Po pierwsze ty prowokujesz , a po drugie chyba mogę wyrazić zdanie na temat NAJGORSZEGO filmu fantasty
TO po co cały czas odpisujesz 5 latku . Nie możesz być przedostatni musisz być ostatni . Dam CI tą satysfakcje napisz że jestem idiotą prowokatorem czy analfabetą i odpuść , bo to jest już nudne . Pozdro !!!
"napisz że jestem idiotą prowokatorem czy analfabetą"
Jesteś.
Masz pretensje o to, że tak cię nazywam, ale inaczej się nie da. Założyłeś debilny temat, piszesz bzdury i obrażasz (celowo lub nie) inteligencję rozmówców. Jeżeli jesteś niezdolny do prowadzenia normalnej dyskusji to po jaką cholerę było zakładać ten temat . Dorośnij (piszę to bez żadnej ironii więc nie rzucaj tekstami o pięciolatkach) a wówczas zapewne złapiesz się za głowę i zrozumiesz, jaki to kiedyś głupi byłeś.
Titanic
Casablanca
przeminęło z wiatrem
Pożegnanie z Afryką
Ostatni cesarz
Gandhi
Pluton
Szeregowiec Ryan
Ben Hur
GiGi
PS ,,Założyłeś debilny temat, piszesz bzdury i obrażasz (celowo lub nie) inteligencję rozmówców." , to nie ma sensu jeśli człowiek uważa coś za debilne , to tego nie robi , a ty to robisz . Gdzie tu logika ?
Nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem. Napisałeś, że LotR jest " NAJGORSZYM filmem fantasty'. Chciałem, byś podał chociaż 10 lepszych, ale chodziło mi oczywiście o filmy fantasy. Aż tak nieogarnięty jesteś, by faktów nie kojarzyć ?!
Może teraz odpowiesz...
Jeżeli LotR był najgorszym filmem FANTASY to podaj chociaż 10 lepszych.
Nie ma aż tyle . Piraci X4 , i Harry Potter X7 , Sok z żuka , labirynt fauna , Edward nożyczki , Opowieści z Narnii . Masz 15 . Jesteś siwy ? Filmy fantasty . Raczej nie mają arcydzieł .
Pięknie widać , że starasz mi się dopiec słabymi tekstami które się powtarzają . Patrząc na ciebie nie masz nic istotnego do dodania /.
Co można mieć istotnego do dodania, jeśli wg Ciebie opowieści z narnii czy piraci są lepsze od lotra? Przecież tu nie ma już o czym mówić, jedynie Ci współczuć ;) Ps. nie lubię tracić czasu na puste rozmowy nie wnoszące nic do mojej filmowej świadomości, ten temat do takich należy ;) Pozdr.
Zaprzeczasz ,, nie lobię tracić czasu na ... ' , a sama to robisz . Fantasty nie ma dobrych . Mnie się bardziej podoba . Jeśli już , to ty popisz się swoimi . "nic do mojej filmowej świadomości, ten temat do takich należy ;) Pozdr." Założyłem go po to żeby coś spr.,
1 Obrażanie
2 Wywyższanie się
3 Głupota
heh :) zabawny nawet jesteś - nie lubię ale czasem to robię, co zazwyczaj wygląda właśnie jak w tym przypadku, dziecinny ping-pong słowny, wybacz ale spasuję ;) Temat wywalam z obserwowanych, szkoda czasu na czytanie.. bb
Żal mi \cie mała dziewczynka uznaje rzecz za głupią , a i tak odpisujesz . Dobrych filmów nie znasz . ,,dziecinny ping-pong słowny, " może i jesteś dzieckiem ale nie wszyscy.
Spytam tak z czystej ciekawości: ile masz w końcu lat?
Pewnie i tak ie odpowiesz, ale nie zaszkodzi spróbować...
29 ale za chwile wymyślisz mi inną liczbę lub wystawisz argument pisowni dedukcji spójności albo tego , że nie lubię wp.
