Zamiast filmu polecam wspaniały dokument Bogusława Wołoszńaskiego "Wirtualna historia zamach na Hitlera", w którym odtworzono praktycznie każdą minutę i każdy detal. Dokument naprawdę robi wrażenie - jest świetnie zrealizowany...
"poświęciła trzon floty..... właśnie dlatego żeby wstrząsnąć opinią publiczną.."
Specjalnie poświecą trzon floty aby wstrząsnąć opinią publiczną a potem przed ta sama opinią publiczna ukrywa ze trzon floty dostał baty i leży na dnie poru niezdolny do walki :)))
"a Filipiny mój drogi to jeszcze większe zadupie dla przeciętnego Amerykanina niż Europa :) opinia publiczna mój drogi...po samym ataku w Filipinach senat jak by się wziął za debaty to ho ho :D "
amerykańscy chłopcy steakami czy wręcz tysiącami giną na Filipinach a senat sobie debatuje HAHAHAHA czym się różni krew amerykańskich chłopców przelana na filipinach od tej przelanej na hawajach.
"są niepodważalne dowody że rząd amerykański wiedział że będzie atak na PH"
to proszę podaj te dowody !!
"odsyłam do sensacji XX wieku na YT odcinek Japonia, no chyba że Wołoszański coś poplątał :D"
Wychowałem się na jego programach. Mam większość jego książek. Ale ten facet nie jest nie omylny w wielu przypadkach dał się złapać na teorie spiskowe. To ni jest historyk tylko dziennikarz.
"to że oddziały na Filipinach zostały związane walką nie oznacza że rząd wolne ręce do czasu aż senat by sobie podebatował, bo zostały związane walką nie na swoim terytorium."
terytorium Filipin miało podobny status prawny jak terytorium Hawajów.
"PH to atak Japonii na terytorium USA i tyle co ludziska są w stanie zrozumieć na szybko i bez zbędnych dyskusji zgłaszać się na ochotnika do wojska"
Hawaje nie były pełnoprawnym terytorium USA były terytorium zależnym podobnie jak Filipiny. I zapoznaj się z przemową prezydenta USA o PH jest ledwo jedno ogólnikowe zdanie i oprócz PH wymienia inne miejsca ataku w tym Filipiny !!!
odnośnie jednego, bo to musi być wyjaśnione... YT sensacje XX wieku, odc. Japonia Wołoszański mówi o wiedzy przed atakiem na PH że PH ma być zaatakowane itd itp. a propos serio nie wierzysz w skoordynowane działanie grupy ludzi mających jakiś cel? to właśnie jest spisek. any way , ty masz swoje podejście do rzeczywistości ja mam swoje, powiem ci szczerze że mam dosyć tej dyskusji :D odnoszę tylko wrażenie że jesteś doskonałym konsumentem, oczywiście jeśli dobrze zarabiasz :D możesz sobie darować odpowiedź bo podejrzewam że nikti tak nas nie czyta :D a ja nie mam ochoty na kopanie się z koniem. finito. życzę Ci tylko dalszego dobrego samopoczucia i jeszcze głębszej wiary że prawdziwą wiedzę o świecie można gdzieś przeczytać czyli de facto dostać za darmo :D całuski
"odnośnie jednego, bo to musi być wyjaśnione... YT sensacje XX wieku, odc. Japonia Wołoszański mówi o wiedzy przed atakiem na PH że PH ma być zaatakowane itd itp"
Mówić to on sobie może i o Ufoludkach ale potrzebny jest dowód a to ze coś tam sobie pan Wołoszański powiedział to żaden dowód. :)
". życzę Ci tylko dalszego dobrego samopoczucia i jeszcze głębszej wiary że prawdziwą wiedzę o świecie można gdzieś przeczytać czyli de facto dostać za darmo :D całuski"
I to mówi ktoś kto czerpie wiedzę z Youtuba z programów pana W. Myślisz ze na podstawie czego on pisze swoje książki scenariusze do programów TV ;))))))))
"ty masz swoje podejście do rzeczywistości ja mam swoje,"
Gratuluje podejścia do życie w którym się szuka dziury w całym na podstawie wyssanych z palca informacji ;) Z panem Macierewiczem byś się dogadał widzę ;))))
a kto ci naplótł głupstw że ja wiedzę z YT czerpię :D jakoś do tej pory nikt nie powiedział że Wołoszański w tym programie minął się z prawdą :D i jakie informacje wyssane z palca, same niepodważalne konkrety takie jak Stany pragnące dołączyć się do wojny i Japonia która je wpuszcza tzw. tylnymi drzwiami do tej wojny. nie zarzucaj komuś korzystania z wiedzy obrazkowej (YT) jak sam posiadasz ślady wtórnego analfabetyzmu co świadczy o słabym kontakcie z książkami :D no i ten Macierewicz WOW facet :D sugerujesz że to wariat jak rozumiem? spoko, prawie dwa lata ruskie nie oddały wraku samolotu a ten wariat śmie mieć wątpliwości co do faktów ustalonych przez szacowną Panią Anodinę? hehe, dyskusja wkroczyła w ożywczy ton, jednak zostaję :D
"a kto ci naplótł głupstw że ja wiedzę z YT czerpię :D"
cały czas powtarzasz w kółko oglądnij na YT program Wołoszańskiego... glądnij na YT program Wołoszańskiego... glądnij na YT program Wołoszańskiego... ;) J ten program widziałem jak jeszcze YT nie było :) Poza tym mam jego książki w których kropka w kropkę jest co samo co w jego
programach.
