nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!
łee... w ogóle głupa tematyka...
co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"
bo nikt nie ma prawa mi rozkazywać.brzydzę się takimi filmami!
:0
Seria zachowań jakie następują po skosztowaniu delicji wypowiedzi Natalki:
1. Otwarcie ust na 5 minut w pełnym zdumieniu
2. Płacz ze smieczu, uzbiera sie z połowa słoiczka
3. Płacz ze smutku nad poziomem intelektualnym nowego pokolenia - słoik zapełniony
4. Strzelenie sobie w łeb - za duzo sprzecznych emocji;]
Sprzeda ktos klamke z tłumikiem?
Witam ;)
Mimo, iż nie udzielam się zbyt często na forach filmwebu, nie mogłem przejść obojętnie obok tego tematu. Porównywać LOTR'a do HM czy do HSM ?? Przecież to jak porównywać Ferrari z Fiatem 126p . Ja rozumie że każdy ma swoje gusta, no i podobno się o nich nie dyskutuje. Ale oceniając film, a na dodatek stawiać mu takie niestosowne komentarze nie oglądając go? Mimo, iż miałem tego nie robić, to jednak pogratuluje autorce tematu filmowej wiedzy, wyobraźni, fantazji oraz chęci zaprezentowania swojej jakże wyrafinowanej i wyszukanej oceny na temat LOTR.
Pzdr fanom LOTR'a.
Jak widać Natalko jesteś sama, nikt Cię nie poparł :) Nie wspominam o tym prowokatorze, bo widać że sobie jaja robił. Co Ty na to nasza droga? :)
Natalka już chyba nie wróci...i wszystko przez Was, moja marna prowokacja by na nią wystarczyła...jak widać nie tylko na nią ;)
a szkoda lubię błyskotliwość natalki, jej legendarne wprost umiejętności wysławania się oraz inteligencję i spostrzegawczość.
Ja mówię że jeszcze zrobi wejście smoka. Może się czegoś nauczyła jeszcze? W końcu to ona rządzi tu inteligencją :)
do Natalia: my brzydzimy się tobą, jest pusta, głupia, dziecinna, prymitywna, walnięta, pyskata, my możemy rozkazywać takim Kutaskom jak ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba niezbyt wiele sądząc po stylu wypowiedzi :) Tylko mam wątpliwości co do tej prowokacji .... zastanawiam się ile byłej prowokacji w prowokacji :) Pzdr.
Nie ma sensu pisać o byle czym skoro nasza znawczyni filmów olała sobie ten temat i poszła. Zresztą, na jej miejscu w ogóle takiego tematu bym nie zakładała.
Ja tez sobie bede patrzec od czasu do czasu może nasz ,,znafca'' przyjdzie. choć zmieniło(to) zdjęcie tzn jest aktywne, czyli może przyjdzie ;D
Rozpisałem się na prawie strone A4 ale coś mi się nie udało wysłac wypowiedzi a drugi raz nie bede tego samego pisał. Prosze osobe odpowiedzialną za rejestrację na FILMWEB o usuniecie profilu tej uzytkowniczki ze wzgledu na jej DEBILIZM. Z góry dziekuję.
Czy dobrze wnioskuję, iż masz 12 lat? Mogą Cię nie interesować takie filmy, jak wielu osobom w Twoim wieku. Mogą Cię nie interesować nawet jak skończysz trzydziestkę. Filmy produkowane są dla każdej kategorii wiekowej, dla każdej płci, dla każdej osoby z obojętnie jakimi zainteresowaniami. O gustach się nie dyskutuje - to rzecz pewna. Ja w życiu nie mogę pojąć zafascynowania romansami, melodramatami, komediami romantycznymi czy filmami młodzieżowymi (a raczej dziecięcymi). Ty za to nie wiesz co ciekawego w filmach fantasty. Najważniejsze do wypowiedzieć się na dany temat z kulturą.
Zgadzam się, mój tata jest już po trzydziestce a fascynuje go ten film. Często zresztą razem go oglądamy.