Drogi '' kileeerze '' chciałabym ci uświadomić, że film Władca Pierścieni jest jednym z najwybitniejszych dzieł kinematografii !!!!!!!!!! Według mnie absolutnie zasłużył sobie na te 11 oscarów !!!!!!! Zacznijmy od początku : władca pierścieni nie jest żadną trylogią tylko przypominam składa się z sześciu ksiąg . Po drugie scenografia, kostiumy, muzyka, obsada jest naprawdę GENIALNA i została nagrodzona wieloma nagrodami słusznie !!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję ,że zrozumiesz , iż nie musisz się tak bulwersować tym faktem bo i tak nic nie zmienisz . A poza tym nikt cię nie prosił o obraźliwe komentowanie bez uzasadnienia . Żegnam '' legolasbloom ''
Po co czytałaś ale Ty jedna mnie nie obrażasz i , to się chwali do tego nie sądzisz że to moja opinia . Oglądałem lepsze filmy od tego czegoś stroje podstawowe baśniowe . Dźwięk zasłużył piosenki nie pamiętam (musiała być tylko miła do słuchania). Gra aktorów ... Scenariusz adaptowany lepszy od trylogi i tyle
wiesz mnie szczerze mówiąc bardzo podobał się ten film :) jeśli chodzi ci o utwory to rzeczywiście na prawdę są piękne i godne podziwu ( nic dziwnego w końcu to howard shore bardzo dobry kompozytor ) ; ) jeśli chodzi o obrażanie kogoś to bardzo tego nie lubię i staram się być miła :) mam nadzieję że nikogo nie uraziłam :) żegnam : ''legolasbloom ''
O masz, a myślałem, że nie ma już takich idiotów. Prześledziłem wszystkie posty i tak się uśmiałem, że mnie brzuch bolał:) To co mówią o tym, że kłócenie się z trollami jest bez sensu to nieprawda. Potem jest się z czego pośmiać. Najlepsze rzeczy w twoich wypowiedziach:
1.Ciągłe podstawianie filmów typu przeminęło z wiatrem i forrestowego gumpka, jakby miały być lepsze. HAHA!
2.Czepianie się jednego z najlepszych filmów w historii kina, podając głupie i bezsensowne argumenty.
3.Ciągłe obrażanie innych, gdy ktoś napisze mądrą wypowiedź, na którą nie umiesz inaczej odpowiedzieć
4. Mylenie fantasy z fantastyką.
5. Jakoby lepszy miał być Książę Półkrwi, Piraci i opowieści z Narnii z tej tematyki? HP jest lepszy, ale w książe,bo filmy 4,5,6 zostały zrypane bo postawiono na komercję, a nie na jakość filmu, dopiero za Insygnia się wzięli. Piraci: fajny film, komedia i powaga w jednym, ale zdecydowanie nie lepszy, opowieści z narnii to fajne były tylko bitwy, nic specjalnego.
6.Po raz kolejny punkt 2. Nie no, przekupili tych gości co dają oscary, żeby Powrót Króla tyle dostał. Wiesz, chyba oni lepiej się znają niż ty, zwłaszcza jak się ogląda gumpa i mówi, że to super film. Nie rozumiem jak można w ogóle krytykować ten film? Nudny? Ale po fance gumpa to nic dziwnego.
7.Czepianie się sceny z zegarkiem jakby coś znaczyła. Tylko ty o niej wspominasz, ja jej nawet nie zauważyłem, bo nic nie znaczy.
8.Ty w ogóle nie masz pojęcia o Star Wars, więc się nie wypowiadaj na ich temat. Jak to nie dostały nagród? Saga Gwiezdnych Wojen jest najlepszą w historii kina i na zawsze ma pierwsze miejsce.
9.Kolejny raz punkt 2 i 6
Czekam na odpowiedź z twojej strony:)
Ale powalona wypowiedź czym się dziwić fan zjechał . Oscar stracił więc dla mnie , to nie robi już różnicy ile dostanie ,,pojęcia o Star Wars, więc się nie wypowiadaj na ich temat. " Wiesz lepiej niż ja dziwne
Nie, to po prostu odpowiedź na wszystkie twoje posty w tym temacie:)
Tak, znam się na Star Wars lepiej niż ty, mimo że jak byłem w podstawówce to ich nienawidziłem, ale potem dostrzegłem to, co wszyscy - mistrzowską robotę i piękno oraz oryginalność tego świata i od tej pory chłonąłem wszystko na ich temat:filmy, gry, komiksy, książki, ossus z wookiepedią itd. Teraz są moimi ulubionymi filmami, moje ulubione hobby. Może podobnie jest z tobą?
