Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80708
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Z tym mam taki problem... Madame Giry mówi Raoulowi (jak ten idzie ratować Kryśkę), żeby trzymał rękę na wysokości oczu. Upiór powtarza te słowa kiedy przywiązuje go do kraty...
O co chodziło??? Żeby się nie przestraszył jego twarzy???
Proszę o wyjaśnienie...

marta9002

Chodzi raczej o to, żeby nie dać sobie zarzucić liny na szyję. Przynajmniej ja tak to odbieram.

użytkownik usunięty
dd2701

Tak w książce jest to dokładnie wyjaśnione [mrr wreszcie przeczytałam ! xD].
Chodzi o to ze Upiorek bardzo celnie potrafi rzucać tym swoim "lassem", a jedyny sposób żeby się uchronić od uduszenia to tylko ta ręka podniesiona "jak do strzału" [książkowe wyjaśnienie Persa :P], bo wtedy to lasso bardzo łatwo z szyi można zdjąć. :)

Ot cała filozofia.

ocenił(a) film na 10

Tak zgadzam się z moją poprzedniczką, w książce to Pers każe Raulowi trzymać rekę jak do starzału i cały czas o tym mu przypomina, potem wyjaśna czemu.
-"Ręka w górze ,gotów do strzału!"
"(...)Eryk przebywał w Indaich gzdie nauczył się po mistrzowsku sztuki duszenia ludzi(...)".
Dlatego Pers obiawał się tego że Eryk może ich zaskoczyć i udusić.

For__me

Aha zupełnie zapomniałam o tym "Magical Lasso"
Dzięki.

użytkownik usunięty
marta9002

a raczej sznurku z Pendżabu. Bo tak to magiczne lasso się zwało :P

Ja już jestem szurnięta na punkcie Upiora. Dzisiaj np. mi się śniło, że sama miałam zmasakrowaną twarz i mieszkałam w piwnicy...Tylko, że w mojej...Obudziłam się w nocy i musiałam zobaczyć się w lusterku...
Ta choroba jest uleczalna???

ocenił(a) film na 10
marta9002

Efekt uboczny obejrzanego filmu,przeczytanej książki ,albo myślenia o Upiorze przed snem nic powarznego.Heh...:P

For__me

Wy też miałyście takie skutki uboczne...
Ja się przeraziłam nie na żarty.

użytkownik usunięty
For__me

A ja? Cały czas chodzę tylko i śpiewam na cały głos 'the music of the night' albo 'the phantom of the opera' lub ewentualnie 'think of me'. I w koło tylko mam jedno w głowie :P I do tego śniło mi się dziś, że byłam w kinie na tym filmie i przyszedł Upiór i zaczął kurtki ludzią kraść a ja się darłam, żeby moją wziął.

Obsesja?

użytkownik usunięty

Nie wspominając o tym, że mam Upiora na pulpicie i co jakiś czas przytulam się do laptopa, jest tu jakiś psychiatra?

Ja sobie za tydzień kupuję laptopa i już sobie zgrałam tapety z Upiorkiem...
zena nie będziesz sama. Ja też się będę przytulać...
Nie znam żadnego psychiatry...Ale może to dobrze?

ocenił(a) film na 10

Uuuu..to z wami jest już niezle,ja tam nieprzypominam sobie żeby miałą jakieś sny,albo poprostu niepamiętam.
Psychiatra.?
Ja chcem iść na Psychologa.Lubie słuchac ludzi, ale też się z nimi kłucić.
Lubie czytac ta książke i ogladac film. Książke przeczytała już 2 razy.A film ...uuuu...niezliczone..

