Azorkiem nazwij ojca albo matkę, a ci taki wpierdziel spuszczą, że nie usiedzisz na dupie przez następnych kilka tygodni.
Ten post jak , to słusznie ujęła legolasbloom wyczerpał się i została tylko wasza zawziętość na mnie . Więc temat jest już skończony na 6 czy 7 stronie więc jest zakończony.(to nie ma sensu nie musicie tego błędu wywlekać)
Zgłosiliście go więc nie musicie na nim pisać stwórzcie nowy i tam wstawiajcie swoje poglądy.
Przecież sam go nabijasz więc nie zwalaj teraz na innych.Post od początku był bezsensowny założony przez człowieka,który nie ma bladego pojęcia o tym gatunku.
Mam zapewne większe od ciebie . Jesteś na którą szkoda mi słów , bo to ty prowokujesz ciągle odpisując , że nic nie ma sensu .
A twój kolega najwyraźniej lubi prowokować.
Bo Twoje słowa naprawde nie mają sensu;] Każdy ci to powie!! I w dalszym ciągu nie widze żadnych argumentów z twojej strony.
Rozumiesz słowo każdy ? Rozumiesz , że wypisując te głupoty nie będziesz lepsza ?
Jakie argumenty . Już dawno je napisałem . Chcesz argumentów jakich ? . Że potrafisz tylko pisać te głupoty w stylu dzieciak idiota i tym podobne. Poczytaj posty mądrych ludzi . I wyciągnij wniosek , że koczujesz na tym temacie , żeby się wymądrzać oraz pisać te głupoty. Temat się skończył na 6 stronie więc ?
Więc jesteś idiotą bo ciągniesz ten temat;D Podaj argumenty dlaczego Władca jest do bani.Nie napisałeś ich,a przynajmniej nic wiarygodnego.
Ja rozumiem słowo "każdy"!! Jesli sto osób mówi ci że jesteś idiotą to chyba coś w tym jest!!!
Potwierdziłaś , że jesteś idiotką i nie potrafisz czytać . A do tego liczy nie umiesz .
Podawałem . Widać lubisz wstawiać dziecinne posty.
Sądzę , że twój następny post będzie podobny. ;P
Sądze że twój nastepny post będzie podobny.też sie powtarzasz dziewczynko.Nic nie podawałaś więc przestań ściemniać.Argument że efekty są lepsze w Potterze to żaden argument.
To jest argument do d*** ale argument . Nadal nie umiesz czytać napisałem na tym forum twoje ukochane argumenty , a w ogóle po co ci one i tak ich nie przeczytasz i skomentujesz bezsensu
PS Ty cytujesz czy mnie małpujesz?
Sądze że twój nastepny post będzie podobny.też sie powtarzasz dziewczynko.Nic nie podawałaś więc przestań ściemniać.Argument że efekty są lepsze w Potterze to żaden argument.
Bo jak mnie poprawiałaś i , to masz zamiar robić to użyj ,," oraz , więc zamiast mnie poprawia , to zajmuj się czym innym , a nie ocenianiem przepraszam krytykowaniem ludzi .
To nie jest ŻADEN argument.Jak ty chcesz tu zaistnieć skoro nie potrafisz uzasadnić swoich poglądów?? I ty śmiesz nazywać sie mężczyzną?? zwykły dzieciak!!
Nie musze używać bo to nie był cytat.Po prostu powtórzyłem twoje słowa.Staram sie nie oceniać innych,ale to co wyprawiasz na tej stronie przechodzi ludzkie pojęcie.
Czekam na argumenty które przeczytam i skomentuje.
To nie czytaj tego postu
Nie chciałem tu zaistnieć
Skomentuje !? Ty tego słowa nie znasz (a może)
Poprawie cie SKRYTYKUJESZ.
I nie mam zamiaru ci ich podawać , bo są one na tym temacie
Ludzkie poecie nie ogarnia co wy tu robicie wyzywając
I , to mądralo jest argument
Tak jak myślałem.Nie masz własnego zdania.Całe twoje życie to marna prowokacja.
Szkoda że nie patrzysz na to co ty robisz.Zakładasz tematy które nie mają nic wspólnego z komentowaniem filmu.A jeśli sobie przejrzysz od początku to zauważysz że starałem sie od Ciebie wyciągnąć jakieś argumenty.Myślałem że naprawdę masz coś madrego do powiedzenia,ale sie myliłem.