Ja mam taką zasadę: Nie lubię filmu, bo nie lubię tego typu filmów, to się nie wypowiadam, ale nie jestem głupi, żeby go krytykować, jak nie mam pojęcia na jego temat, jak ty i na siłę wymyślać błędy, zwłaszcza gdy dostał tyle nagród. Wypowiadam się tylko gdy coś mnie zbulwersuje, jak Eragon np. Druga: Nie ma sensu porównywać dwóch filmów różnego gatunku, więc nie wyjeżdżaj z gumpem i wiatrem. Trzecia: nie wyzywam bez sensu i staram się konstruować poprawnie posty. Czwarta: Nagrody nie są dla mnie rankingiem moich filmów i sam sobie je oceniam, ale najpierw muszę je obejrzeć. Np. Mam gdzieś, że transformers 2 ma złote maliny, dla mnie to świetny film.
Wątpię żebyś była fanką fantasy, po prostu ci się film nie podobał i wolisz takie coś jak gump.
I zakończenie: Nie krytykuj najlepszego filmu fantasy w dziejach, bo się pogrążasz.
A babcia zrobiła babeczkę itd. Nie zrozumiałeś Chodziło , że wiesz lepiej o mnie niż ja o sobie . Na Star Wars nie znam się wogóle ale mi się podobały władca wogóle mi się nie podobał . A ten film jak byś chciał wiedzieć miał podtekst filozoficzny więc można go oceniać taka miarą .To było wiele szumu o nic . A jeśli chodzi o ortografie kontekst sens itd . To się znaleźli nauczyciele j.polskiego . Ja oceniłem film według mnie i nikt was nie prosił żebyście go czytali ja mam swoja opinie co do filmów a wy inną ( nie mogę znaleźć oceny Kałużyńskiego i Raczka na temat tego filmu). Ty uważasz , że od Foresta Gumpa lepszy jest Władca pierścień (wybuchnąłem śmiechem) , a tak nie jest ,
gump to przykład prostego filmu, których jest mnóstwo i w tamtym roku nie miał wielkiej konkurencji. No w czym się tak wyróżnia? Ot, zwykła opowieść o facecie z happy endem. Reżyserzy się postarali żeby nie było błędów i zrobili trochę więcej, dlatego dostał parę nagród. Przecież to wiadome że światowy gigant WP jest lepszy od jednego dobrego filmu.
A ty wolisz gumpa, bo nie lubisz filmów akcji i fantasy i tyle
Władca prosty film dla dzieci
Cechy przyjaźń podróż walka dobra ze złem dobro wygrywa i takie tam pierdoły które dawno się znudził a Gump jest jedyny w swoim rodzaju
najważniejsze są Oskary, a złote globy i saturny trochę mniej. Ale tu nie o nagrody chodzi. Każdy fan fantasy powie, że to najlepszy film jaki powstał w tej tematyce, a koneserzy na pewno uznają WP za jedną z perełek światowej kinematyki i klasyk, jak star wars czy ojciec chrzestny
Może w Fantasty jest najlepszy ale nie w Ogólnie ,,najważniejsze są Oskary, a złote globy i saturny trochę mnie" ? O matko , to takie proste
1 Złote globy
2 Oscary
3 Cannes
PEŁNA LISTA AMERYKAŃSKIEGO INSTYTUTU FILMOWEGO
1. "Obywatel Kane" "Citizen Kane" 1941
2. "Casablanca" "Casablanca" 1942
3. "Ojciec chrzestny" "The Godfather" 1972
4. "Przeminęło z wiatrem" "Gone With the Wind" 1939
5. "Lawrence z Arabii" "Lawrence of Arabia" 1962
6. "Czarnoksiężnik z Oz" "The Wizard of Oz" 1939
7. "Absolwent" "The Graduate" 1967
8. "Na nabrzeżach" "On the Waterfront" 1954
9. "Lista Schindlera" "Schindler's List" 1993
10. "Deszczowa piosenka" "Singin' in the Rain" 1952
11. "To cudowne życie" "It's a Wonderful Life" 1946
12. "Bulwar zachodzącego słońca" "Sunset Boulevard" 1950
13. "Most na rzece Kwai" "The Bridge on the River Kwai" 1957
14. "Pół żartem, pół serio" "Some Like it Hot" 1959
15. "Gwiezdne wojny" "Star Wars" 1977
16. "Wszystko o Ewie" "All About Eve" 1950
17. "Afrykańska królowa" "The African Queen" 1951
