Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553370
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

nie chce nikogo urazić ale ten film jest okropny!
łee... w ogóle głupa tematyka...
co prawda nie oglądałam więc nie ocenie ale nie piszcie "po co tak piszesz skoro nie oglądałaś"
bo nikt nie ma prawa mi rozkazywać.brzydzę się takimi filmami!

Natalie_9711

cóż, nie sądzę żebyś w ogóle miała jakieś pojęcie na temat filmów jeśli w 'ulubionych' masz coś takiego jak 'Hannah Montana'. Jeśli tematyka fantasy cię nie interesuje (jak napisałaś - "głupa tematyka"), po co oglądasz taki właśnie film? Ja nie lubię komedii romantycznych, więc ich nie oglądam, więc ich nie oceniam.
moim skromnym zdaniem jesteś kolejnym dzieckiem neo, a jeśli nie jesteś, to masz duże aspiracje żeby nim zostać.

st_julia

wróć do moich dwóch ostatnich odpowiedzi...

P.S nie szpanuj sie że znasz tekst : dziecko neo... ehhh...

ocenił(a) film na 9
Natalie_9711

dziewczyna zaimponowala mi lotnoscia umyslu.poplakalem sie ze smiechu^^ a ja uwazam ze Paryz jest obrzydliwie brzydkim miastem choc wlasciwie nigdy go nie widzialem^^ <LOL>

iluminat1990

Jak można obrażać taki film... Porównaj sobie momenty w LoTR, a w Hm.... Lol, ja juz 3 raz gram w gre, o zawsze przed tym lubie obejrzeć 2 wieże, albo Powrót króla... Nie karmy trolla, to sobie pójdzie :)

Devill4

chyba sie za dużo na oglądałeś trollu!!
odpowiem tak samo :
porównaj sobie momenty z HM do tego czegoś!

iluminat1990

och..jaka szkoda jak nie widziałeś to zainwestuj
głupie macie porównania ..
jakiś problem?!!

Natalie_9711

tobie to chyba bliżej do samoobrony , nie ma to jak wszystkich tłamsić , docinać jakimiś tekstami nie mając jakiejkolwiek wiedzy o filmie ...

Dam ci rade może już za poźno zgłoś się na eurowybory pod szyldem samoobrony a na pewno daleko zajdziesz tam takich potrzebują ,żeby wszystkich przekrzykiwać nie mając ani doświadczenia ani wiedzy

vesco77

po pierwsze to przestań już z tą samoobroną bo przesadzasz, a po drugie naucz sie czytać bo napisałam już że wiem o co chodzi w tym filmie...yhhh.....

ocenił(a) film na 8
Natalie_9711

Nie wińcie jej, biedaczce wyprano mózg jak połowie dzisiejszej młodzieży w wieku gimnazjalnym ^^
Zastanów się, dziewczyno, naprawdę. Piszę to szczerze i bez żadnej urazy, bo zdążyłem się przyzwyczaić do takich poglądów.
Nie zakładaj takiego tematu, jeśli nawet nie obejrzałaś filmu, bo to naprawdę głupie. I nie zakładaj od początku, ze ci się nie spodoba, bo ten film jest arcydziełem i tyle, kropka.
No i jeszcze jedno. Ja bym nigdy nie wszedł z tłum fanek HSM i nie powiedział, że uważam to za chłam, bo by mnie rozszarpały. Wolność słowa, ok, super, ale troszkę instynktów samozachowawczych.

Tohma

a ja obstawiam ze to prowokacja :P bo az mi sie nie chce wierzyc ze ktos tak naprawde pisze :P

No tak High School Musical w porownaniu z LOTREM to przeciezArcydzielo xD hahahahh

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Hmmm...Ciekawe, bardzo ciekawe.
Jeszcze nie napotkałem na taką wypowiedź.
Ale powiem Ci jedno: okazuj ludziom SZACUNEK.
Nie wiem, czy wiesz czym jest szacunek. Jeśli nie wiesz zapytaj mamy, albo babci.
Jestem fanem LOTRa, nie lubię HSM ale nie obrażam Ciebie. Każdy ma swój gust, rozumiem. Tylko proszę cię o jedno. Nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia i nie obrażaj osób, które mają o tym pojęcie.
Teraz jeszcze jestem spokojny ale moja cierpliwość sięga granic...
Przypominam: SZACUNEK moja droga.

P.S. Wiem, że to żałosna prowokacja, ale nie mogłem się powstrzymać:P
Pozdrawiam wszystkich fanów LOTRa:D

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

sorry ale chyba dawno cie nikt nie zerżnął

ocenił(a) film na 9
Natalie_9711

ile Ty masz lat tak w ogóle, jeśli mogę zapytac?

