PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11306}

Ucieczka z Alcatraz

Escape from Alcatraz
1979
7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 82021
7,4 30 krytyków
Ucieczka z Alcatraz
powrót do forum filmu Ucieczka z Alcatraz

ale plan ucieczki został przedstawiony nieprzekonywająco.
Cała otoczka która miała być z zasady niezwykle groźna nie stanowi żadnej przeszkody...Spawanie w celi, wiercenie wiatrakiem, stworzenie pontonu - marnie to widzę.

Na szczęście jest Clint który idealnie pasuje do swojej roli bo już tak ma, że dobrze gra. Film dobry, ale nie powala.
Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 9
tenszin

Masz rację co do planu ucieczki, zapowiadało się bardzo trudne przedsięwzięcie a wszystko wyszło zbyt prosto. Nie zmienia to faktu, że film należy do najlepszych w swoim gatunku, ma znakomity, realistyczny klimat a dodatkowym plusem filmu jest więzienie w Alcatraz i jego historia.

ocenił(a) film na 9
Przemson_26

Historia Alcatraz to typowo amerykański szajs. W filmie pokazano właśnie całą ,,legendę" tego miejsca, które do dziś fałszywie jest spostrzegane przez miliony osób jako więzienie, z którego nikt nigdy nie uciekł.

Film bardzo dobry, do momentu jego obejrzenia nie wiedziałem, że ,,Skazani na Shawshank" jest aż tak wiernym odzwierciedleniem tego obrazu...

ocenił(a) film na 6
Korien K.

Skazanych oglądałem dużo wcześniej i jakoś lepiej przypadł mi do gustu. Widać, że King nieco wzorował się na Alkatraz, masa rzeczy wydawała się być podobna. ;>

użytkownik usunięty
tenszin

Przecież ten film jest oparty na faktach.

No właśnie to film na faktach... A napięcie było niesamowite , większe niż w nie jednym thrilerze.