"jakoś do tej pory nikt nie powiedział że Wołoszański w tym programie minął się z prawdą :D "
no to ja ci mówię ;)) A poważniej to zasięgnij języka na temat jego programów na jakiś fachowych forach np historycy.org czy dws.org.pl to ci zaczyna wymieniać całe litania jego błedów. O ile co do "encyklopedycznych" faktów raczej błedów nie popełnia to już ich interpretacja jest co najmniej wątpliwa.
"no i ten Macierewicz WOW facet :D sugerujesz że to wariat jak rozumiem? spoko, prawie dwa lata ruskie nie oddały wraku samolotu a ten wariat śmie mieć wątpliwości co do faktów ustalonych przez szacowną Panią Anodinę? hehe, dyskusja wkroczyła w ożywczy ton, jednak zostaję :D"
To jest upośledzony człowiek jak nic. przeczytaj sobie ta jego biała książeczkę i załączniki na które się powołuje w żądny ale to żadnym miejscu nie ma nic o wysokości 15 metrów nad ziemią ten facet wszytko poprzekręcał i takich kwiatków jest masa. Telewizor mus ie na konferencji zepsuł to "już leci do prokuratury i krzyczy SABOTAŻ SABOTAŻ "!!! ;)
wrak jest dostępny dla każdej z zainteresowanych stron i nie ma znaczenia gdzie on się znajduje. Rosjanie i tak mają cierpliwość o jak by to był samolot rejsowy to już dawno poszedł by na przemiał i do huty :)
ukończenie historii na polskim uniwersytecie rzeczywiście nie należy do trudnych zadań, ale nie lubię jak ktoś lekceważy coś czego sam nie osiągnął. Jednak parę lat na to należy poświęcić i osobie która to skończyła należy się szacunek.
A gdzie jest napisane że to w 100% jest to samo? Owszem jest na faktach oparty ale tylko oparty. Wiesz ile jest filmów które są oparte na faktach ale nie w 100%. To jest film a nie dokument.
Tak zgadzam się. Nie jest jego autorem, ale lektorem również. Jest prowadzącym i jednocześnie wzbogaca całość własnymi komentarzami - oczywiście w polskiej edycji tegoż.
A Rob_Rock powinien poczytać coś o tym dokumencie, zanim się wypowie, bo to była produkcja Discovery, a Wołoszański był tylko "dodatkiem" do polskiej wersji.
Ok, nie zaprzeczam.
Zastanawia mnie jednak, dlaczego koncentrujesz całą swoją uwagę na tak mało istotnym detalu.
Czyżbyś nie zauważyła, że tak naprawdę sedno dotyczy wielkiej sprawy, odnoście pokracznej interpretacji historii w omawianym tu filmie?
Zaiste, Twoja zacna ocena mojej osoby, jest dla mnie jak najbardziej istotna.
Jeszcze jakieś uwagi oceniające użytkownika?
Może skoncentrujesz się na filmach. W końcu to portal o nich.
Zresztą wybacz, ale kończę ten wątek...
to może ja cię poprawię. od kiedy mrówki mają okres? z tego co wiem to okres miewają samice ssaków, więc ty również jak się domyślam. no chyba że to "a Ty przeżywasz to jak mrówka okres" to jakaś swego rodzaju najwyższych lotów kropka nad i mająca za zadanie ostatecznie roznieść w proch przeciwnika ? :D ja tylko pytam, chętnie dowiem się czegoś o okresach wśród owadów, to może być jakiś przełom w nauce.