Krąży głupi artykuł w internecie że Morris mieszka w Irlandii i ma dwójkę dzieci,ale to nigdy nie zostało potwierdzone przez żadne amerykańskie władze. Gdyby tak było już dawno świat obiegłaby informacja o tym wszystkim i myślę że każda stacja telewizyjna by o tym mówiła. Do tej pory uznaje się ich oficjalnie za zaginionych http://www.informacjeusa.com/2012/06/13/50-rocznica-ucieczki-z-alcatraz-zbiegowi e-nadal-poszukiwani/ . A wy czytając jakiś głupi artykuł wszytko łykacie co wam podadzą. Kolejna kwestia co do filmu,w noc ucieczki pogoda jest przedstawiona jako niemal doskonała,a pod koniec zastępca naczelnika sam powiedział że była on bez przypływów i żadnej mgły. A wystarczy poszukać o warunkach pogodowych w internecie w dniu ucieczki a będziecie wiedzieli że była burza i silne fale,woda miała ok.10 stopni a w filmie pokazano to zupełnie inaczej.Został również zrealizowany odcinek poświęcony tej ucieczce w programie "Pogromcy mitów" w którym warunki pogodowe były zbliżone do tamtej nocy i świetny pływak nie zdołał wiele popłynąć. Stwierdzono że kamizelki które zrobili więźniowie nie mogły im pomóc.Ostatecznie stwierdzono że jest to niemożliwe aby zdołali przeżyć,chociaż osobiście mam taką nadzieję.
Chyba nie liczyłeś że będzie to film "na faktach". Wiele lat temu oglądałem program dokumentalny o tej ucieczce i tam również mówiono że nie było szans by przeżyli. Fakt iż nie odnaleziono ciała Morrisa to idealna pożywka dla dziennikarzy bez pomysłu na artykuł. Tak w ogóle to też bym chciał by im się udało no ale ..
nie tyle mi chodzi o przedstawione warunki pogodowe itp. ale nawiązywałem do różnych postów osób które bredzą że przeżyli mają tyle i tyle lat i i czują się ok,bo gdzieś przeczytali o tym na jakieś durnowatej stronce.A wracając do obrazu to mógłby zostać wiarygodniej odwzorowany bo dlaczego by nie? Wiele takich filmów znam które zostały ukazane w takich sposób w jakich dane sytuacje miały miejsce.
Ale jest też wiele filmów które koloryzują nieco wydarzenia, i na potrzeby obrazu dodają co nieco. Tych drugich jest chyba więcej. Ja nie czytam z reguły pierwszych lepszych artykułów, bo czasem wystarczy spojrzeć na nagłówek by wiedzieć że to stek bzdur. A co do filmu to uważam że jest bardzo dobry, bo w końcu to o filmach się tu powinno pisać prawda ?
Według mnie może i nie bylo szans na przezycie Ale Samo w Sobie To ze spróbowali ucieczki ,Opracowanie Planu ,Wykonanie jakie to byly Patenty :) mysle ze 99% przebywajacych w tym wiezieniu myslało o ucieczce ale nikt oprócz nich sie na to nie zebrał wiec Mi To sie Podobało :)) PoZDRówki :)