PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848206}

Truflarze

The Truffle Hunters
2020
7,4 8,5 tys. ocen
7,4 10 1 8467
7,0 18 krytyków
Truflarze
powrót do forum filmu Truflarze

Nudne jak flaki z olejem. Ten film to przykład jak można zepsuć tak fajny temat.

Kinomaniak2020

Agato, dla Twojej informacji: nie lubię filmów "flakowoolejowych", ale w tym miejscu nie zgadzam się z Tobą. Otóż dlaczego: film jest fenomenalnym filmem dla osób starszych, odzwierciedla sposób postrzegania ich oraz pokazuje więź jaką posiadają w tym przypadku z psami. To jest Znajomość, Miłość, Przyjacielskość, która jest czysta sama w sobie i tak to się dzieje w wieku starszym.
Film w swojej kategorii jest naprawdę dobrym filmem 8.
Może za 20 lat zgodzisz się ze mną.

maciej114

Niestety zaliczam siebie już do osób "starszych" i podtrzymuję wcześniejszą opinię. Jestem fanką filmów dziwnych i pseudo-nudnawych ale tutaj naprawdę nie rozumiem tych zachwytów i nominacji. Da się wysiedzieć ale dla mnie to strata czasu. Jedyne co spodobało mi się w filmie, to scena spożywania jajecznicy z truflami i to tylko dlatego, że gość jadł te delicje jak poranną owsiankę - z zachwytem skierowanym "do wewnątrz" ale przy dziękach popisów wokalnych włoskiego tenora - co jak wiemy może poruszyć wrażliwą duszę (ten patent wykorzystywała np. Agnieszka Holland w swoich produkcjach). O gustach się nie dyskutuje i to jest cudowne że każdy może mieć własne zdanie na temat tego filmu !

Kinomaniak2020

Zgadzam się, że to nie jest nudny film. Wystarczy odpowiednia perspektywa.

ocenił(a) film na 3
Kinomaniak2020

Masz rację nuuuda. Czekałem dzis aż coś się wydarzy ale skończył się film . Zaraz o nim zapomnę bo nawet żadnego przesłania nie było

Canyon7

Trzeba umieć czytać między wierszami, aby docenić ten film.

ocenił(a) film na 9
ezyaa

trzeba nie być tępym :)

ocenił(a) film na 9
ezyaa

Oraz mieć pewną dozę wrażliwości! :) no i sentyment do Włochów i ich stylu życia. Wtedy ten film porusza na innym poziomie.