nudne kino prawdę mówiąc, poza tym wątki z tą siostrą penelope cruz -były dużo gorsze i mało ciekawe niz wątki z penelopą ,nawet aktorka brzydsza 100 razy,ja rozumiem że to kontrast itd. ,ale nie zmienia to faktu ,że jest nudny ten film
czasami śmieszne teksty leciały ale to za mało ,żeby dać wyższą ocenę ,jak dla mnie,
co nie znaczy że filmy dla kobiet są nudne :):):):)po prostu ten jest kiepski i przereklamowany co najważniejsze
Taaa...
Ten post wiele mowi o tym jak ogladales ten film.
Jak juz piszesz, ze: po prostu - dla Ciebie ten film nudny byl, to w sumie po kiego umieszczac taki komentarz; jak juz probujesz szerzej omowic to nie kondensuj swojej wypowiedzi do bezczelnego tytulu postu, ktory w sumie nijako jest potwierdzony w dalszej czesci komentarza.
Ocenianie gry po wygladzie aktorek to tez, wiesz, niezbyt pasuje do konstryktywnej oceny filmu.
Popieram w 100%..może i racja że film dla bab...oglądałem go z kilkoma znajomymi i nikomu się nie podobał...każdy marzył o tym by w się nareszcie skończył...ciekawe to moze było ostatnie 5 min jak się wszystko wyjaśniło...poza tym to co mnie często dobija w filmach strasznie nieracjonalne postępowanie bohaterów (nagminne w tym filmie)
stuff 123 to była ironia, puknij się w czoło będzie ci wesoło, bo coś kiepskie poczucie humoru posiadasz
ja się muszę zgodzić, ten film po prostu do mnie nie trafił... posunę się nawet do stwierdzenia, że był nudny... wiele osób się nim zachwyca, ale nikt nie napisał dlaczego... wiem, że Almodovar potrafi robić dobre filmy, mogę to stwierdzić po obejrzeniu na przykład "Złego wychowania", jednak w tym przypadku Volvera co chwilę patrzyłem kiedy się skończy. jak dla mnie po prostu nijaki 4/10
No rewelacja to nie była. Przereklamowany zdecydowanie. Myślałm, że będzie ciekawszy, jednak można zobaczyć.
Zgadzam się tylko z jednym. Że Volver to jest film O KOBIETACH!
Ale nie koniecznie tylko dla kobiet. Ja byłam na tym filmie z swoim chlopakiem, ktory nigdy wczesniej nie widział filmów Almadovara i miałam wątpliwości, czy to specyficzne kino do niego trafi. I oboje wyszliśmy z kina bardzo zadowoleni i rozbawieni. To film typowy dla Almadovara, w swego rodzaju niebanalnym poczuciem humoru, z pewną dawną abstrakcji, jak to bywa w jego filmach. Ja go polecam miłośnikom Almadovara !