''Ja w życiu nie mogę pojąć zafascynowania romansami, melodramatami, komediami romantycznymi czy filmami młodzieżowymi (a raczej dziecięcymi)'' - dokładnie, nie rozumiem co fajnego jest w tych ''filmach''. Moja koleżanka mówi mi że jeśli nie oglądam komedii romantycznych tylko horrory i Władce Pierścieni to dziewczyna ze mnie dobra nie będzie o_O nie pojmuje tego... W takim Władcy Pierścieni chociaż coś się dzieje, jest ten klimat a w tych pustych komediach... szkoda gadać. No nic, różne gusta ;)
Pozdrawiam fanów LOTR :)
Ech...wysiliłam sie i przeczytałam, CAŁĄ tą wymianę zdań na tym forum. Całą!!! Jestem z siebie dumna normalnie, nieźle sie uśmiałam :) Czy osóbka, która założyła ten temat aby napewno jest normalna...ja nie wiem, ale takich to powinno się...no nieważne ;p A jeśli idzie o jakies granice wieku fanów LOTR to moim zdaniem takowych nie ma :) U mnie w domu np, jak puszczają na TVN to oglądam ja, mój brat, mama i...dziadek! Czyuli nawet osoba , która ma 62 lata może się tym fascynowac i nie widzi w tym nic dziwnego :) I to jest właśnie najpiękniejsze, że ten film może obejrzec każdy (dojrzały i inteligentny od razu mówię)i to tez jest w jakiś sposób jego magia :) Mnie miłością do Władcy Pierścienii zaraził właśnie dziadek, bo to on miał książki i mi je oddał kilka lat temu, żebym sobie przeczytała :) I jestem mu za to dozgonnie wdzięczna :)
czesc:)! to znowu ja:) posluchajcie, ja np lubie czasem sobie obejrzec jakas komedie romantyczna i nie uwazam ze to jest jakas zbrodnia. lubie prawie kazdy gayunek filow oprocz dennych filmow dla typowych nastolatek. a i strasznie sie boje horrorow;) (boje sie tez Hopkinsa-ale uwazam ze tylko dlatego ze to genialny aktor) pozdrawiam:)
Nie można oceniać filmu, którego się nie ogladało. To jest kompletnie bez sensu. Jeśli nie chcesz nikogo obrażać to po co piszesz takie głupoty??? Gdyby film był "okropny" to nie dostałby 11 Oskarów. Taka ilość nagród chyba o czymś świadczy-to jest arcydzieło. Fani "Władcy Pierścieni" nie przejmujcie się takimi "znawcami kina". LOTR is the best:P
Zgadzam się z przedmówcą. Zresztą każdy ma swój gust. Jednemu podoba się Lotr a drugiemu taki High School Musical i nie należy za to ludzi krytykować. Jeśli jednak ktoś wypowiada się tak jak założyciel tego tematu...Powiem wam dwa słowa : śmiechu warte! A więc Natalio, niech ci się podoba HSM, mnie to nie obchodzi, bo każdy ma swój gust ale proszę nie obrażaj porządnych fanów porządnego "Władcy Pierścieni" dobrze? Bo Hsm jest bardzo "bleeee" ale wolę to zachować dla siebie i nikogo nie obrażać.
Nie mam pojęcia dlaczego założyłaś taki temat. Chyba tylko po to aby miec okazję posprzeczac się z innymi. Jeżeli nie posiadasz interesujących punktów widzenia odnośnie jakiejkolwiek produkcji filmowej to przynajmniej nie umieszczaj takich bredni.
Ps. Raczej nie jesteś miłośniczkom kina.
ludzie, zakończcie tę wymianę zdań z koleżanką Natalią, która poznała słówko 'żal' i się jara.
na razie nie jest w stanie pojąć waszych wypowiedzi, którymi chcecie jej przemówić do rozumku ;) w tej chwili jest na etapie Hajg Skul Mjuzikali, Kamp Roków i Hanów Montanów, które według niej są wprost fantastyczne, aktorzy są tak masakrycznie dobrzy, muzyka też idealna, że wprost powinny oscara dostać! och, dlaczego ich nie nominowano?!
koleżanka za parę lat zmądrzeje, Kamp Roki jej się znudzą, obejrzy Władce i pogada z nami na poziomie (:
pozdro!