18. "Psychoza" "Psycho" 1960
19. "Chinatown" "Chinatown" 1974
20. "Lot nad kukułczym gniazdem" "One Flew Over the Cuckoo's Nest" 1975
21. "The Grapes of Wrath" "The Grapes of Wrath" 1940
22. "2001 - Odyseja kosmiczna" "2001 - A Space Odyssey" 1968
23. "Sokół maltański" "The Maltese Falcon" 1941
24. "Wściekły byk" "Raging Bull" 1980
25. "E.T." "E.T. -- the Extra-Terrestrial" 1982
26. "Dr. Strangelove" "Dr. Strangelove" 1964
27. "Bonnie i Clyde" "Bonnie and Clyde" 1967
28. "Czas Apokalipsy" "Apocalypse Now" 1979
29. "Mr. Smith jedzie do Waszyngtonu" "Mr. Smith Goes to Washington" 1939
30. "Skarb Sierra Madre" "The Treasure of the Sierra Madre" 1948
31. "Annie Hall" "Annie Hall" 1977
32. "Ojciec chrzestny II" "The Godfather Part II" 1974
33. "W samo południe" "High Noon" 1952
34. "Zabić drozda" "To Kill a Mockingbird" 1962
35. "Ich noce" "It Happened One Night" 1934
36. "Nocny kowboj" "Midnight Cowboy" 1969
37. "Najlepsze lata naszego życia" "The Best Years of Our Lives" 1946
38. "Podwójne ubezpieczenie" "Double Indemnity" 1944
39. "Doktor Żywago" "Doctor Zhivago" 1965
40. "Północ - północny zachód" "North by Northwest" 1959
41. "West Side Story" "West Side Story" 1961
42. "Okno na podwórze" "Rear Window" 1954
43. "King Kong" "King Kong" 1933
44. "Narodziny narodu" "The Birth of a Nation" 1915
45. "Tramwaj zwany pożądaniem" "A Streetcar Named Desire" 1951
46. "Mechaniczna pomarańcza" "A Clockwork Orange" 1971
47. "Taksówkarz" "Taxi Driver" 1976
48. "Szczęki" "Jaws" 1975
49. "Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków" "Snow White and the Seven Dwarfs" 1937
50. "Butch Cassidy i Sundance Kid" "Butch Cassidy and the Sundance Kid" 1969
51. "Filadelfijska opowieść" "The Philadelphia Story" 1940
52. "Stąd do wieczności" "From Here to Eternity" 1953
53. "Amadeusz" "Amadeus" 1984
54. "Na zachodzie bez zmian" "All Quiet on the Western Front" 1930
55. "Dźwięki muzyki" "The Sound of Music" 1965
56. "M*A*S*H*" 1970
57. "Trzeci człowiek" "The Third Man" 1949
58. "Fantazja" "Fantasia" 1940
59. "Rebel Without a Cause" "Rebel Without a Cause" 1955
60. "Poszukiwacze zaginionej arki" "Raiders of the Lost Ark" 1981
61. "Zawrót głowy" "Vertigo" 1958
62. "Tootsie" "Tootsie" 1982
63. "Dyliżans" "Stagecoach" 1939
64. " Bliskie spotkania trzeciego stopnia " "Close Encounters of the Third Kind" 1977
65. "Milczenie owiec " "The Silence of the Lambs" 1991
66. "Sieć" "Network" 1976
67. "The Manchurian Candidate" "The Manchurian Candidate" 1962
68. "Amerykanin w Paryżu" "An American in Paris" 1951
69. "Shane jeździec znikąd" "Shane" 1953
70. "Francuski łącznik" "The French Connection" 1971
71. "Forrest Gump" "Forrest Gump" 1994
72. "Ben Hur" "Ben Hur" 1959
73. "Wichrowe wzgórza" "Wuthering Heights" 1939
74. "Gorączka złota" "The Gold Rush" 1925
75. "Tańczący z wilkami" "Dances With Wolves" 1990
76. "City Lights" "City Lights" 1931
77. "Amerykańskie graffiti" "American Graffiti" 1973
78. "Rocky" "Rocky" 1976
79. "Łowca jeleni" "The Deer Hunter" 1978
80. "Dzika banda" "The Wild Bunch" 1969
81. "Modern Times" "Modern Times" 1936
82. "Olbrzym" "Giant" 1956
83. "Pluton" "Platoon" 1986
84. "Fargo" "Fargo" 1996
85. "Kacza zupa" "Duck Soup" 1933
86. "Bunt na Bounty" "Mutiny on the Bounty" 1935
87. "Frankenstein" "Frankenstein" 1931
88. "Swobodny jeździec" "Easy Rider" 1969
89. "Patton" "Patton" 1970
90. "Śpiewak jazzbandu" "The Jazz Singer" 1927
