Taką listę to ja też se mogę wymyślić. Słabo się starasz i sory ale ta lista to gó*no prawda. Z tym "co rusz" to zajrzyj do słownika bo w tym kontekście się ośmieszyłeś bo obie nagrody są co roczne.
Człowieku wiesz co , to psychiatra wiesz co to znaczy ,,koniec tematu"" A nie wam , to sprawia przyjemność .
Ty bardziej się ośmieszasz ale taki już wasz wiek. jaka lista?KONIEC TEMATU udowodniłeś , że czytać nie umiesz
A ja myślę że ten temat został stworzony do kłótni. Rozumie, film ci się nie podobał masz całkowite do tego prawo, książkę czytałeś ( o ile czytałeś ) też ci się nie podobała i również masz do tego całkowite prawo. Oskary !!! dla mnie osobiście nie musiał dostać ani jednego by film mi się podobał. Ale poczytaj jak zacząłeś tą całą dyskusje? I dlatego sądzę że temat jak najbardziej został stworzony by tylko prowokować.
Niee . Nie sądziłem , że ktoś go przeczyta ale się myliłem.
I jeśli faktycznie by był , to wiele osób im uległo.
Po to sie pisze temat żeby był przeczytany i skomentowany;P Podzielam zdanie Kaper666.Temat nie miał nic wspólnego z komentowaniem filmu czy książki.Szukałeś na tej stronie kłótni i ją znalazłeś.
Jakby te nagrody w ogóle miały jakiekolwiek znaczenie (i tak wiemy, że są "ustawiane":p). Dlaczego tak Cię to boli? Masz coś z tego, że jakiś film otrzymuje Oscara, a inny nie? Pewnie nie - po co ta dyskusja w takim razie? Film się Tobie nie podobał, książka też nie (mi również, ale mniejsza z tym), ale świat nie kręci się wokół Ciebie (!). Wielu ludzi ten film urzekł, podobały się efekty specjalne, humor, gra aktorska itd. Za to otrzymał nagrody. Jaki inny film w tamtych latach był na takim poziomie, by ściągnąć do kin taką ilość widzów oraz otrzymać tyle wyróżnień i nagród?
(Jeśli masz zamiar odpowiadać w swoim stylu - bez ładu i składu, to proszę, odpuść sobie. Bardzo ciężko przebrnąć przez Twoje wypowiedzi i cokolwiek zrozumieć.)
To zrozumiesz.?
Świat nie kręci się wokół mnie i o tym wiem.
Ci ludzie najwyraźniej chcieli pisać . (ich sprawa)
kolejny bezsensowny post. ehh... życie nas, normalnych ludzi ciężko doświadcza.. nie piszę tego do ciebie kiler, mimo, że odpowiadam pod twoim postem.
bo zaraz się przyczepi, że jestem dzieckiem, polonistką, obrończynią krzyża i jeszcze nie wiadomo czym (kim). I bardzo byśmy się ucieszyli (mowa o NORMALNYCH użytkownikach), jakbyś wymyślił coś nowego, jakiś nowy tekst który by nas zaskoczył, zatkał, który miałby sens i morał, który byłby sam w sobie inteligentny i sprytny, a przede wszystkim poprawny pod względem budowy zdania, interpunkcyjnie i ortograficznie. Czekam na propozycje :)
Sama popełniasz błędy ,ortograficzne ' , więc nie poprawiaj mnie z łaski swoje (interpunkcja itd) . Sama napisałaś , że jesteś polonistko mniejsza.
A poza tym , to nie moja wina , że jak czegoś nie rozumiesz, to jest bezsensowne , to do innych twoich postów .
Jak widać o władcy już nie piszesz , to łaskawie powiedz o co ci teraz chodzi ?
O i jeszcze nie pisze żeby ci zrobić na złość.
Czekam na kolejny tekst (inteligentny)
Z pewnością dowiem się , że jest bezsensowny . ;P
Nie da się Ciebie zrozumieć. Wklepujesz po ludzku, a potem wrzucasz w translator? Tak właśnie wyglądają Twoje wypowiedzi.
[Pomińmy milczeniem kompletny brak argumentów, a jeśli jakiś przebije, to i tak nic nie wnosi. Zdajesz sobie z tego sprawę? Musisz - po tylu wypowiedziach innych użytkowników. Jeśli nie, to nie ma nadziei :(.]
Ale, ale do sedna.. Nie odpowiedziałeś/-aś na moje pytanie.
"Jaki inny film w tamtych latach był na takim poziomie, by ściągnąć do kin taką ilość widzów oraz otrzymać tyle wyróżnień i nagród?"
No? To były jakieś, czy nie? Jeśli nie, to po prostu czepiasz się, by się czepiać, bo widać nie masz innych problemów w życiu. Pozazdrościć.
I w takim wypadku, póki co, otrzymujesz ode mnie 5 i pół maczug trolli (na 6)!
Gratulacje!