Natalie_9711

P.S wiem o co w tym chodzi i o czym to jest!!!

więc nie przesadzajcie!

ocenił(a) film na 9
Natalie_9711

ahaa...wiesz juz...przeczytalas recenzje czy ktos Ci opowiedzial?;] ale pewnie nie przeciez nie jestes taka glupia...NAAaa pewno przeczytalas w wikipedii;]^^

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

tak...wikipedia
Lecz czy przeczytanie recenzji wiąże się ze zrozumieniem filmu, opartego na (nie okłamujmy się) długiej i skomplikowanej treści książki?

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

To nie zmienia faktu że jesteś żałosna.

.

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Droga Natalio!
Jako wielki fan literatury Tolkiena ( a przy okazji ekranizacji filmowych też) chciałbym Cię poinformować, iż Twoje wypowiedzi są bezpodstawne i nieuzasadnione. Po pierwsze nie możesz oceniać ekranizacji dzieł Tolkienowskich przez pryzmat tego, co myślisz o fantastyce. Bo Tolkien to nie jest taka płycizna jak ( bez urazy dla kogo kogokolwiek) Harry Potter i tym podobne. Streszczenie filmu jest, jak sama nazwa wskazuje, jedynie streszczeniem - opisuje przede wszystkim fabułę( swoją drogą genialną) i tyle. ŻADNE STRESZCZENIE NIE ODDA GŁĘBI DZIEŁ TOLKIENA! Nawet pewnie nie wiesz (taka ciekawostka) że dzieła Tolkiena są głęboko osadzone na gruncie judeo-chrześcijańskim, choć sądząc po Twoich wypowiedziach nie zrobi to na Tobie głębszego wrażenia. Inna informacja dla Ciebie: jeżeli nie oglądniesz filmu NIE MASZ PRAWA wystawić mu oceny. Ocena, co powinnaś wiedzieć jest subiektywnym komentarzem do CAŁOŚCI filmu. A recenzja czy streszczenie nie bardzo pod to podchodzi. A zresztą: jesteś, jak to nazwał Umberto Eco, odbiorcą na pierwszym, czyli najniższym szczeblu zadającym pytanie "co?" i nie dociekasz głębiej. Z resztą, bez urazy tak jak filmy, które oglądasz- na poziomie literalnym.
Z wyrazami szacunku (na które z trudem się zdobyłem)
Olorin

Natalie_9711

Ja oglądałam , i choć mam 15 lat , zarąbiaszcze to!
Hannah Montana , Czarodzieje z Wawerlyplace - o mój boże. ; DD
To ogląda moja 5-letnia kuzynka. ; //

Natalie_9711

Hmm..jak na kogoś, kto nie lubi kiedy się go krytykuje, Twoje podejście trąci trochę hipokryzją, skoro sama krytykujesz innych ludzi, tudzież miłośników tego bezsensownie ocenionego przez Ciebie filmu. Skoro go nie oglądałaś, jakim prawem oceniasz?

ocenił(a) film na 10
NN_

Cóż, a myślałam, że to niektórzy moi znajomi są głupi...
Żal mi Ciebie. Naprawdę, nim wyrazisz swoją opinię o jakimkolwiek filmie, obejrzyj, a nie opieraj się na guście czy właśnie wikipedii. Bo tak się składa, że film a nuż Ci się spodoba... To, ze nie lubisz gatunku nie oznacza, że film jest gniotem. To, że ja uwielbiam musicale nie świadczy o tym, że tak uwielbiany przez Ciebie HSM jest świetnym filmem, bo tak się składa, że według mnie jest to jedna z najgorszych produkcji świata. A LOTR to klasyka, arcydzieło i piękna opowieść.

ocenił(a) film na 10
Vivasco

ŁŁOO Matko,ty dzewczynko masz cos z głową czy co?Nie obejzała filmu,ale piszesz, ze jest głupi bo nie lubisz tego gatunku...hahhahahhah.Patrząc na twoje oceny i ulubione filmy nie mam wątpliwości ze jestes jeszcze mała dziewczynką...(jeszcze dałas władcy ocene 1...)

