PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602101}
7,9 134 tys. ocen
7,9 10 1 134333
7,3 103 krytyków
Top Gun: Maverick
powrót do forum filmu Top Gun: Maverick

Tykanie się reliktów z XX wieku jest nienajlepszym pomysłem. Szanuje Cruise'a, ale nie sądzę, że robienie filmu wydźwiękiem podobnego do poprzednika, ale ze starszą obsadą jest dobrym posunięciem ze strony Kosinskiego i producentów. Top Gun jest jak The Last Of Us, robią kontynuacje do czegoś co nie potrzebuje kontynuacji. Co prawda z TLOU2 się udało, ale nie wiem jak będzie z Top Gunem.

ocenił(a) film na 10
wlochaty_2_gaming

Ogólnie robienie sequela jakiegokolwiek filmu takiego pokroju jest czymś strasznie ryzykowanym. Sama osobiście nie lubię, kiedy ruszają produkcje, które po prostu nie powinny być ruszone. Ale z drugiej strony jara mnie wizja tego powrotu po 36 latach. I myśle że właśnie to przyciąga tyle ludzi i sprawia, że tak wiele osób czeka na te premierę. Zapewne będzie to kopia pierwszej części, ale myśle, że efekty i muzyka zrobią naprawdę dobrą robotę, bo same trailery są naprawdę kozackie. Opinie osób, które już miały okazje widzieć ten film, tez są bardzo wysokie, każdy mówi, że to fenomenalny film. Pewnie jest w tym trochę przesady, ale skoro już teraz zbiera takie dobre recenzje, to może rzeczywiście okaże się strzałem w 10? Taki film o lotnictwie jak ten już chyba nigdy nie powstanie i to jest właśnie klucz do jego wyjątkowości