Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553419
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!
łee... w ogóle głupa tematyka...
co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"
bo nikt nie ma prawa mi rozkazywać.brzydzę się takimi filmami!

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

haha szymek sorry ale słaba prowokacja.

Joker_WhySoSerious

Właśnie, nie rób sobie nadziei, i tak głupotą jej nie dorównasz.

ocenił(a) film na 10
PrzemQ_3

Haha xD Przemq, powaliłeś mnie tym tekstem ;p
Brawo, 0:1 dla Ciebie :D

ocenił(a) film na 9
Vivasco

:0

Seria zachowań jakie następują po skosztowaniu delicji wypowiedzi Natalki:

1. Otwarcie ust na 5 minut w pełnym zdumieniu
2. Płacz ze smieczu, uzbiera sie z połowa słoiczka
3. Płacz ze smutku nad poziomem intelektualnym nowego pokolenia - słoik zapełniony
4. Strzelenie sobie w łeb - za duzo sprzecznych emocji;]

Sprzeda ktos klamke z tłumikiem?

Kephir

Witam ;)
Mimo, iż nie udzielam się zbyt często na forach filmwebu, nie mogłem przejść obojętnie obok tego tematu. Porównywać LOTR'a do HM czy do HSM ?? Przecież to jak porównywać Ferrari z Fiatem 126p . Ja rozumie że każdy ma swoje gusta, no i podobno się o nich nie dyskutuje. Ale oceniając film, a na dodatek stawiać mu takie niestosowne komentarze nie oglądając go? Mimo, iż miałem tego nie robić, to jednak pogratuluje autorce tematu filmowej wiedzy, wyobraźni, fantazji oraz chęci zaprezentowania swojej jakże wyrafinowanej i wyszukanej oceny na temat LOTR.
Pzdr fanom LOTR'a.

ocenił(a) film na 7
Natalie_9711

droga Natalio, puknij się w ten głupi łeb zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 10
nikal6

Co ty gadasz ona nie ma łba, ona ma pustą skorupę wypełnioną ptasim gównem

Joker_WhySoSerious

Jak widać Natalko jesteś sama, nikt Cię nie poparł :) Nie wspominam o tym prowokatorze, bo widać że sobie jaja robił. Co Ty na to nasza droga? :)

ocenił(a) film na 8
PrzemQ_3

Natalka już chyba nie wróci...i wszystko przez Was, moja marna prowokacja by na nią wystarczyła...jak widać nie tylko na nią ;)

ocenił(a) film na 10
m_szymon

a szkoda lubię błyskotliwość natalki, jej legendarne wprost umiejętności wysławania się oraz inteligencję i spostrzegawczość.

ocenił(a) film na 10
Joker_WhySoSerious

Ja mówię że jeszcze zrobi wejście smoka. Może się czegoś nauczyła jeszcze? W końcu to ona rządzi tu inteligencją :)

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

do Natalia: my brzydzimy się tobą, jest pusta, głupia, dziecinna, prymitywna, walnięta, pyskata, my możemy rozkazywać takim Kutaskom jak ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dich

Dziecko, ile Ty masz lat? Można spokojnie wyjaśnić że się myli, a nie jechać tutaj takim językiem.

PrzemQ_3

Chyba niezbyt wiele sądząc po stylu wypowiedzi :) Tylko mam wątpliwości co do tej prowokacji .... zastanawiam się ile byłej prowokacji w prowokacji :) Pzdr.