Joecrou

No i co z tego??!!!
może ja lubię takie filmy ale nie bo ty nie umiesz przecież o tym pomyśleć. widać to po twojej odpowiedzi.a jakim ty filmom dałaś 1???!!
zastanów się nad tym <ironia>

Vivasco

Wal się bo ja nie napisałam że czytałam to na wikipedii -może ty.
tak się podniecacie tym nie??
nie macie innych zajęć.
no przecież ja wiem o czym to jest!! i może nie z wikipedii.
dobrze że tak rzadko sprawdzam pocztę bo codziennie by mnie bolał brzuch z śmiechu z waszych odpowiedzi .. naucz się pisać,bo ja nie mam zamiaru 10000005004637 razy powtarzać tego że co pisze w każdej odpowiedzi na wasze głupie teksty.
Spieprzaj na bambus ..

ocenił(a) film na 9
Natalie_9711

twierdzisz ze juz wiesz?co to? "mamy cie"? klamac to Ty nie umiesz...
wiem ze nie napisalas ale jesli nie zauwazylas to drwilem z Ciebie;] tu masz link zeby sprawdzic co to trudne slowo znaczy: http://pl.wiktionary.org/wiki/drwina (kolejna drwina jakbys nie skumala). skoro Ciebie bolal by brzuch to co mam powiedziec ja? albo duza czesc pozostalych? rozbawienie wspolczucie niedowierzanie ze swiadomie mozna robic z siebie ćwiercinteligentke...dlugo moglbym wymieniac. najpierw dorosnij a pozniej wroc tu komentowac filmy...

Vivasco

wiem że twoi znajomi są głupi.po co się jeszcze tym chwalisz myślisz że przez to ty będziesz fajna??!

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Wszyscy głupi, nierozumni, oglądający gówniane filmy o głupej tematyce, chodzący do baru i szpanujący tekstami - to wg Ciebie ludzie :
rozumujący, którzy lubią inteligentne filmy o ciekawej tematyce,
dający dobre argumenty popierające ich zdanie.

Jeśli chcesz żeby ktoś tolerował Twoje zdanie, to najpierw TY TOLERUJ INNYCH.

A...co do "szpanujących tekstami"...hm...?
"odwalcie się w końcu"
"spójrzcie na siebie"
"tak możne ktoś być tępym ale to tylko ty i twoja wioska!"
"Wiesz "dzieciaczku""
"Nie jest po za logiką choć ty już tam nie sięgasz swoją"
"chyba sie za dużo na oglądałeś trollu!"
"jakiś problem?!! "
"Wal się"
"tak się podniecacie tym nie??"
"bolał brzuch z śmiechu z waszych odpowiedzi"
"brzydzę się takimi filmami"
"Spieprzaj na bambus"
"twoi znajomi są głupi"

ocenił(a) film na 10
Rosalia_Marisa_Habsburg

rozumiem, ze komuś nie podoba się film.
Więc tworzy temat : "Nie wiem, ale film ten nie przypadł mi do gustu bo wolę inną tematykę, chociaż doceniam bardzo dobre efekty specjalne"

Wszystko okey, może stworzyć się dobra dyskusja.

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Poprawiam swój post na górze jesteś gorzej niż żałosna.

.

ocenił(a) film na 10
BRYLANT_7

Oczywiście kieruję to do Natalii z ulicy sezamkowej.

.

BRYLANT_7

Bez kitu nie wiedziałam co czytam. Ejj może ta kretynka sobie jaja z Was(nas) robi?? Przecież nie można być aż tak głupim i prymitywnym człowiekiem. Czy Ona pisząc te wszystkie 'obrazliwe' rzeczy myślała, że jest chodz trochę chamska?? Pewnie tak... Naprawdę brakuje mi słów na takie coś, bo człowiekiem to tego nazwać nie można, raczej orką, albo Uruk-hai. Skoro 'już wie' o czym jest Władca to pewnie będzie wiedziała do czego Ją przyrównuje.

ocenił(a) film na 10
migusia

nie obrażj uruk-hai ;)

ale na orka sie nadaje ;P

BRYLANT_7

ale pomyśl. orki to poniewierane Elfy... a jakby nie patrzeć Elfy były mądre... chociaż z drugiej strony uruk-hai to udoskonalona wersja orków, czyli i tak na jedno gówno wychodzi:) a może Krasnoludy?? Ich nigdy nie lubiłam, ale nie jest tutaj Gimli:) Jego polubiłam w drugiej części:) Więc Krasnoludy też odpadają.... Wiem!!Gobliny!!

ocenił(a) film na 10
migusia

Biedne gobliny! Cóż, jak dla mnie, to nawet one nie zasługują na taki los ;P W końcu są częścią arcydzieła, nie to co niektórzy :D

ocenił(a) film na 9
Vivasco

haha "biedne gobliny" :DDD to tak jakby powiedziec: biedny Sauron xDD

iluminat1990

Pewnie Was to bardzo zadziwi, ale ja lubiłam Saurona:) Lubiłam tylko w pierwszej części:P

ocenił(a) film na 9
migusia

no w pewnym sensie ja tez lubilem ta latarnie morska aa...sorry...Saurona oczywiscie xD za to nie lubilem Aragorna:/ byl potomkiem Isildura przyszlym krolem Gondoru a robil momentami takie maslane oczy ze zal mi sie go robilo xD a raczej jego osoba takich odczuc nie powinna budzic...

