A ja mam pytanie o zakończenie filmu ;) Jakoś mi się przysnęło od połowy - w sumie to oglądałam do momentu jak na kolejnym przesłuchaniu prawniczka Douglasa puściła Moore taśmę z nagranym dźwiękiem z ich spotkania. Potem on się strasznie cieszył, że ma wygrany proces, ale Moore z kolei coś wspomniała, że ma jeszcze jednego haka na niego... Z góry dziękuję za informację jak zakończyła się cała historia. ;)
no wiec.. oni produkowali tam jakies cos do obliczania (nazwa wyleciala mi z glowy przyznaje sie) i niby Douglas sprawowal wladze i zatwierdzal podzespoly do tego urzadzenia ale Moor kiedy juz zostala szefem wprowadzila swoje modyfikacje.. niektore podzespoly zamienila na starsze i mniej wydajne a inne zas byly sprowadzane od jakiegos innego producenta i byly o wiele tansze. chciala to wszystko zrzucic na Douglasa i wykasowala caly system wszystkie nagrania itp.
ale on zakradl sie do pokoju swojego szefa i zdarzyl zobaczyc film w ktorym Moor spiskowala i byla mowa o tanszych podzespolach itp sfalszowanych dokumentach tyle ze zaraz po obejrzeniu system zostal skasowany.
wiec w akcie desperacji zadzwonil do swojego znajomego Mahomeda jafar'a czy maja kopie dokumentow ktore byly w systemie..kolejnego dnia przyslal mu to co chcial i oczernil pania Moor na konferencji:)
no i zostala zwolniona a nowym szefem zostala Stephani kepler (ku kolejnemu rozczarowaniu Douglasa).
ogolny zarys masz.. moze jakis watek stracilem bo juz kilka dni niestety minelo.
pozdro:)