PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712}

Truposz

Dead Man
1995
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44480
7,7 45 krytyków
Truposz
powrót do forum filmu Truposz

Nie oglądałem tego filmu. Bedzie to mój pierwszy raz:) Nawet nie czytałem opisu filmu, zwróciłem tylko uwagę na date produkcji i ocene, wiec może to byc cos interesującego. POdobny temat założyłem na temat filmu Żądło ktory również odbędzie sie dzisiaj ale na TVP1 o 22.55. To nie prowokacja tylko proba oceny filmu i przemyśleń na sucho przed i po obejrzeniu filmu i w trakcje:) Zobaczymy ile filmwebowiczów akurat w tym samym momencie ogladało ten sam film:)

ocenił(a) film na 8
_Fistach_

Ciekawy pomysł ; ) Może przyłączę się do konwersacji, bo zamierzam także obejrzeć dzisiaj "truposza" i też będzie to mój pierwszy raz. Mam nadzieję że dam radę i nie zasnę. Po zaznaniu się z oceną spodziewam się dobrego kina i mam nadzieję że się nie zawiodę (choć w przypadku deppa to mało prawdopodobne).

ocenił(a) film na 7
_Fistach_

Okej, ja też pierwszy raz, także postaram się dołączyc ;)

_Fistach_

no to się zaczyna Ciekawe co z tego będzie........ruszam

_Fistach_

a jeszcze jednak nie pomylka....................................

ocenił(a) film na 9
_Fistach_

ja już zaczynam oglądać. Będzie się działo :)

ocenił(a) film na 8
pedrop_h

mam pytanie... dlaczego film ten jest czarno biały? Jest to celowy zabieg reżysera?

ocenił(a) film na 10
Tync

jeden z zabiegów, tak jest ciekawiej. Albo feria barw, albo dezorientujący cz-b.

_Fistach_

A masz tytoń ?
( żart )
Troche irytujący ten... ale obejrze do konca

vector88

Ale podobała mi się ta " przemiana " oraz bardzo fajny cytacik " "Najlepsza życiowa rada to nie słuchaj żadnych rad"
Dobranoc :)

ocenił(a) film na 8
vector88

"nie palę"
; p

<br/> <br/> <br/> <br/>

_Fistach_

I po filmie, dotrwałem, nie dało się odejśc a chciałem juz spac no ale sie nie dało.... świetny...
Powtarzające sie kwestia w filmie " masz tytoń" , pierwszy raz została wypowiedziana przez kobietę która później zginęła. Oj ten film można porządnie zinterpretowac..............ale teraz ide spac........

_Fistach_

Jak sie skonczyło? Bo wyłaczyłem jak rozstrzelał ludożerców xD

ocenił(a) film na 7
_Fistach_

Jak dla mnie, to była zabawa z hmm 'konwencją łesternową' podlana sporą dawką ironii i cierpkiego humoru. Jak zawsze u Jarmuscha podobać się mogły zdjęcia i montaż ujęć. No niemniej, jeśli ktoś się nie przekonał do tego reżysera to ten film tego raczej nie zmieni. Mnie się przyjemnie oglądało mimo morderczej pory ;)