PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602101}
7,9 134 tys. ocen
7,9 10 1 134333
7,3 103 krytyków
Top Gun: Maverick
powrót do forum filmu Top Gun: Maverick

To znaczy o co mnie się rozchodzi. Jakby nie było Maverick zdecydował się zostać na końcu pierwszej części instruktorem w Top Gun nie? A więc wiadome kogo ewentualnie zagrałby Tom Cruise... O ile mu Scjentolodzy pozwolą. Starego wyjadacza szkoleniowca z przeszłością etc.

I teraz dodać do tego kilku młodych gniewnych pilotów. Przydzielić kilku dobrych aktorów z młodego pokolenia. Nie wiem kogo no niech już będzie jakiś Paul Walker czy tam inny jakiś kozak. Osadzić ewentualnie w realiach, któregoś ze współczesnych konfliktów. Na ten przykład Bliski Wschód. I tak naprawdę cholera wie. Może by było coś z tego filmu. Tematyka jest naprawdę ciekawa. Nie było zbyt wielu filmów podobnych do Top Gun... Mnie się w podobnej tematyce z obecnej kinematografii to Sky Fighters i ewentualnie Niewidzialny kojarzy. Chyba, że znacie coś jeszcze to zapodajcie.

Trzymam kciuki, żeby tego jednak nie spier*olili. Było by przemiło.

Foxfire

Ja najbardziej licze na piękne zdjęcia lotnicze,tak jak to miało miejsce w pierwszej części.A o fabułe sie tak bardzo nie martwie poznieważ będzie pewnie ona taka jak napisał Foxfire, co mi sie bardzo podoba:)

bartosz_movie

Oczywisicie o ile ten film wogóle powstanie.

bartosz_movie

Pete Mitchell, w rolę którego wcielał się Cruise, jest wciąż w szkole Top Gun, ale tym razem sam uczy najlepszych pilotów na świecie. Pada także ofiarą uroków pięknej, ale aroganckiej uczennicy, która właśnie rozpoczyna szkolenie.

Tony Scott
reżyser

Christopher McQuarrie
scenarzysta

Particulier

Myślę, że o wiele ciekawszą sprawą niż losy postaci TG2 będzie sprzęt jaki ujrzymy w filmie.
Czasy Tomcatów - które same w sobie były mocnym puktem pierwszej części - już dawno odeszły.. w zasadzie teraz tym sprzętem posługują się kraje stojące po przeciwnej barykadzie. Podniebne pojedynki poprzedniej i obecnej genereacji myśliwców wielozadaniowych - to byłby fajny element filmu, nawiązujący do pierwszej części...

MacVas

Raptory kontra Tomcaty, to nie walka, to egzekucja. No ale wątpie w III wojnę światową gdzie Cruise pilotując F-22 będzie musiał walczyć z chińskim J-20 lub rosyjskim PAK FA. Obawiam się że film będzie porażką, o ile będzie...

Lwie_Serce

Ja mam nadzieję, że będzie hitem jak jedynka. Pierwsza część to klasyk, co pewien czas można zalukać i wciąż budzi emocje :)

ocenił(a) film na 8
filmwebberr

Będzie trzeba obejrzeć ;D

Foxfire

Sky Fighters, widziałem trailer, główny bohater podobny do Adama Małysza? ;D