Jesteś dzieciakiem który ma spieprzone życie i wyżywasz sie w sieci za to co ciebie spotkało.Jesteś żałosny tyle w tym temacie.
Książka miała wiele wątków , a do tego opisów najciekawsze były dopiski co się działo dalej z bohaterami powieści dlatego Opowieści z Narnii czy Harry Potter lub Alicja w krainie czarów , były ciekawsze ale też zawierały opisy . Dlatego uważam , że film zasłużył na Oscara za scenariusz adaptowany film był tylko wielką sensacją a co dostał Oscara za najlepszy film (tak uważam) , a także reżyseria mogła by być lepiej dopracowana ; efekty specjalne na tamte czasy były na Oscara , ale stroje mnie nie przekonały tym bardziej Gandalf z zegarkiem . Muzyka była genialna lecz piosenka i dźwięki jak dla mnie były nie do zniesienia. Jak pisałem Potter , to było tylko spr.
Wcale nie przekonała mnie dekoracja uważam , że mogla być lepsza. To tyle na temat filmu
Postępujesz w sposób denny . Oceniając osobę sugerując się ortografią czy składnią zdania udowadniasz jak bardzo jej nie lubisz i chcesz ją oczernić . Porównują mnie do dziecka sama stajesz się nie lepsza. Może na temacie Oskary nie miałem racji co do liczby nagród . Ja wyraziłem moją sugestie licząc , że fani mnie nie zjadą myliłem się .
Mówiąc , że powieść jest słaba czy inaczej miałem racje była ciężka i nudna . Od razu krytyka . Gatunek Fantazy podoba mi się ale nie ten film . Harry Potter miał więcej szumu wątków (ciekawych) i znanych aktorów aktorów aż 5 . (albo tyle samo czy mniej)
Pisząc epitety nie stajecie się lepsi , wywyższacie się (moje spostrzeżenia)
Poprawiać innych można tylko wtedy gdy samemu nie ma się błędów.
Nie rozumiem jednego . Jak uznajecie mnie za idiotę , to czemu odpisujecie . Temat uznajecie za prowokacje której ulegacie / ? / Co macie w interesie . ?
Budowanie zdań mówi niesamowicie dużo o osobie.Gdybyś czytał więcej książek zamiast ciągle filmy to nie miałbyś z tym większego problemu.Mózg zapamiętuje pisownie.Wreszcie piszesz poprawnie wręcz automatycznie.
Gdybym nie lubił każdego kto pisze bzdury na filmwebie to uzbierałbym dwie drużyny do baseballa(a może i ja bym sie w jakiejś znalazł);]
To było nieuniknione że tak będzie bo nawet nie przemyślałeś tamtej wypowiedzi.Odpowiedz była logiczna,trzeba było tylko pomyśleć.A Twoje argumenty dotyczące "Przemineło z wiatrem", "Casablanca" itd. były nielogiczne ponieważ jeden rocznik drugiemu nierówny.Czasem rok obfituje w produkcje a czasem nie masz z czego bardzo wybierać.Jeśli sobie rozłożysz "Powrót Króla" na części to zobaczysz że w 2004 roku nie było lepszego.
Reżyserie mozna krytykować lub nie.Chociaż dobrze by było jakbyś podał innego z roku 2004.Nie wiem,może Eastwood z "Rzeka tajemnic" ale nie jestem pewien czy zasłużył wtedy na oscara.
Kostiumy.Jak najbardziej zasłużony oscar.Popatrz na zbroje Rohanu,Gondoru.A to że jest wpadka;) w każdym filmie jest.W każdej części Pottera jakąś znajdziesz.Ale to nie moze świadczyć o tym czy należał sie oscar czy nie.
Piosenka byla zła?? Idealnie oddawała klimat filmu.Dźwieki były nie do zniesienia? chyba żarty;]Były dopracowane do maksimum.Powiedz w którym momencie były takie nie do zniesienia.
Kolejny aspekt.Zupełnie nie zgadzam sie że Harry Potter ma więcej porządnych aktorów bo każdy z aktorów we Władcy ma za sobą co najmniej kilka duzych produkcji.Radze przejrzeć filmweb to sie przekonasz.
Czego oczekiwałeś?każdy kto pisze aż tak drastyczne rzeczy o filmie, który jest w dzisiejszych czasach absolutnie podstawą gatunku fantasy, musi sie liczyć z epitetami.