Ja pierdziu, po co ciągnąć ten temat dalej skoro Natalia sobie to olała i pewnie nie wchodzi nawet tu...
Dokładnie. Zresztą dziwię się że tak łatwo dajecie się podpuścić typowym dzieciom neo jak twórczyni tego wątku. A to że tutejszego forum chyba nikt nie moderuje to już inna sprawa. :/
Juhuuuuu! :D :D :D Nareszcie! Znajdźcie kogoś na filmwebie żeby ten temat wykasował!
No Natalia chyba zmądrzała trochę, teraz powinna uznać ten temat za błąd i sama poszukać kogoś na filmwebie zeby to wykasowal.
No nie... spóźniłam się, a już myślałam, że się na tą owocną dyskusję załapię xD.
nie cieszcie sie pochopnie! a co jesli tylko zartowala i ma zamiar niedlugo wrocic???:DDD
Skoro brzydzisz się , takimi filmami to po kiego grzyba gadasz takie pierdoły ,po to tylko żeby zwrócic na siebie uwage i zarobić 200 postów??
i pomyśleć, że temat ciągnie się już aż dwa miesiące...
już nie będę komentować żałosnej wypowiedzi, ale bardzo bardzo dziękuję. Dawno się tak nie śmiałam,
przeżycie fascynujące. Masz zły humor- przeczytaj tę rozmowę.
Pozdrawiam!
P.S. Władca rządzi, to klasyk ;)
Włączyć komputer - minuta
Napisać posta na filmwebie - 3 minuty
Przeczytać ,,inteligentne'' wypowiedzi niektórych dziewczynek - bezcenne
bardzo mnie cały ten temat rozbawił,naprawde przeczytanie tych wypowiedzi było bezcenne :D a jakie pouczające
Film może niektórych rozczarował, bo spodziewali się jakiegoś świetnego fantasy z niesamowitymi efektami (co by nie było, efekty w LOTR są cudowne).
Przede wszystkim trzeba zacząć, że film jest na podstawie książki Tolkiena.
A Tolkien nie pisał tej książki tak jak np. Harrego Pottera.
Żeby zrozumieć Władcę Pierścieni trzeba go oglądać przez pryzmat rzeczywistości. Tu chodzi o wartości, zachowania ludzkie itp. Tu nie chodzi o "fajny film/książkę".
Warto poczytać biografię Tolkiena. On po prostu swoje życie i związane z nim przeżycia opisał właśnie w LOTR.
[SPOILER !!!!!]
Weźmy chociażby koniec trzeciej części kiedy to Froda nie chce zniszczyć pierścienia. Oglądając to mówimy - 'ale głupi'. A czy my z taką łatwością możemy się pozbyć naszych nałogów, złych nawyków i wogóle ŹRÓDŁA ZŁA?
Wiele ludzi mówi "wiem, że papierosy mnie zabijają, ale będę dalej palić".
Dlaczego, dlaczego?
Właśnie to jest ukazane w LOTRZE - filmie - arcydziele bez dwóch zdań.
[/SPOILER - koniec]
Film może się komuś nie podobać, bo oglądał, że tak powiem ekran tylko, a nie to co istotne.
Ale jeżeli ktoś mówi, że film zasługuję na 1/10 to już zdecydowanie jest to jakiś łysy dresiarz, który przychodzi do kina żeby macać panienki.
Sam film moim zdaniem zasługuję na 8/10.
Uwzględniając jeszcze to o czym ten film naprawdę mówi - 10/10.
Arcydzieło. ( A naprawdę nie rozdaję tej oceny od tak).
Na ogół cenię sobie zdanie innych ludzi, ale nie takich, którzy w ulubionych filmach mają Hannę Montanę i High School Musical.