nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!
łee... w ogóle głupa tematyka...
co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"
bo nikt nie ma prawa mi rozkazywać.brzydzę się takimi filmami!
Ja jestem z reguły sobą bardzo tolerancyjna i potrafie uszanować to, że ktoś lubi cos innego niż ja. Ale twoje wypowiedzi przekraczają wszelkie granice. Piszesz że film był okropny mimo że nawet go nie oglądałas. Oceniasz ten film tylko i wyłącznie pod względem tematyki. A film to nie tylko tematyka. To tez gra aktorska, zdjęcia, muzyka(która w tym filmie moim zdaniem jest przepiękna).
Twoje wypowiedzi są śmieszne i żałosne.
Więc z całego serca Ci życze zebys wydoroślała, zmądrzała i zaczęła doceniac to co jest na prawde tego warte.
Nie chcę mi się tego wszystkiego czytać, ale film fenomenalny, zsługiwał na te Oscary, snenografia, efekty komputerowe, kostiumy, plenery, labirynt Szeloby, Mordor itp. mistrzostwo świata!
Jedyny minus:
Przesadzili z tymi duchami, duchy wchodzą w orki jak żel, po co było trzymać je do ostatniej sceny i przy końcu dopiero Aragorn, Gimli i Legolas wyskakują z łodzi, nie było ich gdy naprawdę byli miażdżeni przez olifanty, mogli zatakować od początku, nie zginąłby Theoden.
Jak widać duchy wygrały by całą wojnę z Sauronem i nikt by nie zginął po stronie Eomera i Theodena.
Odpowiedź na pytanie w poprzednim poście jest bardzo prosta: statki z armią umarłych przypłynęły zbyt późno,aby stawić czoło olifantom. Niemniej jednak był to odpowiedni moment,bo mimo pozornego spóźnienia umarli i tak zdołali przechylić szalę zwycięstwa..
A tak poza tym to można też to wytłumaczyć tym,że po prostu tak było w scenariuszu (tj. w książce)
A co do właściwego tematu,to ciekawym zjawiskiem jest to,że takie prowokatorskie sytuację zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem.
Pojawia się bezsensowna i przerażająco głupia opinia,która natychmiast jest atakowana (całkiem słusznie) przez pozostałych użytkowników - może to jest warunek istnienia dobrego forum?? W końcu zapewnia popularność..
PROWOKACJA TO BYŁA! Co do poprzednich wypowiedzi to w książce umarli nie pomagają w bitwie na polach Pelennoru tylko gromią Korsarzy, Aragorn wtedy wraca im wolność, a sam płynie statkami wraz z Szarą drużyną i siłami lenników.
Droga Natalio!
Znam wielu ludzi, którzy mają podobne jak Ty zdanie.Powtórzę więc to, co zawsze mówię:
Fantastyka nie wszystkim odpowiada(np.moja mama twierdzi, że to brednie). Ale ludzie uprzedzeni do takiego gatunku filmowego, tudzież literackiego, nie mają prawa oceniać dzieł klasycznych. Skoro wielu krytyków filmowych, uznało ekranizację za wybitną, powinnaś jako człowiek nie obcujący z tego typu dziełami, przyjąć to z pokorą i za przeproszeniem zamknąć się jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia a twoje argumenty jedynie przekazują nam,że wyrażasz swoje zdanie.
Ale sprowokowałaś sporą liczbę osób(w tym mnie), więc chyba cel osiągnięty;D.
Ej no sorry dziewczynko, podejrzewam że jesteś w moim wieku (14 lat) ale widze że ty umysłowo jesteś 11-sto latką ;/ Patrząc na Twój profil nie dobrze mi sie robi od tych hsm, camp rock etc. Bleee to jest dopiero żal.pl jak wy dzieci neo mówicie. Nie chce Cie krytykować ale w tym wypadku jest to potrzebne. Co ty w ogóle chciałaś osiągnąć tym że to napisałaś?
''nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!
łee... w ogóle głupa tematyka...
co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś" '' rozpatrzmy Twoją jakże inteligentną wypowiedź.
1. ''nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!'' - no sory, ale mnie, wielką fanke LOTR, uraziłaś :(
2. ''łee... w ogóle głupa tematyka...'' - a hsm to jaka tematyka? Ej no, tu w ogóle nie ma co porównywać LOTR i jakieś hsm czy camp rock o_O
3. ''co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"'' - buahahahah. Tyle.
Jednym słowem: ŻAL MI CIEBIE DZIEWCZYNO!
