PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712}

Truposz

Dead Man
1995
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44483
7,7 45 krytyków
Truposz
powrót do forum filmu Truposz

Świetny film, gra aktorska pierwsza klasa, chociaż ciężko go sklasyfikować. Zaczyna się jak słaby western, później znacząco się rozkręca i dochodzą kolejne wątki w których mamy do czynienia z czarną komedią, groteską, kryminałem...Byłem na prawdę pod wrażeniem. Obejrzałem do tej pory kilka filmów Jarmuscha: Broken Flowers, Ghost Dog, Coffee and cigarettes, ale ten film jest zupełnie inny. Może nie każdemu się spodoba, ale dla osób które lubią niekonwencjonalne kino to rarytas!

ocenił(a) film na 9
king_sensi

"..ciężko go sklasyfikować"(!?) Racja, ale czy to źle? ;> Oglądałem go jako "prawie" dzieciak i nie mogłem przestać oglądać ;d Depp to Depp.. ale mi świetnie tu pasował ;] Hmmmm.. wierszem pisane ;)

king_sensi

Zgadzam się z przedmówcą w zupełności , film z racji tego że nie jest mieszanką wybuchową Hollywood nie dla każdego . Mi bardzo się podobał i spodoba się każdemu kto oczekuje czegoś irracjonalnego w kinie , czegoś innego . Truposz i gra aktorska Johnego Deepa to jak wziąść udział w westernie do góry nogami po porządnym chlaniu , nie wiadomo o co chodzi i co tu robi głowny bohater. Warto obejrzeć .