Co mamy w interesie? Chcemy mieć czyste forum Władcy.Jesli jesteś "na nie" i powiedziałeś swoje to może pójdziesz w swoją strone i wszyscy będą zadowoleni.Próbujesz grać ofiare ale to Ty jesteś winny tej sytuacji bo ten temat na którym teraz piszemy zostało stworzone do kłótni.Tylko i wyłącznie.Więc jeśli ktoś jest za to odpowiedzialny to tylko ty.
Przypominasz mi teraz Arbolede;] Najpierw kopiesz po nogach a potem płaczesz.
A tak między nami to zastanowiłes sie kiedyś ile Harry Potter zawdzięcza Władcy Pierścieni???
No właśnie. Tolkien jest tym dla fantasy, kim dla fantastyki naukowej byli Clarke, Dick, Verne, Wells, Lovecraft i Lem razem wzięci. Z "Władcy..." czerpią garściami filmowcy, twórcy gier i pisarze (w tym także Rowling). Zgaduję, że Kileeer nigdy powieści Tolkiena nie czytał. Może o "Hobbita" się otarł w szkole, ale i w to wątpię.
Źle myślisz temat nie został założony do kutni . Czytałem tą sagę jedyne co dobrze pamiętam , to powrót króla Tolkien za bardzo uszczegółowił ten świat przez , to książka stała się nudna oraz nie ciekawa. Nie zostawił on pola do mojej wyobraźni . Książka pt Mały Książe jest o wiele lepsza . Nie zawiera ona tyle nie istotnych szczegółów co władca .
Władca miał powiązania z wojną światową czyli walka dobra ze złem . (podstawa fantazy).
Nie jestem fanem władcy i mam prawo go krytykować . Tylko 2 części dostały Złote Globy czyli bardziej prestiżową nagrodę niż Oscar czytam dużo. Nie sądziłem , że strona o Władcy Pierścieni jest tylko dla fanów . Nie ,,kopie , a potem płacze" , bo nie muszę ja wyraziłem tylko moją ocenę a wy wyzywaliście mnie ( ja też) . Co do aktorów w Potterze grało ich 5 którzy też mieli wielkie role . Rok ? Nieważne z którego jest roku to szczegół. Wygląda na , to że mam brać odpowiedzialność za to co wy robicie więc nie jestem odpowiedzialny tego co tu wypisujecie . Film mimo , że dostał 11 Oscarów nie zarobił najwięcej . Piosenka oddawała z całą pewnością ale lepszy Głos ma Celin w piosence z Titanica . Były tam znakomite efekty. Stroje ; były wyjątkowe ale lepsze były w Marii Antoninie . Wracając do księcia mimo , że to książka nie tylko dla dzieci więc nie sugerujcie. Że obejrzałem najpierw film tłumaczenie książki nie podobało mi się
Harry Potter jest lepiej napisany czy w Narnii . Harry zawdzięcza np Pelerynę niewidkę
Więc książka był a pierwsza ale słabiej napisana . Zostanę oczywiście skrytykowany za te słowa jak pokazywali potęgę armii saurona powinni robić ujecie od dołu potem od góry ( może tak było dobrze już nie pamiętam) . Hobbita nie czytałem i nie mam zamiaru. Książka mnie rozczarowała film mi się nie podobał . Ale Oscary , to amerykański (słaby punkt widzenia)
Absolwent 5 złotych globów i Oscar powinien dostać jeszcze 2 za piosenkę i Dustina Hoffmana. A ten film dostał tylko 4 tak samo jak Titanic.
ty debilu wejdz na forum titanica i obadaj ile zgarnal oskarow!
liczyc tez nie umiesz?!
Nie muszę . O i wytłumacz koledze co to Złoty glob , bo tego nie zna . Umiem jak widać liczyć .
Niestety czytałem nuda -.-
Nie wiem po co ci odpisuje -.-
Ale odp na mój post gdzie wyjaśniam , że chodzi mi o złote globy . W zdaniu nie napisałem o Oscarach tylko wcześniej .
zastanawia mnie dlaczego nie odpowiadasz na argumenty kontrargumentami, tylko byle jak posklecanymi zdaniami, w dodatku o czymś zupełnie innym. Mój kolega studiuje układ nerwowy i jestem pewna, że z ciekawością chciałby obejrzeć twój mózg. Ale obawiam się, że wiele by nie znalazł..
Nie przeszedłeś przez wstęp do Władcy jeśli twierdzisz że były tam odniesienia do WWII.
Od kiedy Glob jest bardziej prestiżowy?
