PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

pojawia się coraz więcej wypowiedzi typu :

1 - nienawidzę polaków polacy śmierdzą i nie mają honoru ani godności
2 - Kolejny polski syf
3 - a polacy znów ten sam oklepany temat!! Niech zrobia wkońcu jakis normalny film

itd itd....

gdzie w tym patriotyzm, duma z własnego pochodzenia!, aż nachodzi pytanie, czy ktoś tego
nie opłaca!
wszędzie jest określenie "polski", "polacy"! Jeśli już się komuś coś nie podoba, tym bardziej
duma z własnego pochodzenia, czemu wyrażenia są obecne, zamiast np.: "śmierdzimy...."
co jak co, ale to co czytam na tym forum jest przerażające, brawo dla mediów!

PiotrekSmiechowski

Mozesz do mnie nie rozmawiac-nie jestem zainteresowany..zalogowalem sie tu dzis ze wzgledu na post lotr12345 i normalnie nie udzielam sie na forach,wiec skoncz te twoje wywody prosze

remass777

Ach! Czyli jesteś obrońcą kultury polskiej i zalogowałeś się dziś aby bronić polskości i polski od żydów, twa postawa jest heroiczna, naród będzie z ciebie dumny, może jakieś odznaczenie przyszykować? :) Pozdrawiam i polecam jakieś wakacje, aby troszeczkę ochłonąć, wyluzować się.

PiotrekSmiechowski

Lepiej stac z boku jak Ty i na wszystko przymykac oczy-niech kradna,szydza,opluwaja..mnie to nie dotyczy..mam wakacje i luz..jestem tolerancyjny/a i mam wszystko w du.pie

remass777

"haha-taki z ciebie amerykanski zyd..lol..jestes najgorszym typem czlowieka opluwajacym swoj narod,godlo i flage..Jestem z Bydgoszczy-Gdzie i kiedy pedalku?" Wiesz czym jest tolerancja? Nawet głupia wikipedia w miarę jasno tobie to wytłumaczy, tam cię odsyłam. A tak poza tym to prezentuję w miarę jasno osobne stanowisko (a nie stoję z boku, jak to określiłaś/eś wystarczy przeczytać resztę moich postów), więcej już nie będę dodawał więc Pozdrawiam, nie-do-zobaczenia. :)

PiotrekSmiechowski

Kto Tobie powiezdzial ze jestem tolerancyjny:)Jestem nacjonalista!Nie czytalem Twoich postow i jak juz wczesniej powiedzialem nie mam ochote na dyskusje z Toba..ale Ty dalej swoje..zabawne.

Czekoladka82

i na przyszłość nie karmcie trolla co zwie się łotr jakiś tam :)

KingPaulus

co racja to racja, ale czasami się nie da ;) niech sobie pisze że film to dno itp, ale czemu obraża innych eh, szkoda pisać...

Czekoladka82

obraża bo w rzeczywistości jest małym trollem, nie wychodzi z domu bo nie ma z kim pójść na piwo po prostu wszyscy mają go głęboko w d^&#e więc swoje mądrości życiowe pisze na internecie w nadziei, że znajdzie się ktoś kto wda się z nim w polemikę :)

KingPaulus

a czytałeś to : "HAhAhahahahhaha mam 50 kont na filmwebie
i naprawdę nie wiesz ile twoje posty dają mi radości", dostał po 4l i dalej się cieszy hehe, bez kitu, teraz to myślę, że jemu płacą

KingPaulus

Do tego ma pewnie jakieś 16 lat i uzupełnia swoje słabe ego w internecie. Gdzieś już wcześniej wspomniałem że na tych forach panuje banda biednych frustratów, którym należy współczuć.

Czekoladka82

To nie jest polski film.

ocenił(a) film na 7
Czekoladka82

Sam musisz mocno nienawidzić Polaków, skoro piszesz słowo "Polak" z małej litery. Musisz gardzić językiem polskim, skoro go tak okrutnie kaleczysz. Musisz odczuwać obrzydzenie do patriotyzmu i do własnego kraju. Antysemici polscy z natury swojej byli zakałą Ojczyzny i jej wielkim nieszczęściem. Szkalując dobre imię kraju poprzez szerzenie postaw i poglądów o charakterze rasistowskim godzili w reputację Polski za granicą. Antysemityzm nigdy nic dobrego nie uczynił. Szkodził reputacji na wielu różnych płaszczyznach. Pewien Polak, Jan Paweł II, który był bez wątpienia patriotą, zdefiniował antysemityzm jako grzech śmiertelny nie tyle przeciwko człowiekowi, ile przeciwko Bogu. Antysemityzm był bezpośrednio wymierzony w Polskę, jej kulturę, historię, tradycję, w miliony polskich Żydów i Polaków żydowskiego pochodzenia, w niezliczoną ilość polskich naukowców i artystów. Godził w idee polityczne głoszone przez Tadeusza Kościuszkę, jak również w tradycję Rzeczpospolitej Jagiellońskiej. Był policzkiem wymierzonym tradycji polskiej tolerancji i humanistycznym ideom oświeceniowym. Antysemityzm jest cechą głupców albo ludzkich szumowin. Wypływa albo z bezgranicznej głupoty i prymitywizmu, albo z podłości i zła. Jest charakterystyczny dla ludzi głupszych, gorzej wykształconych, sfrustrowanych, pozbawionych wiedzy i mądrości, jest przejawem ignorancji i arogancji wobec historii, kultury i sumienia. Jak mówił Jan Paweł II - antysemityzm jest złem.

