PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=806744}

Władca Paryża

L'Empereur de Paris
2018
6,0 7,9 tys. ocen
6,0 10 1 7911
5,7 3 krytyków
Władca Paryża
powrót do forum filmu Władca Paryża

Film jest przede wszystkim nuuuudny, przegadany i rozwleczony. Żadna z postaci nie wzbudza emocji, ani pozytywnych ani negatywnych. Nic mnie nie obchodził los Vidocqua a postać Baronowej jest zwyczajną "zapchajdziurą". Moja noc sylwestrowa w kinie omal nie okazała się najgorszą w życiu. Na szczęście był jeszcze znakomity "Green Book". Nie polecam.

ocenił(a) film na 5
Col__Kilgore

Ja byłem Heliosie, film chaotyczny mega, sytuację uratował drugi film - Green Book. W przeciwieństwie do tego pierwszego miał scenariusz :D

ocenił(a) film na 3
kybe

Jeśli w Łodzi, to byliśmy w tym samym miejscu. I zgadzam się z tym scenariuszem - teraz wiem, czego mi najbardziej brakowało :-)

ocenił(a) film na 6
Col__Kilgore

Ja również widziałam film w noc sylwestrową, niestety na ,,Green Book" nie mogłam zostać. Według mnie ten film jest trudny, bo właśnie nie wzbudza jakiś większych emocji. Sama historia jest ciekawa, ale mogłaby być przedstawiona w lepszy sposób (np. pokazując więcej rozterek wewnętrznych głównego bohatera). Ale na pewno pozostają jakieś wnioski po tym filmie-że przeszłość może nas dosięgnąć w każdej chwili i niełatwo sobie z nią poradzić (Vidocq został sukiennikiem, ale i tak go rozpoznali) oraz to, że osiągnięty sukces jest często poprzedzony wieloma ciężkimi przeżycia- w końcu Vidocq dostał propozycje zostania szefem policji, a np. wcześniej poprzez jego konflikty zginęła jego ukochana.

ocenił(a) film na 3
girlinacoma

Otóż właśnie - nie wzbudza emocji. Scenarzyści jednak nie postarali się, żeby ta historia była ciekawsza a film wciągający. Ja z trudnością śledziłem główny wątek, właśnie przez tempo narracji i te rozwleczone dialogi a często i monologi. Ale rozumiem, że mogłaś go odebrać inaczej. Natomiast jeśli chodzi o "Green Book" to masz czego żałować. Reakcja publiczności na seansie potwierdza moje wrażenie - wszyscy byli zachwyceni i ubawieni. Polecam.