Pomyślmy ... Od zawsze . ,,Nie przeszedłeś przez wstęp do Władcy jeśli twierdzisz że były tam odniesienia do WWII." chodzi ci o książkę czy film WWII może normalnie?
We wstępie do książki Tolkien pisze że wszelkie alegorie są mu obce. Czyli odniesienia nie były jego celem. Już prędzej w HP to odnajdziesz. Globy nie są bardziej prestiżowe z prostych przyczyn. Mianowicie grona które je przyznaje i tego że ludzie kina bardziej cenią oscary. Globy natomiast często miały lepsze werdykty.
Amerykanie stworzyli Oscary. To jest tylko szum . Glob jest bardziej prestiżowy od zawsze . Nieważne książka miała za dużo szczegółów.
"książka miała za dużo szczegółów"
Dla odmóżdżonej dzieciarni, której jesteś godnym tu reprezentantem na pewno...
Nadal reprezentujesz niski poziom . Porównując kogoś do dzieciaka sam się nim stajesz. Ale czego się mogę po tobie spodziewać. Wielcy fani uznają , to za arcydzieło i to że ma ich dużo to im nie przeszkadza.
"Nadal reprezentujesz niski poziom "
A ty nadal bardzo wysoki...
"Porównując kogoś do dzieciaka sam się nim stajesz"
Opraw ten tekst ramkę i powieś nad łóżkiem. Mądre toto jak i ty, DZIECIAKU (nie ma się co oszukiwać - nim właśnie jesteś; umysłowo i zapewne także wiekiem).
"Wielcy fani uznają , to za arcydzieło i to że ma ich dużo to im nie przeszkadza."
To zdanie miałoby sens tylko wówczas, gdyby zamienić <dużo> na <mało> . Kurcze, wytykanie ci błędów logicznych, interpunkcyjnych i ortograficznych to jak kopanie leżącego, beznogiego i niewidomego inwalidy z zanikiem mięśni...
Napisałem , że wysoki ?
Boże człowieku opuść ten temat , jesteś tu chyba jedynym dzieckiem.
A masz dowody tak samo ty reprezentujesz się wulgarny natręcie. Ciebie nikt tu nie kopie .
Nie masz prawa poprawiać innych kiedy ty sam je popełniasz.
Więc zastosuj się do tego co pisałeś i nie udzielaj się na tym temacie.
Globy to też Amerykańskie nagrody. Szum też jest spory. Oscary zawsze były i będą prestiżowe przez to kto je przyznaje.
To zagraniczna prasa Hollywood mniejsza z tym .
Oscary zawsze będą mieć szum , a globy prestiż nie tylko ja tak sądzę.
No nie wiem. Pierwszy raz się spotkałem ze stwierdzeniem że Globy są bardziej prestiżowe. Rozumiesz pojęcie prestiżu? Wytłumacz mi czemu globy niby są bardziej prestiżowe.
neo, spokojnie ;] nie daj się sprowokować:D i tak mu to minie z wiekiem, a jak nie to nikt nie będzie go nigdy poważnie traktował, zresztą już tak jest to pewnie i tak zostanie:) pozdrawiam
...ehm Złotych globów nie rozdają co rusz. (szczegół)
Jest , to zagraniczna prasa , a Amerykanie raczej nie są inteligentnym narodem .
Najczęściej co ja powiem , to nowość , ale ...
Największe poważanie ma wśród aktorów seriali i reżyserów jest , to lista
1 Złoty Globy
2 Oscar /
3 Palmy (idą przed Oskara .
"..ehm Złotych globów nie rozdają co rusz. (szczegół)
Jest , to zagraniczna prasa , a Amerykanie raczej nie są inteligentnym narodem ."
* Sprawdź w słowniku co oznacza "co rusz" (szczegół, ale wypadałoby znać słowa których się używa).
* Raz stawiasz przecinki tam gdzie nie trzeba, a innym razem zupełnie o nich zapominasz.
* Co oznacza, że Amerykanie nie są inteligentnym narodem? To tak jakby powiedzieć, że Rosjanie to chlejmordy, a Polacy to naród złodziei.
"Najczęściej co ja powiem , to nowość , ale ..."
Najczęściej piszesz nie po polskiemu. Żadna to nowość...
"Największe poważanie ma wśród aktorów seriali i reżyserów jest , to lista"
* Zdanie bez sensu, ale co tam - nie pierwsze i nie ostatnie w twoim wykonaniu (wirtuozem pióra to ty nie jesteś)