iluminat1990

ale dlaczego nie? przecież to tez człowiek który ma uczucia. Chyba, że Ci chodzi o to, że to taki twardziel, i że jest potomkiem wielkich królów:) A co do dziewczyn to faktycznie śmieszne to było:)

iluminat1990

Ale przecież to też człowiek, też miał uczucia. Chyba, że chodzi Ci o to, że powinien być twardzielem, skoro miał takich przodków:)
A co do dziewczyn to naprawdę śmieszne to było:)

ocenił(a) film na 9
migusia

no mial ale okazywal je w sposob nie pasujacy do moich wyobrazen wladcy.gdy wladca ma problem to nie powinien byc blisko placzu ale pograzac sie w zadumie szukajac rozwiazania. dlatego tez rozklejanie sie Aragorna nie przypadlo mi do gustu^^

iluminat1990

a rozklejał się?:) poważnie? nie kojarzę takiej sceny, ale być może bo za bardzo nie zwracałam na Niego uwagi;) Ja tam uwielbiałam Legolasa:)

ocenił(a) film na 9
migusia

no moze przesadzilem ale byl na pewno w kilku momentach bliski placzu^^ np. gdy uciekli z walacych sie jaskin przekletych umarlakow myslac ze im nie pomoga i zobaczyli statki korsarskie.Aragorn padl na kolana i zrobil mine jakby mial buchnac placzem^^ albo te maslane oczy gdy stojac przed Czarna Brama powiedzial:"dla Froda". no Legolas byl ok ale tez mnie wkurzal momentami tymi swoimi filozoficznymi powiedzonkami np. gdy prowadzac poscig przez Rohan powiedzial o swicie:" wstaje czerwone slonce,tej nocy przelano krew" zawsze ten fragment mnie strasznie bawi bo to takie wydumane na sile^^

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

"Wiesz,każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
i pisze co chce"
skoro naprawdę tak uważasz to proponuje idź PROSZEE do meczetu (najlepiej w iranie)i powiedzieć, ze nie lubisz proroka i w ogolę brzydzisz się takimi sprawami.
nawet nie zdążysz powiedzieć, ze w sumie nic o nich nie wiesz i nie chcesz nikogo urazić.

tymczasem ludzkości zaoszczędzisz swoich genów a nam wypowiedzi:)

ocenił(a) film na 10
Dragontooth

Haha xD Świetny tekst :D Gratulacje za cięty język ^^

ocenił(a) film na 8
Vivasco

hmmm nick tej Pani dość jasno daję nam do zrozumienia, że ma ona w tej chwili prawdopodobnie około 12 lat więc szanowni fani twórczości Tolkiena oraz filmu LotR nie denerwujcie się i nie męczcie wymyślaniem ciętych ripost, w tym wieku (nie żebym miał coś do dwunastolatków ) takim się jest, (czyt: niektórzy tacy są) więc wybaczcie autorce te... jak to mawiał Drzewiec pochopne wypowiedzi.

ocenił(a) film na 10
Effendie

Popieram twoje zdanie dajcie spokój temu biednemu dziecku ona jeszcze z tego wyrośnie i kto wie może będą z niej ludzie(ale ręki sobie uciąć nie dam;)

ocenił(a) film na 10
Effendie

Dokładnie, doskonała większość forumowiczów 12-letnią prowokatorkę w realu by zignorowała:) A do pewnych filmów, książek-i nie tylko;) trzeba po prostu dorosnąć.

ocenił(a) film na 9
Effendie

Wybaczcie, że się wtrącam. Mam 13 lat i uważam, że to, co Natalie tu wypisuje jest zupełnie bezsensowne i nieetyczne. Nie mam nic do antyfanów LOTR, ale, Natalie, po cholerę piszesz, że "ten film jest okropny", skoro nawet go nie widziałaś? Nie porównuj filmów z Disney Channel z takimi dziełami jak Władca, bo HSM i jemu podobne są, moim zdaniem, niewarte funta kłaków. Bez urazy

użytkownik usunięty
Natalie_9711

hannah,miley albo jak ci tam zamiast pisać jakieś bzdetne opinie o dobrym filmie...NAJPIERW GO ZOBACZ!!! zal..

ocenił(a) film na 7
Natalie_9711

dziecko, odpuść sobie ambitniejsze kino i wróć kiedy dojrzejesz. Jeśli gustujesz w filmach typu Hannah Montana czy High School Musical to poważnie się martwię o twoje gusta filmowe.