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Nie ma sensu pisać o byle czym skoro nasza znawczyni filmów olała sobie ten temat i poszła. Zresztą, na jej miejscu w ogóle takiego tematu bym nie zakładała.

ocenił(a) film na 10
Trish_

Więc póki jest spokój lepiej się rozejść :D

ocenił(a) film na 10
R_a_d_z_i_o

A ja tu zostanę i będę czuwać ^^
Moze jednak nasza Natalka wpadnie :D

ocenił(a) film na 10
Vivasco

Ja tez sobie bede patrzec od czasu do czasu może nasz ,,znafca'' przyjdzie. choć zmieniło(to) zdjęcie tzn jest aktywne, czyli może przyjdzie ;D

Joker_WhySoSerious

Tak, ja też widzę nowe zdjęcie :) A czy czasem nick też nie jest zmieniony? :)

użytkownik usunięty
PrzemQ_3

Tak zaszalała teraz z naszej polskiej Natalki zrodziła się światowa Natalie ;D

użytkownik usunięty
PrzemQ_3

Tak zmieniła ,teraz z naszej polskiej Natalki zrodziła się światowa Natalie ;)

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Rozpisałem się na prawie strone A4 ale coś mi się nie udało wysłac wypowiedzi a drugi raz nie bede tego samego pisał. Prosze osobe odpowiedzialną za rejestrację na FILMWEB o usuniecie profilu tej uzytkowniczki ze wzgledu na jej DEBILIZM. Z góry dziekuję.

użytkownik usunięty
Natalie_9711

Czy dobrze wnioskuję, iż masz 12 lat? Mogą Cię nie interesować takie filmy, jak wielu osobom w Twoim wieku. Mogą Cię nie interesować nawet jak skończysz trzydziestkę. Filmy produkowane są dla każdej kategorii wiekowej, dla każdej płci, dla każdej osoby z obojętnie jakimi zainteresowaniami. O gustach się nie dyskutuje - to rzecz pewna. Ja w życiu nie mogę pojąć zafascynowania romansami, melodramatami, komediami romantycznymi czy filmami młodzieżowymi (a raczej dziecięcymi). Ty za to nie wiesz co ciekawego w filmach fantasty. Najważniejsze do wypowiedzieć się na dany temat z kulturą.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się, mój tata jest już po trzydziestce a fascynuje go ten film. Często zresztą razem go oglądamy.
''Ja w życiu nie mogę pojąć zafascynowania romansami, melodramatami, komediami romantycznymi czy filmami młodzieżowymi (a raczej dziecięcymi)'' - dokładnie, nie rozumiem co fajnego jest w tych ''filmach''. Moja koleżanka mówi mi że jeśli nie oglądam komedii romantycznych tylko horrory i Władce Pierścieni to dziewczyna ze mnie dobra nie będzie o_O nie pojmuje tego... W takim Władcy Pierścieni chociaż coś się dzieje, jest ten klimat a w tych pustych komediach... szkoda gadać. No nic, różne gusta ;)
Pozdrawiam fanów LOTR :)

ocenił(a) film na 10
Trish_

Ech...wysiliłam sie i przeczytałam, CAŁĄ tą wymianę zdań na tym forum. Całą!!! Jestem z siebie dumna normalnie, nieźle sie uśmiałam :) Czy osóbka, która założyła ten temat aby napewno jest normalna...ja nie wiem, ale takich to powinno się...no nieważne ;p A jeśli idzie o jakies granice wieku fanów LOTR to moim zdaniem takowych nie ma :) U mnie w domu np, jak puszczają na TVN to oglądam ja, mój brat, mama i...dziadek! Czyuli nawet osoba , która ma 62 lata może się tym fascynowac i nie widzi w tym nic dziwnego :) I to jest właśnie najpiękniejsze, że ten film może obejrzec każdy (dojrzały i inteligentny od razu mówię)i to tez jest w jakiś sposób jego magia :) Mnie miłością do Władcy Pierścienii zaraził właśnie dziadek, bo to on miał książki i mi je oddał kilka lat temu, żebym sobie przeczytała :) I jestem mu za to dozgonnie wdzięczna :)

