pojawia się coraz więcej wypowiedzi typu :
1 - nienawidzę polaków polacy śmierdzą i nie mają honoru ani godności
2 - Kolejny polski syf
3 - a polacy znów ten sam oklepany temat!! Niech zrobia wkońcu jakis normalny film
itd itd....
gdzie w tym patriotyzm, duma z własnego pochodzenia!, aż nachodzi pytanie, czy ktoś tego
nie opłaca!
wszędzie jest określenie "polski", "polacy"! Jeśli już się komuś coś nie podoba, tym bardziej
duma z własnego pochodzenia, czemu wyrażenia są obecne, zamiast np.: "śmierdzimy...."
co jak co, ale to co czytam na tym forum jest przerażające, brawo dla mediów!
Z żałosnego stanu "państwa" we wszystkich sferach do czego prowadzą jakże niesamowicie nieudolne rządy od dziesiątek lat.
Nie ma czego szanować bo to nie jest państwo tylko wyznaczony obszar na mapie Europy pod specjalnym nadzorem, coś jak obóz.
Więc co mam szanować?O filmie się nie wypowiadam bo nie widziałem ale prawdopodobnie będzie beznadziejny zważając na nazwisko Holland i cuchnącą zgapą fabułę.
Czyli państwo ma coś wspólnego z filmem? Przecież za czasów PRL istniało kino reżyserskie całkowicie finansowane przez państwo, a teraz mamy erę kina producenckiego, które prawie nic z państwem nie ma wspólnego. To że jest żałosny stan państwa może powodować co najwyżej frustrację homofobów lub/i antysemitów do wyrażania swoich dziadowskich nie związanych z filmem ani kinem opinii (co zabawne na forum Filmwebu, wiele takich "politycznych" wypowiedzi możemy zauważyć). Żal na to wszystko patrzeć, Pozdrawiam.
Nienawiść która promujecie, mogła wytworzyć jedynie garstka ludzi, prawdopodobnie żydów z tego co piszesz, ale dalej nie ma to nic wspólnego z całym narodem, tym bardziej polskim. Zacznij używać logiki i sensu wypowiedzi bo tego brak. Jeśli żydzi ci podpadli, to mścij się na żydach a nie polakach. Niemcy wymordowali 6 milionów ludzi (co nie oznacza że teraz należy się mścić), a ty nienawidzisz żydów i jak przypuszczam popierasz tego typu wypowiedzi :/. Paranoja, żydzi żydzi żydzi lol.
Heh typowa Polska dyskusja - zaczniesz o "byle czym" skończysz zawsze na żydach...powiedzmy sobie szczerze, Wajda czy Holland...który z Polskich reżyserów odniesie sukces ?? Oczywiście ten który jest POLAKIEM, ale pochodzenia żydowskiego, lecz jeszcze żeby było ciekawiej musi KONIECZNIE wyreżyserować "płaczliwy" film o holocauście (nie mylić ludobójstwa Narodu Polskiego dokonanego przez III Rzeszę i ZSRR - lecz Hitlera na żydach) - to mniej więcej od kilkunastu lat jest przepis na Oscara ;) Ktoś napisze o tych słowach - ANTY...faktycznie pisanie prawdy wprost (według logiki w teraźniejszości) jest antysemityzmem, bo Ci żydzi są "Bogu ducha winni" - winni są gdzie indziej lecz najbardziej "ciemne masy", którym wyprano mózgi bo każde słowo ŻYD (dla nich) to antysemityzm :) ;) ;)
Komus bardzo zalezy bysmy byli podzieleni jako narod-http://www.youtube.com/watch?v=JFBTjS_RkxI&feature=related
Popieram, ale z pewnością nie są to ostatecznie żydzi. Chyba, że uznamy ich za ciemną masę, wytaczającą oficjalnie działa. To bardziej prowokacja niż świadome działanie, adekwatnie do tego, jeśli chcesz kogoś kopnąć i masz coś pod sufitem, robisz to tak, aby odpowiadał za to ten drugi. Gdzie 2 się bije 3 korzysta. Zbyt oczywiste aby żydzi wchodzili na polskie fora i wyzywali wszystkich umniejszając tym samym szacunek do samych siebie, aby było prawdziwe.
Nie przejmuj się pewnie my też figurujemy już w "słusznym" słowniku jako Żydzi, myślę że to na tym polega. Wszystko i wszyscy co są nie tak dla mnie nazwę żydami- to znakomicie upraszcza sytuację, nie musisz się wysilać przy tego typu wpisach itp.. Żyd=Zło. Zażenowany Pozdrawiam.
Okropne...
Ale fakt, ziemi nie powinni oddawać ani żydom ani Niemcom, dlaczego ?
Bo tą myśl, my powinniśmy zwrócić się do większej części europy, o zwrot ziem polski z okresu średniowiecza, gdzie byliśmy potentatem pod względem powierzchni. Wojna się skończyła, i to powinien być koniec roszczeń, w tym się zgodzę.
To ja zapuszczę taki filmik.
1,5h ciekawego materiału, jak EWOLUOWAŁ i czym STAŁ się antysemityzm.
http://www.youtube.com/watch?v=qEQw6wFAAlM
Nie dla dzieci, więc Dzida_86 nie możesz obejrzeć.
Pozdrawiam
BRAWO !!! cały temat (http://www.filmweb.pl/film/W+ciemno%C5%9Bci-2011-525620/discussion/kompendium+w iedzy+o+polakach,1812252) został zablokowany :)
zgłosiłam zablokowanie twoje konta, co zrobi administracja to już ich problem a w sumie i twój, i proszę nie pisz w moim temacie, bo z takim szambem jakie prezentujesz jako polka nie śmiem dyskutować
współczuję :), a to że masz więcej niż jedno konto, dało się zauważyć, jak podbijałeś swój temat... tak tak koliberku, daleko ci do orła hehe
jako jedyny stanał po mojej stronie znamy sie z forum deppa gdzie po nim ciśniemy wiec mogłaś go podejrzewać zresztą pisałaś z nim w tamtym temacie
a czy ja powiedziałam że "nie podbijałeś", bądź zaprzeczyłam swoim wypowiedziom ?
oj koliberku koliberku.... zresztą nie pisz proszę w tym temacie bo bydło jakie sobą reprezentujesz na to nie zasługuje, idź pilnować tego swojego wc bo ci go jeszcze za te wypowiedzi zablokują :P
zebym mogl cie dostac w swoje rece debilu-ale by mi to sprawilo radosc.50 kont-potrzebujesz specjalistycznej pomocy,ale moze byc juz za pozno.
haha-taki z ciebie amerykanski zyd..lol..jestes najgorszym typem czlowieka opluwajacym swoj narod,godlo i flage..Jestem z Bydgoszczy-Gdzie i kiedy pedalku?
nie mam gg-daj maila to napisze i sie ustawimy..bede w Krakowie w lutym to chetnie ci skopie to debilna morde i polamie paluszki co bys nigdy wiecej nie mogl pisac maly czlowieczku:)
i się pobiją :/ spokojnie, jestem zdania, że to musi się odbyć przed sądem, a sprawa powinna być nagłośniona publicznie w mediach, w końcu do czegoś się przydadzą
chyba sie nie doczekam tego emaila-tak jak myslalem..szczeniaczek podkulil ogon i pobiegl do cycka mamusi-zwyrodnialec parchaty.
nie poniżaj się do jego poziomu, już zgłosiłam jego wypowiedzi, jeśli administracja nie zablokuje mu konta, osobiście doprowadzę do tego, aby został postawiony przed polskim sądem, tam na pewno zostanie wysłuchany i zrozumiany