For__me

Mi się tylko śniło, że miałam zmasakrowaną CAŁĄ twarz no i ta piwnica...Może dziś mi się przyśni coś innego...Już wiecie co mam na myśli...

użytkownik usunięty
marta9002

A ja miałam sny z Upiorem i ze mną w rolach głównych, temat ten jest opisany w "Sny z Upiorem i Wami w rolach głównych". Chciałabym,aby mi się jeszcze raz przyśnił... A na komórce jako dzwonek główny nastawię sobie "The Music of the Night", a na budzik "The Phantom of the Opera" hihi, ale te organy będą mnie budzić...

ocenił(a) film na 10
For__me

zena. Z tymi posenkami tak jest jak coś ci wpanie w ucho to cały czas to nucisz. Ja mam tak teraz z Slow me down-Emmy Rossum .Więc wątpie że to rodzaj jakiejkolwiek opsesji,ludzie mają tak że np. obejrzeli jakiś film i potem 2 tygodnie chodzi i po głowie i takie tam.Więc luzzz.
Chyba otworze jakkąś poradnie...heh:P

ocenił(a) film na 10
For__me

A poprostu u niektórych,działa wyobraznia nie Marta.?:P

For__me

U mnie na bardzo wysokich obrotach...! Na szczęście.

użytkownik usunięty
marta9002

U mnie na jeszcze wyższych xP

<króóóóóóóóótki>

ocenił(a) film na 10

Ja tam wiem że mam bardzo dużą wyobraznie.Dużo ludzi mi to mówi ,jak zaczynam wymyślać różne rzeczy.:P

For__me

Ciekawe co by wyszło gdybyśmy połączyły nasze wyobraźnie? Mieszanka wybuchowa zwłaszcza dla Upiora...
Kurde ja muszę chyba skończyć znajomość na jakiś czas z Upiorem, zaczyna się szkoła a ja się nie będę mogła skupić na lekcjach. Już parę razy chowałam płytę gdzieś głęboko w szufladzie ale i tak zawsze wieczorami musiałam ją wyciągać i oglądać film. To jest nałóg, trzeba odstawić (tak jak z alkoholem...Wiem, to nie jest dobre porównanie bo uzależnienie Upiorem jest bezpieczniejsze i znacznie znośniejsze dla otoczenia).
Ale jeszcze pozostało parę upojnych wieczorów z Upiorem (tzn oglądanie filmu) zanim zacznie się nauka.

użytkownik usunięty
marta9002

A ja tam się z Upiorem rozstawać nie mam zamiaru :)

ocenił(a) film na 10
marta9002

Marta nie kuś losu.
Szkoła,niechce mi się warcać,co do Upiora to bd se go czytać wieczorami i oglądac film również.We wrzesniu jeszcze ma tydzień wolnego bo do Londynu jade,wezme laptopa,film i ksiażke.
A w szkole i tak se dam rade z nauką ,tża bd kombinować i se radzić...nie.?

For__me

No w sumie tak...Zobaczę połączę Upiorka z naukę

ocenił(a) film na 6
marta9002

dlatego zycie studenta jest piękne, ja mam jeszcze calutki wrzesien upiornych rozmyslan ;)

użytkownik usunięty
vitari17

Weźcie nie tentegujcie tego tematu szkołą :P

Ja może nie jestem aż tak szurnięta, ale cały czas łapie się na tym, że nawet w jakimś zakątku świadomości, myślę o Upiorze/filmie/produkcji/aktorach/nucę piosenki.
:P

ocenił(a) film na 10

Dobra, nic juz o szkole nie piszemy.!
Jakiś inny temat trza se obrać.?
Jakieś propozycje.?

użytkownik usunięty
For__me

Napiszmy nasz własny scenariusz do filmu :P

Bez Kryśki w roli głównej tylko z...nami!

ocenił(a) film na 10
marta9002

tak ja ja moge sie dolaczyc mam bujna fantazyjna wyobraznie :*:D

użytkownik usunięty
asia11226

Ej to jak sobie wyobrażacie NAS w rolach głównych? xD
Hm?
Bo ja nie mam pomysłu jak się podzielimy...

A tak apropo wyobraźni... To ja się może swoją nie będę chwalić coby was nie przestraszyć :P

użytkownik usunięty

Chyba sobie nie wyobrażam xD

krótki krótki krótki

użytkownik usunięty

Kurcze, myśmy sobie powinny założyć jakieś forum z prawdziwego zdarzenia i tam pisać, tak sobie myślę xP

A ja jestem za jakimś czatem, chociaż forum też może być...!

użytkownik usunięty
marta9002

mojeforum.net?

wolny chat na wp.pl
?

która teraz jest na forum? xD
wbijamy na coś wolnego i paplamy, co? xD
[tu nie będziemy AŻ tak śmiecić. :P]

Ja jestem!
To gdzie się przemieszczamy???

użytkownik usunięty
marta9002

Może chat, bo teraz to jak chcemy pogadać
a z forum to za dużo tego. zachodu żeby zrobić. :)

na wp.pl?

