PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115892
4,9 39 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

https://www.youtube.com/watch?v=2Rxoz13Bthc

użytkownik usunięty

WarCraft to żadne nowości :D

użytkownik usunięty

Fakt.

użytkownik usunięty

A grałeś w którąś z części Warcraft ? . Ja grałem wszystkie 1 - 3 .

użytkownik usunięty

1,2,3 ze wszystkimi dodatkami plus wszystkie WoWy.

użytkownik usunięty

Ja nie tknąłem wowa , z powodu abonamentu .

użytkownik usunięty

Są i na to sposoby :)

użytkownik usunięty

jakie ?

użytkownik usunięty

Prywatne serwery, tego typu pomysłowe chocki klocki.

użytkownik usunięty

Aha . Tylko jak takie prywatne serwery , skombinować ??????

ocenił(a) film na 9

Szukasz w Internecie, w Googlach. Takich serwerów jest dużo, ale najlepiej dobrze się zastanowić i wybrać jakiś porządny. Zdarza się, że w grach MMO, na prywatnych serwerach brakuje jakiś misji, coś nie działa jak powinno, albo (co chyba najgorsze) z dnia na dzień kasują Ci postać.

Najlepiej poczytaj fora i popytaj ludzi, którzy grają w WoWa na prywatnych serwerach. Ja nie gram i nic więcej nie wiem :D

użytkownik usunięty
Dentarg

ok dzięki . Ale mimo wszystko odpuszczę , wowa

ocenił(a) film na 9

Jaką szansę?! WP jest najgenialniejszym filmowym fantasy wszechczasów! Nasze dzieci, wnuki i prawnuki nie ujrzą lepszego filmu fantasy niż WP! Nawet nie waż się pisać, że coś Ci się w WP nie podobało, bo zaraz Ci napiszę, że się nie znasz.

użytkownik usunięty
Dentarg

W "Drużynie Pierścienia" podobało mi się praktycznie wszystko, gorzej z pozostałymi częściami.
Tak Dentarg, nie mam racji, rację masz Ty a Twoja racja jest najTwojsza :D

ocenił(a) film na 9

Trochę się zbijałem z fanów filmowego WP :D
Mówiąc bardziej serio, to mi również Drużyna najbardziej się podobała.

użytkownik usunięty
Dentarg

Kurczę, trochę nie podłapałem sarkazmu a zwykle mi się to udaje. Bo wielu jest takich, którzy przychodzą ze stron wschodnich i zachodnich i im WP króluje na wieki wiekijów :P

ocenił(a) film na 9

Dokładnie, mnóstwo takich ludzi. Także nie dziwię Ci się, że wziąłeś mnie na serio. Sam bym wziął to na serio.
Bardzo też popieram Twoje podejście: "Ale co za dużo to nie zdrowo, dajmy szansę czemuś nowemu for f*ck sake.". Jestem przekonany, że można zrobić lepszy film fantasy niż WP, ba, można nawet zrobić lepszą ekranizację Tolkiena na WP Jacksona, i nie ma co się zamykać na nowe filmy. Nie wiadomo jak Warcraft wypadnie, ale prędzej czy później jakieś dobre fantasy wyjdzie.

użytkownik usunięty
Dentarg

Myślisz iż ktoś udźwignął by Tolkien'a lepiej niż Jackson? Wiesz, nie zastanawiałem się nad tym, swoim stwierdzeniem nasunąłeś mi myśli do rozważenia, dzięki.
Liczę na WarCraft, liczę z całego serducha. Cenię sobie wszystkie gry z tego uniwersum i ufam, że Duncan wie co robi, w sumie skoro sam pogrywał w WoW'a. Mam wiele powodów by wierzyć, że widowisko nas oczaruje, hype ogromny.

ocenił(a) film na 9

Pewnie. Przed WP Jackson jakoś nic przełomowego nie nakręcił.
Również liczę na Warcrafta :) Długo na ten film czekam i chcę wyjść zadowolony z kina. Inaczej zorganizuję własną Hordę i przeprowadzę inwazję na najbliższą siedzibę Blizzarda.