To jest okropne ogladalam i wiem to jest film dla dzieci slonca ( nie chce urazic was ) to film tylko dla chlopakow ! a jak dziewczyny go lubia to sa beznadziejne !
ja mam 19 lat i wiem cos na ten temat ! a i ty 14 latku nie obrazaj jej badz madrzejszy do cholery !
Wybacz, ale nie zawsze wiek idzie w parze z rozumem...
Ekhem... Jestem beznadziejna, bo kocham LOTR? Kolejny męski szowinista.
Szkoda że nie jestem tu jakimś adminem bo bym usunął konta tym biednym dzieciom... Dziewczyny nie mogą lubić LOTR bo będą wtedy głupie? Nie wiem czy Ty chcesz swoimi wypowiedziami pobić głupotę założycielki tematu, ale jeżeli tak to jesteś na dobrej drodze.
Jestem beznadziejna tylko dlatego, że uwielbiam LOTR? Karolciak06 zastanów się 9 razy zanim coś napiszesz! Jeśli masz 19 lat i piszesz takie bzdury to współczuje. Kocham fantastykę i szanuję, że ktoś jej nie rozumie/nie lubi ale to nie jest powód żeby kogoś wyzywać tak jak Ty swoim postem wyzwałaś mnie i innych fanów fantasy.
Napawdę czytając fora i inne popierdółki w necie ukazuje mi się świat ludzi widzących czubek swojego nosa, argumentujących wyzwiskami i przekleństwami i niczym poza tym. Świat ludzi szanujących tylko siebie i swoje zdanie, które jest albo raczej powinno być w ich mniemaniu Prawdą Objawioną.
Czytajac to wszystko zaczynam wątpić i żałować, że należę do gatunku który szczyci się epitetem "ucywilizowany" a w praktyce nie mający nic wspólnego z tym słowem.
Oczywiście nie generalizuję...znajduję parę rodzynków :) i chyb tylko to mnie ratuje przed popełnieniem harakiri.
Pozdrawiam,
tych wszystkich o których była mowa i życzę kultury i mądrości na przyszłość.
Melatonina.
haha... jesli Ci ulzy to powiem ze tak,jestesmy dziecmi slonca^^ mnie tam to nie przeszkadza^^ a co do dziewczyn to sie nie zgodze.kazda dziewczyna lubiaca LOTR ma u mnie plusa bo to znaczy ze potrafi korzystac z czegos takiego jak wyobraznia:P
Dziękuje. Jestem dzieckiem słońca, jestem beznadziejna. Taaaaaa, na prawde rozbawiłaś mnie. Masz 19 lat, powinnaś zacząć myśleć jak dorosły człowiek, ale widać też zatrzymałaś się w rozwoju. Hmmm... Uwielbiam też Gwiezdne Wojny, Monty Pythona, Piratów z Karaibów i Matrixa - to znaczy że też jestem beznadziejna? Ej no, filmy są dla ludzi a nie tylko dla chłopaków ;/ jak ty wolisz oglądać sobie Han(i)e Montane to przepraszam Cie bardzo... :|
I takim to sposobem objawiła się kolejna gwiazda filmwebu. Teraz Natalia9711 i karolciak06 tworzą zabójczy duet. Pytanie tylko czy dadzą nam powód, aby napisać im jeszcze parę ciepłych słów.
nie,tego nie napisałam.
zacznijcie czytać bo teraz to już oskarżasz mnie o swoje wymysły a nie o
to co napisałam
A dziękuje, na avatarze właśnie Kayako Saeki z Klątwy ,którą ubóstwiam, jakbyś nie wiedziała ;)
Hehe uwielbiam takie komentarze jak twoje, Natalko. Wypisujesz jakieś kretyńskie brednie na forum, później wszyscy forumowicze się na ciebie rzucają i robią sobie z ciebie zwałę, ty oczywiście dziecinko nic nie zauważasz a później ja mam niezłą uciechę z tego czytając komentarze;) ah te dzieci
Jakoś trzeba dzień odreagować:D.
Natalia użyj może jeszcze raz swoich biegłych w pisaniu paluszków i przenikliwego umysłu i może powiedz dlaczego "brzydzisz się" takimi filmami, bo mnie normalnie zafascynowało twoje stanowisko:P
Chętnie poczytałbym sobie kolejne wykłady Natalki na temat jej oszałamiającej znajomości filmów .
Ja również, ale nie prowokujmy dziewczyny, nie wiadomo z czym jeszcze wystrzeli ;)
O matko polko.
