób na facebooku (patrząc po ich fotach i opisach) ma niesamowite kompleksy i wybujałe ego nie mające żadnej podstawy w realu. Korzystanie z takich rzeczy musi mieć jakąś "zdrową" granicę, którą i tak wiele osób przekracza robiąc z tego allegro własnej osoby. Taki człowiek jest dopiero żałosny. Tak na marginesie to jesteś hipokrytą bo najpierw mnie karcisz za to, że oceniam w taki sposób niektórych ludzi a ty "wysypujesz" obelgi i obrażliwe teksty w oparciu o nic poza moją opinią na temat głupiego portalu. Takie są uroki demokracji koleś, że nie każdemu podobają się pewne rzeczy. Tyle tylko, że ja potrafię podać racjonalne argumenty a nie tak ja ty: wymyślam tekst by kogoś zgasić.

ocenił(a) film na 10
LordOrochimaru

"Takie są uroki demokracji koleś, że nie każdemu podobają się pewne rzeczy. Tyle tylko, że ja potrafię podać racjonalne argumenty a nie tak ja ty: wymyślam tekst by kogoś zgasić." Szkoda, że jeszcze nie określam innych mianem lamusów, kmiotów i młodych. I nikogo nie gaszę, a już na pewno nie ja zacząłem. Być może potrafisz podać racjonalne argumenty. Nie przeczę, ze jesteś inteligentnym człowiekiem, ale głowę dam sobie uciąć, że jeśli coś Ci nie wyjdzie, to jest to winą innych, systemu, Wszechświata, ale na pewno nie twoją. Zdarta płyta, mur nie do przejścia... Upierdliwy, infantylny, nachalny, zakompleksiony, w błędny sposób szukający akceptacji i aprobaty..., to są cechy którymi bym Cie określił. Nie wiem tylko czego to jest skutkiem..., wychowania, wpływu otoczenia czy też jest to po prostu reakcja obronna na ataki innych i nieumiejętność zaakceptowania własnych wad. Widać to po twoich postach i postach tych, którzy Cie bronią. Piszecie jakbyście byli jedną i tą sama osobą. Pierwszy raz odnoszę takie wrażenie.

jacob871

Przeczytałem przed chwilą twoje wypociny i nie zgadzam się zupełnie z tym co piszesz. W ogóle wygłaszasz coś na temat dojrzałości a sam jak najgłupszy szczeniak wypisujesz na temat jakiejś osoby tak obraźliwe teksty. Skąd wiesz czym się zajmuje LordOrochimaru? Może to właśnie on pracuje i się uczy a ty jesteś tylko pozerem co che błysnąć na forum. W każdym bądź razie to jego wypowiedzi w tej dyskusji były najbardziej dojrzałe. Przynajmniej on zna osobę, którą ocenia czy to z tv czy z reala. Ja tak samo nie lubię Zuckerberga bo nawet w jego wypowiedziach na Youtubie można wyłapać wiele głupot i popisów zarozumiałości. Życzę powodzenia w byciu nerdem bo zapewne jest to lek na wszelkie kompleksy :D Na razie.

ocenił(a) film na 5
KLAUDIA92

musze pania poprawic bo chyba caly swiat jednak nie korzysta z FB;) bo ja tam konta nie mam;) tak samo jak jeden z moich znajomych z tego portalu;) kwestia gustu;) bo FB nic ciekawego w sobie nie ma(jak dla mnie rzecz jasna;))

ocenił(a) film na 1
LordOrochimaru

Social Network to film z kategorii zobacz, zakończ, zapomnij.

ocenił(a) film na 7
LordOrochimaru

Nie zgodzę się. Nie jestem fanem portali społecznościowych. Nie zaprzeczę jednak, że nie korzystam z Facebook'a jako świetnego źródła komunikacji. Portal ten - jest na swój sposób genialny - i właśnie dlatego korzystają z niego miliony ludzi. Stwierdzenie, że niczego nie odkrył i niczego nie wymyślił jest błędne - stworzył rzecz, na której w kilkanaście miesięcy zarobił więcej, niż większość z nas razem wziętych zarobi przez całe życie. A jeżeli wykorzystał przy tym kretynizm mas, to znaczy tylko tyle, że doskonale odnalazł się w dzisiejszych, zdominowanych przez pokolenie Z (odsyłam do literatury z zakresu socjologii) czasach masowej komputeryzacji i globalizacji. Film nie porywa, ale świetnie pokazuje fenomen tworzenia gigantycznego biznesu w zasadzie z niczego. Polecam obejrzeć chociaż by z tego powodu.