film fantastyczny!!!!! Zreszta jak zawsze Pedro nie schodzi poniżej pewnego poziomu! To ze w filmie wystepuja w 99% kobiety to nie znaczy że jest to film tylko i wyłącznie dla kobiet!!! Świetny klimat i pomysl na fabułe a rola Penelopy fantastycznie obsadzona i zjawiskowo zagrana. Nareszcie jakiś film w którym nie biegają i strzelają na każdym kroku tylko film z głębią i przyjemnym klimatem.Jak dla mnie rewelacja i Penelopa powinna w cuglach wygrac wyścig po oskara w kategorii najlepszej pierwszoplanowej roli kobiecej!:)
Szczerze powiedziawszy to także nie jestem zachwycona. Jestem kobieta, ale mnie jakos nie przekonał... Gra aktorska też nie była zachwycająca jedynie matka Raimundy mi się podobała:} fajna babka;] niektóre sceny były wręcz nie potrzebne. Podobała mi się scena kiedy Raimunda śpiewała;]
Ok. Też się zgadzam, że w porównaniu do poprzednich filmów Almodovara( "Porozmawiaj z nią", i kontrowersyjne "Złe wychowanie")Volver żadną rewelacją nie jest. Nie wstrząsa, nie bulwersuje, nie szokuje. Kolejny widok transwestyty wzbudza u nas politowanie, a pozostali mężczyźni są albo ostatnimi d.... albo w ogóle jacyś tacy nijacy:/ Ale najważniejsze są tu kobiety! Które są siłą napędową filmu. One stanowią przeciwwagę dla okrutnych i prostackich facetów. Pokazują swoją siłę w codziennym, zwyczajnym życiu, które często przypomina powoli snującą się operę mydlaną, a czasem przybiera odcień melodramatu i kryminału. Ale na tym polega jego absurd i groteskowość, którą świetnie pokazuje nam reżyser:)
ten film nie ma szokowac ani bulwersowac!!! jest inny, owszem. ale nie znaczy,ze gorszy. moim zdaniem jest swietny, widzilam go dwa razy i za jakis czas napewno chetnie obejrze po raz kolejny.
ma niesamowity klimat, kolory, poza tym muzyka ehh nic dodac nic ujac; chwilami zabawny a chwilami refleksyjny. ciekawa fabula, a nawet element fanastyki. wspaniale kobiece role.
dzieki Ci Pedro za Volver!!!!
HELLO!! to jest film obyczajowy jak bys nie wiedzial. Do tego typu filmow trzeba dojrzec, a 'smieszne teksty' nie czynia z filmu arcydziela, tylko sa elementem rozrywki. Jezeli szukasz banalnych filmow obejrzyj sobie jakas komedie amerykanska. 'Volver' jest nie tylko jakas tam opwiescia to piekny obraz o kobietach z pewna ironia do spoleczenstwa hiszpanskiego. Ogladajac ten film jak i inne Almodovara odczuwam przyjemnosc, bo mnie bawia jego filmy bezwzgledu na tresci.
Nie. Film moze sie nie podobac ale mi chodzi o normalny argument dlaczego? Stwierdzenie, ze film byl nudny, bo nie bylo 'smisznych tekstow', a 'aktorka byla brzydka' jest niedojrzale.
Z tego co widać wolisz Borata, Clerks 2, Austin Powers 2 i takie tam ocenione u Ciebie 10/10 więc nie dziwię się, że Volver Ci się nie podobał.
PS. Volver jest zdecydowanie lepszy niż Złe Wychowanie, jest tak samo dobry jak Wszystko o Mojej Matce i lepszy od Porozmawiaj z Nią.
PS. Najlepsza scena to Penelope na sedesie, nie widziałem czegoś podobnego wcześniej ;)
Cóż, oglądając ten film miałem mieszane uczucia. Klasę filmu, czyli wyreżyserowanie, grę aktorską można było od razu wyczuć, na pewno nie jest to sieczka dla mass widowni. Fabuła również niczego sobie, może z początku trochę liniowa, ot typowy początek sprawy rodzinne, jakieś zabójstwo, czyli to co w co drugim filmie, szczerze powiedziawszy po pierwszych 30 minutach stwierdziłem, że film jest nudny i nie chwyta za serce, ale po kolejnych trzydziestu miałem już inne zdanie, a na samym końcu stwierdziłem, że muszę go jeszcze raz obejrzeć :). Jak dla mnie motyw z duchem, był świetny szczególnie pod koniec, kiedy wszystko zaczynało się układać w spójną całość.
Generalnie, jeżeli ktoś lubi kino niestandardowe i nie szuka kolejnej edycji filmów pokroju Rambo czy innego kiczu, powinien Volvera obejrzeć, mimo, iż z początku może wydawać się nieciekawy.
Z powyższych względów myślę, że ocena 8+/10 jest w mojej opinie słuszną i zarazem odzwierciedlającą wartość filmu.