... była już dawno. Czemu jeszcze nie można oceniać? :c
Świetny film, można się poczuć jak w teatrze. Polecam!
premiera będzie w ten piątek dopiero, na razie są pokazy przedpremierowe, ale też bym ocenił
A gdzie ogladales? Ja na festiwalu młodzi i film, ktory odbyl sie we wrzesniu i dlatego to mnie zdziwilo.
Dobry film to trzeba przyznac mialam wrarzenie ze jestem w teatrze.
I ja również od festiwalu w Koszalinie czekam żeby w końcu ocenić, nie tylko ten ale kilka innych filmów szczególnie tych krótkometrażowych.
i popieram opinie- moza poczuć sie jak w teatrze, w końcu pierwotnie (podobno) film był sztuką teatralną.
i dodam jeszcze żeby nie zaśmiecać tworzeniem nowych tematów, że uwielbiam Rafała M. za role Roberta, i ogromnie zaskoczył mnie M.Kowalewski jako reżyser (bo jako aktor mi nie odpowiada)
Tak dokładnie świetny jako reżyser i tak że nie podziwiam go jako aktora. Rolą Rafała M byłam pod wielkim wrażeniem, świetnie odegrał role, na pewno bardzo trudną do zagrania. A dziewczyny grające siostry były nie ziemskie :D
Co do filmów na mif który Ci się najbardziej podobał? Chodzi mi osobno o krótki i długi metraż.
Jeśli nie widziałeś ,,Dziewczyny z szafy" to bardzo polecam, wyjątkowy film :)
widziałam większość filmów z długiego metrażu w tym także Dziewczynę z szafy. najbardziej żałuje ze nie udało mi sie obejrzeć Generation P- bo chętnie zobaczyłabym twórczość Pielewina na ekranie. co do moich faworytów- dlugi metraż Yuma (pomijając to, ze ma beznadziejny trailer) a z krótkiego metrażu zdecydowanie podobał mi się, a nawet zafascynował, film: Jestem ok!- Tushara Prakasha. subiektywnie wyróżniłabym także Świteź- pewnie dlatego, ze lubię tego typu animacje i kocham Mickiewicza. co do minusów (też subiektywnie) Póki wilk syty- Olgi Kołagate i Echo -Filipowicza- miałam wrażenie,że reżyser za bardzo zainspirował się Powrotem -Zwiagincewa. i przyznam, ze nie zgadzam się też z wynikami gali rozdania nagród- chodzi mi o nagrodę dla filmu Dzień kobiet (chyba za scenariusz) i nagrodę dla filmu Być jak Kazimierz D. szczerze mówiąc byłam pewna, że walka będzie toczyć się między Yumą, Trzema siostrami T i Dziewczyną z szafy
Być jak Kazimierz D, zasłużył i od początku był faworytem. A Generation P robi wrażenie ciekawy i inny film uciekający od większości komedii, które dziś są wszystkie takie same. Generation pokazuje Rosję w ciekawy sposób. Bardzo polecam :)
Dodam jeszcze, że na Yume nie dotarłam, w bibliotece wtedy był wyjątkowo duży tłum