ocenił(a) film na 1
per333

Hm...brak szacunku to np pisanie z małej litery, dysleksja również xD Nieważne to są sprawy - ważne jest to że pisanie o Polakach że są "anty...coś tam" jest pomyłką, wystarczy spojrzeć w historię aby się dowiedzieć że w pogromach Europejskich żydzi ginęli, a gdzie mieli schronienie ?? Tak więc polecam trochę poczytać - to nic nie kosztuje. Następną sprawą jest zacytuję: "Pewien Polak, Jan Paweł II" - gwoli ścisłości - Jan Paweł II to przybrane imię papieskie, zaś ten Polak nazywał się Karol Wojtyła lecz tu jest mały "zakręt" - z całym szacunkiem do tego WIELKIEGO człowieka, miał żydowskie pochodzenie od strony matki - jak więc miał pisać/mówić o Narodzie, którego był reprezentantem ?? Polecam inny autorytet, inny przykład bo ten z JPII nie jest najlepszy ;)

ocenił(a) film na 7
Czekoladka82

P.S. i jeszcze dodam, ze Holland, Polanski, Slonimski, Brzechwa, Tuwim, Lem, Geremek, Tyrmand, Munk, Kofta, Kiepura, Bauman, Kantor, Bardini, Wasowski i wielu wielu innych byli i sa bardziej Polakami niz ty i tobie podobni, i to w ogole nie podlega dyskusji. Wiecej dla Polski zrobili, byli znacznie bardziej wartosciowymi ludzmi, przyzwoitszymi, godniejszymi. Mieli ogromny wplyw na rozwoj polskiej nauki i kultury, podczas gdy ludzie twojego pokroju, bez wyksztalcenia, sa w stanie zaoferowac tylko niechec, nienawisc, uprzedzenie, bezdenna glupote.

ocenił(a) film na 8
Czekoladka82

A z czego tu być dumnym? Polacy to jakiś naród wybrany czy co?

Czekoladka82

Śmieszny ten nasz naród. Robimy cos, z czego możemy być dumni- wrzeszczymy, że to syf. Inny kraj się z nas smieje- z szabelką na niego.

A Uziel musi być tajnym podżegaczem na usługach Hitlera, bo argumenty na to, że żydowski spisek rządzi światem wyższych sfer takie dosyć w tym klimacie.

ocenił(a) film na 10
Phea

Już to w jednym wątku pisałem. Wiara, że Żydzi są winni wszystkim kataklizmom graniczy z szaleństwem (ale są tacy, co uważają, że w szaleństwie jest metoda, wszak na początku był chaos). A twierdzący, że Żydzi rządzą elitami (czy w skrajnych przypadkach światem) przyznaje się, że uważa się za głupszego od nich, bo dał się zdominować. Krótko: antysemita to masochista, lubiący sobie udowadniać, że jest głupszy od obiektu swojej nienawiści (i już wiemy skąd się bierze ta nienawiść, nikt nie lubi być głupszy).

ocenił(a) film na 8
Czekoladka82

Jest tak z prostej przyczyny kłamstwo powtórzone milion razy staje sie "prawdą", wlaczasz tv a tam non stop tylko informacje ze jakis polski menel cos ukradl , ze Polacy nietolerancyjni itp itd jesli czlowiek jest od malego katowany takim obrazmem samego siebie zaczyna odczuwac nienawisc do samego siebie i jego rodaków.

Czekoladka82

Nie ma nienawiści do państwa, chodzi jedynie o te filmy. Mają głębię psich odchodów, było ich milion, obejrzysz jeden - widziałeś wszystkie. Scenariusz wygląda zawsze tak: była sobie polska i było dobrze potem przyszli [wstaw kogo nie lubisz] i jest dupa + elemety "nikt nas nie lubi przez ruskich".