PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505976}

Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154329
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Czy ktoś mógłby napisać czy Bumblebee ginie w tej części lub czy stało mu się coś poważnego?
To mój ulubiony Transformers i nie chciałbym by mu się coś stało:)

ocenił(a) film na 10
j_d64

skoro nie oglądałeś/aś to po co chcesz sobie psuć zabawę?

kyrox

oj to mozna powiedziec
zyje;p

ocenił(a) film na 10
kyrox

skoro chcesz...

UWAGA SPOILER!

UWAGA SPOILER!

Nie, nie ginie, ale ledwo mu się udało przeżyć...

ocenił(a) film na 10
j_d64

Bee to też mój ulubiony Transformers i przeżył :D

ocenił(a) film na 10
Pevansie

Ja tam za BBB nie przepadam, jednak wzruszyłem się gdy Soundwave kazał mu się odwrócić i chciał go bestialsko zabić...

kyrox

ja sie prawie poryczałem;(

ocenił(a) film na 8
zamek11

mi też się smutno zrobiło gdy

SPOILER!

zabito egzekucją tego 1 robota ( nie pamiętam nazwy jego xD dziwny był ) i już Bee mieli zabić ale ten film pod tym względem był strasznie przewidywalny i odrazu wiedziałem że coś przeszkodzi w zabiciu bee ( bylo z 5 takich scen gdy już miał zabić aż tu nagle coś ... )

ocenił(a) film na 10
Scorpion77

Mnie aż się łezka w oku zakręciła, gdy SOundwave już celował do Bee :(. Przez chwilę nawet myślałem, że faktycznie go zabije, co byłoby naprawdę smutne, ale na szczęśćie potoczyło sięzupełnie inaczej - to Bee zabił Soundwave'a :).

Scorpion77: Robot, którego zabito w tej scenie, miał na imię Que(choć w napisach końcowych, a także w grze i komiksie nazywał się Wheeljack). Zgodzę się z tym, że ten moment również przyprawiał o smutek :(.

ocenił(a) film na 8
m10

ooo. jakbym usłyszał że on sie nazywa Wheeljack w prost to bym zapamiętał bo kojarze, ale jak mi zaserwowali nazwe Que to już zgupiałem :D

ocenił(a) film na 10
Scorpion77

W sumie zastanawiam się ,czemu nie dali nazwy Wheeljack, choć z drugiej strony Que kojarzy się z naukowcem, więc może i nawet pasuje :).

ocenił(a) film na 6
m10

przykro jednak że zginął iron hide.. :(
mój ulubiony autobot :)

ocenił(a) film na 10
dan_

Moim ulubionym akurat nie był, aczkolwiek jednym z tych lepszych, a już na pewno był ważną postacią(może nie w tej serii filmów, ale ogólnie w całym uniwersum Transformers). Mnie serce waliło jak młotem, gdy Sentinel go zabijał. Smutne jets też to, że nikt nie przejął się jego śmiercią(choć najwyraźniej jest to po prostu błąd scenarzysty) i jest to jeden z głónych minusów filmu(i prawdopodobnie jedyny, którego nie ująłem w swojej recenzji :P). Swoją drogą zapraszam do mojego tematu:

http://www.filmweb.pl/film/3D+Transformers+3-2011-505976/discussion/Wrażenia+po+ seansie(zawiera+spoilery+-+jeżeli+nie+oglądałeś%2C+nie+czytaj),1675560

m10

Ja tam najbardziej ze wszystkich serii lubię Optimusa. Może dlatego, że lubie duże samochody :D

ocenił(a) film na 10
Weroniczyna

Owszem, moim ulubionym Autobotem także jest Optimus, ale z innego powodu - mianowicie jest wręcz wcieleniem wojownika dobra. Jest niezwykle szlachetny i zdolny do największego poświęcenia(w większości serii, a nawet w filmie :P). Na dodatek jest on nawet w stanie całkowicie porzucić możliwość ocalenia własnej planety i rasy, aby tylko ocalić ludzi.

Jest to jeden z tych wzorców, którymi powinniśmy się kierować, chcąc być naprawdę dobrymi ludźmi(i nie nawiązuje tu wcale do religii :P).

m10

Masz racje. Optimus jest ucieleśnieniem wszystkich dobrych ludzkich cech i znakomitym przywódcom xD gdyby nie on nasza planeta w tych filmach już dawno zostałaby zniszona przez złych najeźdźców xD

ocenił(a) film na 10
Weroniczyna

Zastanawiam się, skąd te uśmieszki przy tych zdaniach, aczkolwiek do pewnego stopnia też mnie rozbawiły :D.

A co do reszty - całkowita racja.

j_d64

a czy bumblebee mówi w tej części? w obsadzie nie widze nikogo kto podkładałby mu głos, a przecież pod koniec pierwszej czści mówi, więc dlaczego w drugiej i trzeciej już nie?

ocenił(a) film na 9
PawelM

Przeżył - do tego stał się bohaterem.

Nie mówi dalej.
Ale jemu chyba tak wygodniej jest, bo przecież go naprawili.
Zresztą poprzez jego mowę różnymi nagraniami, wyróżnia się spośród innych autobotów i budzi sympatię, więc raczej już tak zostanie.
Sympatyczny bot, ale jako stare Camaro bardziej mi się podobało ;-)

j_d64

ZDYCHA w 3 D..y!