Szczerze ?
Popłakałam sie xD.
Naprawdę czytając posty naszej boskiej Natalki, mało nie spadłam z krzesła.
Z jednej strony to nie ma się z czego śmiać, bo dobijające jest to, jak bardzo fascynujące są dla polskiej 'młodzieży' filmy a'la Disney.
Ale z drugiej to naprawdę jest ubaw xD.
Wg.mnie takich ludzi powinno się usuwać z w ogóle z forum, no ale.
"Co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"
bo nikt nie ma prawa mi rozkazywać.brzydzę się takimi filmami!"
Hmm.
Po co tak piszesz skoro nie oglądałaś :P ?
To idiotyzm.
To tak jakby powiedzieć, że nie lubisz brokułów.
Nie jadłaś ich pod żadną postacią, ale ich nie lubisz.
Brawo Natalka.
Czekamy na Twoje następne posty :D.
Fajnie jest się dowiedzieć z forum, że jestem beznadziejna, bo lubię LOTR i fantastykę!;p Ludzie to potrafią czasem dobić;)
hej,Disney to najczęściej świetne bajki,często ciekawsze i mądrzejsze od niektórych filmów ;-)
Wrrrróć xD.
Wybaczcie mą pomyłkę.
Nie sprecyzowałam, mój błąd.
Chodzi mi o to, że poprostu takie filmy jak Hannah Montana, Camp Rock, Czarodzieje z Waverly Place, Nie ma to jak hotel czy choćby HSM.
Czy to wnosi cokolwiek ?
Nie, nie wydaje mi sie.
Jeśli chodzi o bajki, to owszem do nich nie mam nic xD.
Przynajmniej moja siostrzenica siedzi spokojnie przez dobrą godzinę xD.
Bajki z Disneya na tak xD.
Filmy a'la Cyrus - nie.
a to co innego,ja bajki uwielbiam,są genialne,nawet te starsze,też siedzę spokojnie przez godzinę ;-) w/w wprawdzie nie oglądałam ale wierze na słowo ;-)
Autorka tematu to jakieś dziecko z porażeniem mózgowym. Może i jesteś emo ale i tak skoro nie oglądałaś to się zamknij i nie pisz żadnych tematów bo ich durną treścią zaśmiecasz forum. Film (oczywiście 3 części) daję 10/10
Właśnie, ona wchodzi raz na jakiś czas i odpisuje wszystkim, wtedy dostaje dużą dawkę pochlebstw z naszej strony :P
schlebianie jej juz mnie troche nudzi...^^ nie mowiac juz o tym ze to bez sensu bo mowienie tepemu ze jest tepy nie spowoduje ze stanie sie mniej tepy ^^
07, zgłoś się :D
A nuż Natalka wyjechała na wakacje? Co my bez niej poczniemy! Niech mnie ktoś pocieszy xD
Laska, przesadziłaś. Jak nie widzę to nie tylko nie oceniam ale też nie komentuję.
"co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś" " - naiwny tekst, śmierdzi prowokacją na kilometr.
Choć sama nie lubię tego "Władcy" to jak trzeciej części nie widziałam to nie wchodze i nie piszę że to dno, bo nie wiem czy dno. A nuż lepsza część od poprzednich, więc po co pisać jak się nie widziało?
Jak nie lubisz takiej tematyki to poco wchodzisz na forum tych filmów.Jak czegoś nie lubisz to to ignoruj.Osobiście uważam,że to jeden z najlepszych filmów fantastycznych,które dotąd powstały.
Jaki koleś no koment jak komuś się taki film może nie podobać ... bez jaj ... moim zdaniem ten film jest najlepszym filmem w dziejach pod względem efektów
Natalka, czemu tak długo cie nie ma? Aha, chyba już wiem, tak długo siedzisz na karnym jeżyku?
A właśnie, że napiszę! Mówisz, że nie oglądałaś, a twierdzisz, że jest okropny? To chyba naprawdę masz poziom inteligencji nieadekwatny do wieku O.o
I zamiast zaśmiecać forum leć lepiej oglądać Disney Chanel...właśnie pyknęli nowy sezon "Czarodziei z Waverly Place"...jest też "Program ochrony księżniczek"...oba z twoją "wybitną" Seleną Gomez i dla osób z mózgiem dziesięciolatka.Pozdrawiam ;>
ej no, odczepcie się od Natalki,ja też lubię Hanne Montane, a Władca Pierścieni jest gupi...
Natalko nie martw się jestem z tobą, wróć proszę...