(krótki.............................................................)

użytkownik usunięty
marta9002

Proponuję czat, tylko gdzie? hmmm?

krótkiiiiiiiiii

Niech ktoś założy i prześle linka, żeby żadna się nie zgubiła...
Ja wolę nie zakładać, bo nie jestem często na czatach i jeszcze może to długo potrwać zanim je założę...

użytkownik usunięty
marta9002

Ja póltora roku na czacie nie byłam to tym bardziej nie pamiętam jak się zakłada, ale poczekajcie, spróbuję.

ok

(czemu za krótki........?????!!!!)

użytkownik usunięty
marta9002

Ok zakładam i za jakieś 10 minut wchodzimy :d
Tylko kompa zresetuje!

Nie uciekać!

użytkownik usunięty

zakładaj, zakładaj, bo mi nie wyszło xP

<krótkiiiiii>

użytkownik usunięty

więc.
Mam chwilowy problem z javą proszę o cierpliwość ;D

użytkownik usunięty

Przecież jestem cierpliwa xp

....................................

Ja też...To jedna z moich niezwykłych zalet...A tak między nami mówiąc to mam ich jeszcze kilka...

użytkownik usunięty
marta9002

No.... ja chyba też..............

krotki do cholery!<----- wkuźwia mnie już to ciągłe pisanie krótki krótki krótki! jezu....

użytkownik usunięty

Dobra ja się wkurzyłam Java nie dzirga ale:
http://chat.qnwortal.pl/
tu wszystko działa może adim i moderatorzy się nie obrażą że użytkowniczka robi sobie chat z koleżankami z innego forum xD

czekam. :P
tyle weźcie nicki jak na filmwebie

ocenił(a) film na 9

To wystarczy że będziesz naciskać spację tak długo aż kursor przeskoczy z powrotem na koniec tego co napisałaś.

ocenił(a) film na 9

Ciąg Dalszy Nastąpił:

Biedny Upiór, jak pamiętamy, na koniec POTO opuścil swoje leże tajnym przejściem przez lustro. Jak również winniśmy pamiętać wyszedł stamtąd bez cieplej odzieży, w samej jeno koszuli rozchełstanej, porcięta miał mokre od latania po wodzie celem uduszenia Chagny'ego a pierś spoconą (ach ten pot, perlący się na muskularnym popiersiu...). a była wszakże zima. Wyleciał ten nasz Upiór w styczniową pogodę, w śnieżycę, siadł na swojego karosza i pogalopował na oślep gdzie oczy poniosą. Jechał, jechał, opuścił Paryż I sie biedak w drodze przeziębił, dreszcze, gorączka, majaki, słania się biedny na siodle, niedobrze z nim, a tu noc ciemna i głucha, okolica odludna... dobrze że kon miał więcej rozumu od jeźdźca bo doniósł nieprzytomnego na dziedziniec jakiegoś chateau, w którym mieszkała gromadka cudnych i uroczych dam (tu wchodzicie do akcji). Rżenie i tętent zbudziły oddźwiernego, który z opóźnionym zapłonem stwierdził że, szczęśliwie dla Upiora, zapomniał zamknąć bramę, z lekka przedawkowawszy wino do poduszki. Odźwierny zatem bramę zamknął, po czym, widząc człowieka bez zmysłów, twarzą bezwładnie wspartego na końskiej szyi, obudził panienki. Te, jako że dobre serduszka miały, kazały Upiora, który w gorączce "Christine, Christine..." powtarzał, nieść do gościnnej komnaty, a sługi pobudziwszy kazały gorącą kąpiel natychmiast gotować i wina grzanego z ziołami leczniczymi przyrządzić, żeby biednego, zlodowaciałego Eryka rozgrzać...

Kto dopisze ciąg dalszy?