"W sieci kłamstw" oraz "krwawy diament" to zdecydowanie najgorsze role DiCaprio... Nie przekonuje mnie DC w roli szpiega biegającego po pustyni. Temat filmu też nie jest najoryginalniejszy. Mnie nie poruszyła ta historia. Wcale. Zresztą film wydawal mi się momentami przesadnie zagmatwany (szczególnie pod koniec) i nudnawy (początek).
co ty kolo oka nie masz czy jak? w Krwawym Diamencie Leo zagral najlepiej chyba ze wszystkich filmow, dostal najlepsze recenzje za te role a ty bedziesz pitolic ze jest odwrotnie, obejrz sobie jeszcze raz.
Również nie zgodzę się co do oceny roli DiCaprio w "Krwawym diamencie". Moim zdaniem zagrał bardzo dobrze i przekonywująco (szczególnie podobał mi się ten południowo-afrykański akcent). Niestety w "W sieci kłamstw" za bardzo starał się (albo samo mu tak wyszło) przypominać tamtą rolę, co nie do końca pasowało do filmu.
Nie no film byl minimalnie powyzej przecietnej, ale Di Caprio akurat spelnil sie w roli... Motyw z kobieta troche naciagany i dodany na sile do tego filmu.
6/10 - niezly, nic wiecej...
Krwawy diament rewelacyjny i to tagrze duza zasluga Di Caprio bo zagral swietnie !!! W Siecu kłamstw tagze calkiem dobrze !!!
Wolne żarty, to chyba akurat jedne z jego najlepszych o ile nie najlepszych rol. Może nieuważnie oglądałaś te filmy i dlatego nie zrozumiałaś ich, tematyka niesamowicie ciekawa, napięcie, znakomite filmy. Ale to, że piszesz, że tematyka Cię nie poruszyła to mnie szokowało, bieganie po pustyni, wow? Zgaduję, że Twoje ulubione filmy to Titanic i Romeo i Julia?
Też się nie zgadzam - "Departed" , "Blood Diamond" i "Body of lies" to świetne kreacje - zerwał ze stereotypem nieopierzonego gogusia . Jest tutaj dojrzały i przekonujący . Porównaj go do tych cukierkowych ról w "Romeo i Julii" , "Titanicu" czy "Niebiańskiej plaży" . Facet się rozwija , a teraz powstaje "Wyspa skazańców" ( znowu Scorsese za kamerą;D) oraz "Manuskrypt Chancellora" na podstawie Roberta Ludluma ( tego od Jasona Bourne'a). Więc raczej w jego przypadku idzie ku lepszemu .