ocenił(a) film na 3
eremziom

Ja pierdziele... ZAROBEK NIE RÓWNA SIĘ ODKRYWCZOŚĆ TYLKO ŚWIETNY MARKETING. ODKRYWCZOŚĆ TO JEST WTEDY GDY COŚ JAKO RZECZ JEST NOWE A NIE ŻE SIĘ SPRZEDAJE W MILIARDACH. Sorki ale zasadniczo mylisz te dwie rzeczy. Nie stworzono niczego nowego tylko podano to samo w innej formie, która jak się okazało przyniosła finansowy sukces.

ocenił(a) film na 8
LordOrochimaru

Powiedz mi proszę, że w ogóle nie korzystasz z facebooka. W tedy może zrozumiem twoją wypowiedz. Fakt Mark jest dupkiem i ostatnim chamem. Ale jednocześnie jest geniuszem. Bo mimo, że facebook to kolejny portal społecznościowy to ma wiele opcji, których inne portale społecznościowe nie miały, przez co zrewolucjonizował oblicze internetu. Z socjologii zdał na 5, ponieważ doskonale znał naturę społeczeństwa i wiedział co ludziom jest potrzebne, a może teraz wydaje nam się potrzebne, bo tak się od tego uzależniliśmy. A co Ci szkodzi to, że tyle zarobił? Miał łeb jak sklep to zarobił. Boli Cię to? Jak tak to też się weź za siebie i coś zrób ze sobą. I czuję się urażona twoją, bardzo na poziomie wypowiedzią, ociekającą inteligencja i elokwencją, że jest to portal społecznościowy dla upośledzonych.

ocenił(a) film na 3
Polilla

Jestem szczęśliwym użytkownikiem własnego (rzeczywistego) życia i nie mam konta na facebooku. Nie boli mnie fakt ile zarobił tylko fakt jakim jest człowiekiem. Nie trawię takich pajaców. Druga rzecz nie trawię czegoś takiego jak facebook i jemu podobne portale (miałem i usunąłem).

LordOrochimaru

Ten film to kupa. Krótko i na temat. Czekam na haterów i maniaków face'a.

ocenił(a) film na 7
WesleySnipes

ciekawe kto wymyślił filmweb i ściąga tutaj pana LordOrochimaru

ocenił(a) film na 3
STEFEK83

Bo w przeciwieństwie do face'a panie Stefku83 na tym portalu nie lansuje siebie tylko oceniam filmy i je opiniuje.

ocenił(a) film na 7
LordOrochimaru

pod pseudonimem panie LordOrochimaru , a nie swoim imieniem i nazwiskiem tym bardziej własnym zdjęciem

ocenił(a) film na 7
LordOrochimaru

ciekawe kto wymyślił filmweb i ściąga tutaj pana LordOrochimaru

ocenił(a) film na 8
STEFEK83

bahahahhaha co za gadka w ogole, nie szkoda wam czasu? film jest bardzo dobry a fejsik przydatny :D

smierdzacy.hipis

tak czy siak Facebook i pochodne "społecznościówki" są lamerskie... okrutne ale prawdziwe ;)

ocenił(a) film na 5
LordOrochimaru

Przepraszam ,ale używam facebooka i wcale nie po to aby się ..jak to niektórzy nazywają 'lansować' . Facebook pozwala mi na kontakt z moimi znajomymi z Polski jak i zza granicy ,szybko i za darmo mogę przekazać informację. Tyle. Poza tym tam też można oceniać filmy i aktorów podobnie jak tutaj ,więc nie rozumiem o co tyle złości na ten portal. Lansują się tam gimnazjaliści ,a nie poważni ludzie ,więc aż tak denerwują was 13latki? :>

LordOrochimaru

zgadzam się z "Film o człowieku, który niczego nie odkrył, niczego nie wynalazł a stworzył kolejny portal
społecznościowy dla mentalnie upośledzonych. Koleś, który nie podjął w życiu prawdziwej
pracy opiewa w miliony przez kretynizm mas." a film nudny jak flaki z olejem