PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836967}

W świecie anime

Enter the Anime
2019
2,9 471  ocen
2,9 10 1 471
W świecie anime
powrót do forum filmu W świecie anime

Nie powiem, że nie byłem ciekaw czym będzie ten dokument i nawet z przyjemnością zasiadłem do oglądania po czym czar prysł. Coś co było w założeniu (przynajmniej taką miałem nadzieje) dokumentem o subkulturze otaku poprzez pryzmat anime okazało się ponad godzinna reklamą anime w ofercie netflixa. W dodatku pod amerykańskiego anime-nooba. Całość jest migotliwa, głośna, chaotyczna i pozbawiona jakiejkolwiek merytorycznej treści niczym reality show z MTV.

ocenił(a) film na 2
Momotaro

Ciężko się nie zgodzić. Liczyłem na solidny dokument z porządną argumentacją, a zamiast tego wyszła rzeczywiście reklama. Nie dość, że dla bardziej znajomych ludzi w temacie, nie będzie tutaj nic nowego do dowiedzenia się, to jeszcze ci bardziej świeży w temacie nie dowiedzą się czegoś sensownego. Ale tak to jest jak pokazujesz tylko anime, które posiadasz na swojej platformie.

ocenił(a) film na 2
Momotaro

Ha, własnie skoczyłem oglądać, i jedyne co mi przyszło do głowy, to własnie jedna wielka reklama oferowanych anime na Netflixie. Dałem temu czemuś 1, bo dla mnie to jest jedna wielka kpina. Nie chodzi o to że jest to jedna godzinna reklama, widocznie mieli potrzebę stworzyć taki "propagandowy" filmik. Ale chodzi o to, że w najmniejszym procencie nie jest tutaj przedstawiony faktyczny świat anime, cała ta popkultura i obyczaje. robić film o tym o czym jest anime, i nie zrobić wywiadów z największymi legendami branży ?, ewidentnie coś tu nie gra. Ach zresztą nie ma się co rozpisywać, szkoda słów na to dziełko.

Momotaro

Dramat w czystej postaci. A znacie może dobre dokumenty o anime? Chętnie bym się odtruła.