Myślisz , że ciebie rozumie ktoś komu gratulujesz sobie
?
Patrzysz tylko ,,w tamtych latach "lecz każdy film który przedstawię będzie gorszy .
"'Myślisz , że ciebie rozumie ktoś komu gratulujesz sobie
?"
A ty myślisz, że ktoś zrozumie ten bełkot ?
To jak to przeczytałeś ?
Nikt ci nie karze go czytać więc idź na forum metina tam męczyć ludzi . Dobrze ? DoNIEwidzenia. ;p
O co ci chodzi z tym Metinem?! Tylko to potrafisz ,smarku,napisać?
Nigdy w żadnego Metina nie grałem i grać nie zamierzam. I nie mów mi co mam robić i gdzie mam pisać, bo mnie szlag zaraz trafi. Za smarkaty jesteś, byś tutaj się w ten sposób do mnie odnosił.
Ped** podglądasz mnie ;p mam chusteczki .
Raz tylko o nim napisałem . Jeśli chcesz bym tutaj w (...) , to dzieciaczku nie pisz do mnie , bo smarkaczami możesz nazywać ludzi których znasz i od kiedy przeszliśmy na TY?
Każdy(prócz ciebie teraz) zasługuje na szacunek ale po co o nim pisać
PS Nie zesraj się , bo ci żyłka w dupie pękenie <bummmmm>
"Ped** podglądasz mnie"
Nie wiem, co żeś tam wypikał, ale jak PEDAŁ to nieźle bym ci mordę za to okopał.
"mam chusteczki "
A ja mam dosyć debili tobie podobnych (i o co w ogóle chodzi z tymi chusteczkami?)
"Jeśli chcesz bym tutaj w (...) , to dzieciaczku nie pisz do mnie''
W czym? "w (...) , to " ?!
Do rozszyfrowania twoich postów potrzeba profesora lingwistyki lub może nawet jakiejś maszyny dzeszyfrującej.
" bo smarkaczami możesz nazywać ludzi których znasz"
Znam wiele osób, ale żadnego smarkacza (w piaskownicy bawiłem się gdy ciebie jeszcze matka nie planowała).
"i od kiedy przeszliśmy na TY?"
Masz max 15 lat a do dzieciaków nie zwracam się per Pan .
"PS Nie zesraj się , bo ci żyłka w dupie pękenie <bummmmm>"
Tak, jasne - kozacz sobie dalej. Rodzice płacą za internet a synek pokazuje jaki to jest mądry i odważny. Typowy neokid...
Dziecko ty najwyżej mógłbyś się zesrać gatki masz tyle i tyle lat są na poziomie 10 latka którym jesteś . Nie prosiłem żebyś mnie nazywał pan . I tu na odwrót ty bawiłeś się w piaskownicy a ja i tak już byłem dorosły. Masz dowody na , to że mam 15 lat ? Nie z całą pewnością , a twój słownik mówi mi tylko , że masz albo 16 lat i sobie pozwalasz albo masz 30 lat i nadal masz poziom 10 latka nic nie sugeruję lecz jednak nie rozumiesz ani chusteczek ani smarkaczy ? Brak mi słów
z pewnością jest bardzo chaotyczny. Ja popełniam błędy ortograficzne? Udowodnij.
Nie poprawiam cię o jakiś tekst powalający z nóg. Narazie nie doczekałam się. A post powyżej to odpowiedź, żywcem zdjęta z mojej ( teksty się powtarzają). ehhh a prosiłam byś wymyślił coś nowego. Trudno. Przeżyję ;]
posluchaj mnie raz a dobrze.tym razem postaram sie nie uzywac obelg w stosunku do ciebie (co bedzie ogromnym wysilkiem).
a wiec,twoje 'argumenty' na temat tego kto tu jest chciany a kto nie sa beznadziejne.naprawde tego nie widzisz? NIKT absolutnie NIKT cie tu nie chce.
i to juz nawet nie chodzi o to ze nie lubisz wladcy(jakby nie bylo masz do tego prawo) ale o to ze kazda twoja wypowiedz i stwierdzenie ubzduranego przez ciebie faktu jest nietrafiona,nielogiczna i banalna...wytykasz jakies bledy neo_anginowi ,creo i wielu innym podczas kiedy to oni cie NISZCZA i MIAZDZA.twoja pseudoargumentacja i udawanie pokrzywdzonego jest dla mnie smieszne.zachowaj sie chociaz raz jak na prawdziwego mezczyzne przystalo i odpusci,a najlepiej sam dojdz do tego co wyprawiasz na tym forum i na innych..
mam nadzieje ze nie potraktujesz tej wiadomosci jako kolejnego ataku na ciebie.i wyciagniesz wnioski.