lestat835

czesc:)! to znowu ja:) posluchajcie, ja np lubie czasem sobie obejrzec jakas komedie romantyczna i nie uwazam ze to jest jakas zbrodnia. lubie prawie kazdy gayunek filow oprocz dennych filmow dla typowych nastolatek. a i strasznie sie boje horrorow;) (boje sie tez Hopkinsa-ale uwazam ze tylko dlatego ze to genialny aktor) pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Nie można oceniać filmu, którego się nie ogladało. To jest kompletnie bez sensu. Jeśli nie chcesz nikogo obrażać to po co piszesz takie głupoty??? Gdyby film był "okropny" to nie dostałby 11 Oskarów. Taka ilość nagród chyba o czymś świadczy-to jest arcydzieło. Fani "Władcy Pierścieni" nie przejmujcie się takimi "znawcami kina". LOTR is the best:P

ocenił(a) film na 10
kate1992

Zgadzam się z przedmówcą. Zresztą każdy ma swój gust. Jednemu podoba się Lotr a drugiemu taki High School Musical i nie należy za to ludzi krytykować. Jeśli jednak ktoś wypowiada się tak jak założyciel tego tematu...Powiem wam dwa słowa : śmiechu warte! A więc Natalio, niech ci się podoba HSM, mnie to nie obchodzi, bo każdy ma swój gust ale proszę nie obrażaj porządnych fanów porządnego "Władcy Pierścieni" dobrze? Bo Hsm jest bardzo "bleeee" ale wolę to zachować dla siebie i nikogo nie obrażać.

wardzalki

aż niemozliwe że na tak płytkim temacie autora płytkiej osoby jest 270 wpisów ... lol

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Nie mam pojęcia dlaczego założyłaś taki temat. Chyba tylko po to aby miec okazję posprzeczac się z innymi. Jeżeli nie posiadasz interesujących punktów widzenia odnośnie jakiejkolwiek produkcji filmowej to przynajmniej nie umieszczaj takich bredni.

Ps. Raczej nie jesteś miłośniczkom kina.

ocenił(a) film na 10
Mentor_12

ludzie, zakończcie tę wymianę zdań z koleżanką Natalią, która poznała słówko 'żal' i się jara.
na razie nie jest w stanie pojąć waszych wypowiedzi, którymi chcecie jej przemówić do rozumku ;) w tej chwili jest na etapie Hajg Skul Mjuzikali, Kamp Roków i Hanów Montanów, które według niej są wprost fantastyczne, aktorzy są tak masakrycznie dobrzy, muzyka też idealna, że wprost powinny oscara dostać! och, dlaczego ich nie nominowano?!
koleżanka za parę lat zmądrzeje, Kamp Roki jej się znudzą, obejrzy Władce i pogada z nami na poziomie (:
pozdro!

ocenił(a) film na 10
Ealiser

Ja pierdziu, po co ciągnąć ten temat dalej skoro Natalia sobie to olała i pewnie nie wchodzi nawet tu...

ocenił(a) film na 10
Trish_

Dokładnie. Zresztą dziwię się że tak łatwo dajecie się podpuścić typowym dzieciom neo jak twórczyni tego wątku. A to że tutejszego forum chyba nikt nie moderuje to już inna sprawa. :/

Hordeman89

No właśnie a w końcu są wakacje. Dajcie ludziom odpocząć :p

Natalie_9711

Na pewno Kayako_Saeki666 Ma racje ...
Niestety już nie wejdę znajdźcie sobie kogoś innego

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Juhuuuuu! :D :D :D Nareszcie! Znajdźcie kogoś na filmwebie żeby ten temat wykasował!

ocenił(a) film na 10
wardzalki

No Natalia chyba zmądrzała trochę, teraz powinna uznać ten temat za błąd i sama poszukać kogoś na filmwebie zeby to wykasowal.

ocenił(a) film na 10
KNDaedX

taaaak... trzeba odpocząć są wakacje ; D

ocenił(a) film na 9
Joker_WhySoSerious

No nie... spóźniłam się, a już myślałam, że się na tą owocną dyskusję załapię xD.

ocenił(a) film na 10
TheFuturist

Nie jesteś sama Chanda ja też miałam taki zamiar:(

ocenił(a) film na 9
Billy_Jean

nie cieszcie sie pochopnie! a co jesli tylko zartowala i ma zamiar niedlugo wrocic???:DDD

użytkownik usunięty
Natalie_9711

Skoro brzydzisz się , takimi filmami to po kiego grzyba gadasz takie pierdoły ,po to tylko żeby zwrócic na siebie uwage i zarobić 200 postów??