91. "My Fair Lady" "My Fair Lady" 1964
92. "Miejsce w słońcu" "A Place in the Sun" 1951
93. "Garsoniera" "The Apartment" 1960
94. "Chłopcy z ferajny" "Goodfellas" 1990
95. "Pulp Fiction" "Pulp Fiction" 1994
96. "Poszukiwacze" "The Searchers" 1956
97. "Bringing Up Baby" "Bringing Up Baby" 1938
98. "Bez przebaczenia" "Unforgiven" 1992
99. "Zgadnij kto przyjdzie na obiad?" "Guess Who's Coming to Dinner" 1967
100. "Yankee Doodle Dandy" "Yankee Doodle Dandy" 1942
Według mnie Władca pierścieni jest świetnym filmem . Dla kogoś innego już nie . trudno nie wszystkim może się podobać literatura tolkiena więc uszanujmy to że każdy ma inny gust i inne poglądy . Sadze że ten cały post był założony bez sensu ponieważ każdy tu chce mieć rację przez co tracimy tylko czas i wyzywamy się . Jeśli jednak chcecie poznać moja opinie to twierdzę że władca pierścieni jest jedynym w swoim rodzaju ,genialnym filmem gdzie dobrano idealnie obsadę, napisano przepiękna muzykę oraz stworzono piękne kostiumy . Chociaż jestem fanka władcy pierścieni lubię także star wars co po prostu jest klasyką :) zawsze będę oglądała te filmy z wielkimi emocjami chociaż znam fabułę doskonale :) bo po tym poznaje się dobry film . i stwierdzam że jak najbardziej te filmy ,które wymieniacie należą do nich :) zarówno jak i władca pierścieni , i star wars, i forrest gump to nawet nie dobre filmy tylko genialne !!!!!!!!! dlatego ja zgadzam się z ilością nagród jaką każdy z tych filmów dostał :)i to by było na tyle :) '' legolasbloom''
Dzięki , o takie posty chciałem a nie , że jestem debilem , bo z krytykowałem ten film .
Jeżeli zależy ci na udowodnieniu, że WP nie jest genialnym filmem, to nigdy nie będziesz miał racji, możesz tak szukać bez końca. Ten ranking jest gut, szkoda, że tylko dla XX wieku, nie ma żadnego filmu z XXI wieku, więc ta sztuczka ci się nie udała, bo dobrze wiem, że w rankingach światowych w pierwszej setce na pewno jest WP i na pewno jest cała stara trylogia Star Wars, tu nawet nie ma zmienionego tytułu na Nowa Nadzieja i na pewno są filmy z XXI wieku. Więc albo żeś podał ranking dla XX w. albo żeś wykasował sporo filmów.
Nie jest genialnym filmem z rankingu filmów fantasty jest #1 , tego nie zienie ale ogólnie patrząc na historie filmów nie może zająć pozycji genialny .
Jak to nie? Jest więcej niż genialny. Po prostu go nie rozumiesz i tyle, nikt cię do tego nie zmusza, ale nie zaprzeczaj temu, że jest w światowej czołówce. A ten ranking jak mówiłem to jakiś fake.
Dałem CI 1 rankingi Amerykański i czy , to nie ty pisałeś , że Oscary , to najlepsza nagroda . Upssss Amerykańska . Chyba , że chodzi Ci o ten z film weba Film NIE JEST GENIALNY Wybitny ale dla mnie dno . Pogódź się . Pianista jest genialny (nie ze względu rankingu film weba )
Zobacz sobie. A ten ranking co ty podałaś jest tyle wart co nic, bo nie ma w nim żadnego filmu z XXI wieku i o to mi chodzi. Nie wiem po co tak walczysz, jeśli i tak nie wygrasz. Powiedziałaś sama, że jest to top 1 fantasy, a ta tematyka ma wiele świetnych filmów, więc top 1 musi być genialnym filmem i być w światowej czołówce.
Jaki z ciebie troll. Byłem na Czarnym Łabędziu, niezbyt mi się podobał, ale to nie oznacza, że mogę go gnoić na prawo i lewo, bo np. gra aktorska była świetna i potrafię dostrzec dlaczego film dostaje nagrody, ale nie oczekuję po trollach żeby przestali gnoić filmy, nawet te, co dostały 11 oscarów.