myślę, że trudno będzie by przejął się tym co napisałeś -.- a o wyciąganiu wniosków nie wspomnę.. cóż.. my, normalni co dzień jesteśmy narażeni na ataki od takich.. ekhm jak to nazwać.. od takich odmieńców;]
pozdrawiam
Ze sztuką wszelakiego rodzaju jest ten problem, że nawet jeśli ktoś chrzani jak potłuczony, to nie idzie w żaden sposób go przekonać, bo gusta. "Nie podobało mi się" i cóż, że ktos się powoła na opinie uznanych krytyków, liczbę zdobytych nagród, uwielbienie milionów, skoro komuś się nie podobało. Sama formuła amerykańskich nagród jest raczej upośledzona i w żaden sposób niemiarodajna (poza tym, co roku podczas przyznawania nominacji a potem nagród jest płacz i zgrzytanie zębów, bo szanowna akademia znowu zrobiła jakąś głupotę), uwielbienie milionów świadczy o tym, że film trafia w jak najszersze gusta (które, jak wiadomo, zbyt wysmakowane nie są).
Odnośnie porównywania Władcy z Harrym, chyba najlepszym argumentem na korzyść Władcy jest koszmarna nielogiczność całej serii HP. Jest tam tak wiele błędów logicznych i naiwności, że aż żal patrzeć. od razu widać, że Rowling pisała HP na żywioł i koncepcja zmieniała się jej w trakcie. I bynajmniej nie twierdzę, że HP jest serią beznadziejną. Sam dzieki tym książkom pokochałem czytanie, ale też zdaję sobie sprawę z ich słabości i czytałem wiele lepszych książek, w tym WP. Tolkien tworzył swój świat niemal całe życie i ludzie pokochali jego świat właśnie za ten ogrom szczegółów i dopracowanie (oczywiście klimat i fabuła były równie ważne). Film moim zdaniem to dopracowanie odzwierciedla.
Faktycznie nie rób z siebie ofiary. Obrażasz ludzi i oni ciebie, ale w żadną stronę nie jest to właściwe. Jakim cię widzą, takim cię piszą, a że widzą ogrom błędów ortograficznych, interpunkcyjnych itd., to tylko twoja wina. I nie ma co sie zasłaniać dysortografią, czy innymi dysami, bo jest to jak szpanowanie małym fiutkiem (no i zawsze można się postarać by było lepiej; słowników ci u nas dostatek). Zresztą nie od dziś wiadomo, że używane słownictwo i budowa zdań jest odzwierciedleniem człowieka.
mówisz o sobie rozumiem:) tak, masz racje, ale ja "sancza" nie jestem i jakbyś nie zauważył, drogie dziecko, to panuje nad językiem.
o czym Ty w ogóle dziecko pleciesz? Tak długo Cię nie było tutaj, aż miło było wejść na tę stronkę i nie zastać Twojego bezsensownego komentarza. A teraz znów się zaczyna. Nikt Cię tu nie chce. Żegnam.
dokładnie, bo nie potrafie nic wymyśleć;] muszę zgapiać od takiego inteligenta jak kiler, czy jak mu tam;]
od ciebie mozna zgapiac jedynie bledy jezykowe merytoryczne i nabawic sie glupoty.poza tym yntelygencie to byl sarkazm z jej str.ahhh co za debil..
ty tez won kapusciana glowo.jestes wiekszym kretynem i prowokatorem niz kileer.WUHUUUUU!!!
ty bezmozgu to ty zapanauj nad jezykiem ale polskim 'sancza' phi juz ci tlumaczylem tyle razy ze jestem facetem podobnie jak pomocnik don kichota SANOPANSA a wiec jak juz dzielisz to pisz SANCZO.deklu.
Jak oni zaczęli , to już z płaczem. Jakie błędy podziel się tym .
A poza tym gówno mnie obchodzi co sobie piszecie na temat hp
Dla mnie , wasze podejście jest takie jak by film był czymś więcej .
Ponieważ obrażasz ludzi w którym WP, jest nie tylko filmem ale czymś znacznie większym. I naprawdę nie spodziewaj się tu aprobaty, skoro wypisujesz takie posty w którym wypisujesz dlaczego ten film jest taki słaby. Jak byś mógł naprawdę udowodnić dlaczego ten film wg. twojego zdania jest tak beznadziejny , to chętnie to poczytam . Tylko błagam cię nie porównuj go do HP !!!!
Zrobić test i myślą , że jestem fanem tego czegoś.
ILe razy mam , to pisać ? str6 chyba już za bardzo filmu nie pamiętam i nie chce go oglądać ponownie. Jeszcze nie wiedziałem , że są tacy ludzie którzy cenią wyżej film niż na , to zasługuje . Tutaj nie porównywałem hp do wp więc podpisuj , to pod tym gdzie porównuje .
"Jeszcze nie wiedziałem , że są tacy ludzie którzy cenią wyżej film niż na , to zasługuje ."
Zrozum to dzieciaku, że każdy ma nieco inny gust i dla każdego dany film może mieć zupełnie inną wartość. I nie ma jednego, obiektywnego kryterium oceny filmów.