Natalie_9711

i pomyśleć, że temat ciągnie się już aż dwa miesiące...
już nie będę komentować żałosnej wypowiedzi, ale bardzo bardzo dziękuję. Dawno się tak nie śmiałam,
przeżycie fascynujące. Masz zły humor- przeczytaj tę rozmowę.

Pozdrawiam!

P.S. Władca rządzi, to klasyk ;)

ocenił(a) film na 10
nymphaea

Włączyć komputer - minuta
Napisać posta na filmwebie - 3 minuty
Przeczytać ,,inteligentne'' wypowiedzi niektórych dziewczynek - bezcenne

Joker_WhySoSerious

bardzo mnie cały ten temat rozbawił,naprawde przeczytanie tych wypowiedzi było bezcenne :D a jakie pouczające

ocenił(a) film na 9
Natalie_9711

zbieram się z podłogi, zaliczyłem 5-minutowego rotfla

ocenił(a) film na 9
Eagle_

(to była odpowiedź do pierwszego posta tego tematu, reszty nie czytałem :D )

Natalie_9711

Film może niektórych rozczarował, bo spodziewali się jakiegoś świetnego fantasy z niesamowitymi efektami (co by nie było, efekty w LOTR są cudowne).
Przede wszystkim trzeba zacząć, że film jest na podstawie książki Tolkiena.
A Tolkien nie pisał tej książki tak jak np. Harrego Pottera.
Żeby zrozumieć Władcę Pierścieni trzeba go oglądać przez pryzmat rzeczywistości. Tu chodzi o wartości, zachowania ludzkie itp. Tu nie chodzi o "fajny film/książkę".
Warto poczytać biografię Tolkiena. On po prostu swoje życie i związane z nim przeżycia opisał właśnie w LOTR.

[SPOILER !!!!!]
Weźmy chociażby koniec trzeciej części kiedy to Froda nie chce zniszczyć pierścienia. Oglądając to mówimy - 'ale głupi'. A czy my z taką łatwością możemy się pozbyć naszych nałogów, złych nawyków i wogóle ŹRÓDŁA ZŁA?
Wiele ludzi mówi "wiem, że papierosy mnie zabijają, ale będę dalej palić".
Dlaczego, dlaczego?
Właśnie to jest ukazane w LOTRZE - filmie - arcydziele bez dwóch zdań.
[/SPOILER - koniec]

Film może się komuś nie podobać, bo oglądał, że tak powiem ekran tylko, a nie to co istotne.
Ale jeżeli ktoś mówi, że film zasługuję na 1/10 to już zdecydowanie jest to jakiś łysy dresiarz, który przychodzi do kina żeby macać panienki.
Sam film moim zdaniem zasługuję na 8/10.
Uwzględniając jeszcze to o czym ten film naprawdę mówi - 10/10.

Arcydzieło. ( A naprawdę nie rozdaję tej oceny od tak).

achmes

Na ogół cenię sobie zdanie innych ludzi, ale nie takich, którzy w ulubionych filmach mają Hannę Montanę i High School Musical.

ocenił(a) film na 10
Falka500

Jak mnie denerwują takie osoby jak natalie, normalnie jakbym dorwał to bym na strzępy rozerwał, czy to chłopak czy dziewczyna, jak nie ma pojęcia o takich filmach to nie się lepiej nie odzywa.
PS:Prosze nie odpowiadać panno natalie.Nie będe rozmawiał z antyfanem tego dzieła.