Troll żyjesz w świecie wybujałej fantazji . Albo masz 14lat . Nikt ci nie kazał czytać tematu ,,,Nie wiem po co tak walczysz, jeśli i tak nie wygrasz" kolejny znak na to . i co że niema żadnego z XXI twoje posty tez nie są warte niczego . Genialny !? Widziałeś chyba tylko 2 wysoko notowane filmy Genialny to jest Łowca jeleni , Pluton Przeminęło z wiatrem , Slumdog. Milioner z ulicy i Ojciec Chrzestny a Władca nie dorównuje im .
no i tutaj bym sie juz na to nie zgodziła . Slumdog do władcy pierścieni ? ogladałam slumdoga i owszem bardzo dobry ale bezprzesady . gdzie Rzym a gdzie Krym !!! naprawde lekka przesada !
No masz racje Slumdog to dramat a tamto fantasty Ale oceniając już bez patrzenia na gatunek Lawrence z Arabii jest lepszy od Władcy .
I znowu nie dajesz żadnych argumentów. Z tych co wymieniłeś tylko Ojciec jest genialny, a reszta na pewno jest gorsza niż WP. Jak koniecznie chcesz, porównuj sobie oscary. Nie odpowiadasz na żadne moje argumenty. Jak sama mówiłaś to top 1 fantasy świata, więc musi to być arcydzieło, sam sobie przeczysz. Jeżeli chcesz udowodnić że to nie jest genialny film to nigdy ci się nie uda. Mówię, nie dajesz żadnych argumentów, tylko przykłady filmów które niby są lepsze.
Jesteś przykładem wyjątkowo upartego trolla, ale możesz kontynuować, moi znajomi czekają na kolejne twoje posty:)
Jesteś odzwierciedleniem upierdliwego nastolatka. Widać jak znasz się na filmach czyli wcale ,,niby są lepsze " są i to 100% ,,Jak koniecznie chcesz, porównuj sobie Oscary" Jeśli oceniasz filmy miarą Oscara to nie dziwie się , że znasz tylko te 3 filmy Pisałem , że jest nr 1 fantasty ale nie oznacza to że jest genialny . Założę się , że oceniasz tak te wybitne legendy kina tylko ze względu , że ja ci je podałem . Odpisuje , bo takie dziecko będzie pisała aż 2uga osoba nie
odpisze
Głupszym się odpuszcza więc nara ci dziecko . ; D
1. Aż poleje się krew (Paul Thomas Anderson, 2007)
2. Spirited Away: W krainie bogów (Hayao Miyazaki, 2001)
3. Lot 93 (Paul Greengrass, 2006)
4. Ludzkie dzieci (Alfonso Cuarón, 2006)
5. Amelia (Jean-Pierre Jeunet, 2001)
6. Genialny klan (Wes Anderson, 2001)
7. Między słowami (Sofia Coppola, 2003)
8. Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia, Władca Pierścieni: Dwie Wieże, Władca Pierścieni: Powrót Króla (Peter Jackson, 2001-2003)
9. Spragnieni miłości (Wong Kar-Wai, 2000)
10. Mroczny rycerz (Christopher Nolan, 2008)
Masz listę 10 XXI według
http://wiadomosci.fdb.pl/11218-ranking-najlepszych-filmow-xxi-wieku
Nie, nie są lepsze od WP, ale ja nie mówię, że są gównem jak ty. 11 oscarów dostał za coś, a nie za ładny uśmiech. Powiedz od razu rozdający nagrody są debilami i już.
Zwalczam trollizm, ty na razie nie podajesz żadnych argumentów, tylko mówisz, że ty tak twierdzisz i już
Wiesz mnie się nie podobał i to moja opinia
1 Za grę aktorska nie
2 scen adoptowany był na Oscara
3 Najlepszy film ... bez komentarza Był ale nie dla mnie
4 Reżyser mnie nie przekonał w ogóle
5 Charakteryzacja może być
6 Muzyka wogóle nie
7 Scenografia też
8 Efekty nie były żadną rewelacją jak dla mnie
9 Dźwięk w 100 %
10 Piosenka stanowcze NIE
11 Montaż może być Jak dla mnie zasłużył na 5
I to moja opinia co do tego filmu nie musiałem ci jej udowadniać i widać , że nie jesteś
dojrzały , bo gdybyś był tobyś olał ten temat . I udowadniacie że macie po max 17 lat .Ja mam swoją opinii wy swoją i kropka . Zadowolony???