użytkownik usunięty
Dentarg

Bardzo niski i trywialny ten twój poziom nabijania się z kogokolwiek, bo można to samo rzec oczywiście o fanach Warcrafta. Już pomijam, że to całe ironizowanie wcale nie stawia cię w pozytywnym świetle.

ocenił(a) film na 9

Za to przeciąganie bezsensownej dyskusji stawia ciebie w blasku chwały ;)

użytkownik usunięty
Dentarg

Dlaczego takie słowa wychodzą z klawiatury inicjatora całej tej bezsensownej dyskusji? Nagle odezwała się w tobie samokrytyka?

ocenił(a) film na 9

Nie za bardzo wiesz z której strony mnie ugryźć :D Serio nie masz lepszych rzeczy do roboty w niedzielę wieczorem?

użytkownik usunięty
Dentarg

Mam akurat dosyć czasu na Filmwebie, żeby zdążyć zmasakrować trolli i samozwańczych filmowców.

ocenił(a) film na 9

Hahaha, powodzenia Batmanie :D

użytkownik usunięty
Dentarg

Hahaha, powodzenia mitomanie :D

użytkownik usunięty
lavrenzo84

nie porównuj tego do Lotra

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Przebić THE LORD OF THE RINGS? Dorównać? Nawet nie ma szans. Mówimy tu o ewenemencie, nie jakimś tam dobrym fantasy. HOBBITOM nie trudno będzie nakopać do dupy, ostatnio prawie każdy to robi.

Otóż to.

użytkownik usunięty

Hobbit nawet zostanie skopany przez spin of Harry Pottera :D natomiast żaden film fantasy nie pokona Lotr

ocenił(a) film na 6

Ja mam mieszane uczucia, może mam za duże oczekiwania ale momentami wieje kiczem i pustką w scenografii. Ta 15 sekundowa zapowiedź bardziej trzymała mnie w napięciu.
PS chciałem dodać komentarz "Wczytano protokół ; Zmiażdżyć Hobbita" ale po obejrzeniu traileru zaczynam się martwić...

użytkownik usunięty
Ramsey_Fighter

Czym się martwisz? Wszystko jest jak najbardziej OK.

ocenił(a) film na 6

no nie wiem popatrz na scenografie w scenach ludzi albo jak sądzę Thralla (orczy niemowlak) przyznaj wygląda trochę komicznie . Jednak Sceny tylko Orków robią wrażenie.

użytkownik usunięty
Ramsey_Fighter

Nie komicznie tylko słodko. Tak miał wyglądać.

ocenił(a) film na 6

Być może. Na zmianę tematu Durotan cały czas mi kogoś przypominał (nie wiem czy oglądałeś serial Spartacus ; chodzi o Gannicusa ), jego http://img02.deviantart.net/5771/i/2012/086/f/a/gannicus_starz_thread_by_celtlov er77-d4u51wu.jpg

Ramsey_Fighter

Ten niemowlak wygląda fatalnie

CGI kuleje.

użytkownik usunięty
Adorianu

no i to mocno ale pewnie poprawią

Sceny z samymi orkami wyglądają jak ze zwiastunów do gry,podczas scen z żywymi aktorami będzie to wyglądać ostro sztucznie,już w Hobbicie mimo wszystko lepiej to jakoś wyglądało,ale racja,liczę że to jakoś ogarną i poprawią.
Ogólnie to jednak trailer mi się podobał,licze że film będzie dużym sukcesem,który może zachęcić innych twórców filmowych za porządne zabranie się za gry.

użytkownik usunięty
Adorianu

nom mi cały zwiastun wygląda na zwiastun gry komputerowej. Znaczy nie porównywałbym tych orków do orków Śródziemia, bo to co innego. Ale racja na razie słaby ich wygląd.

Ramsey_Fighter

Technicznie porównywalne z Hobbitem, chociaż plenery Jacksona ładniejsze. Zwiastun Niezwykłej podróży w 1080:
https://www.youtube.com/watch?v=SDnYMbYB-nU

ocenił(a) film na 6
obleh

Hobbit miał większy Budżet a w niezwykłej podróż PJ nie oszalał na punkcie CGI jak w BotFA

użytkownik usunięty
Ramsey_Fighter

dokładnie

ocenił(a) film na 5
Ramsey_Fighter

Tak, ale warto zauważyć, że BotFA miała najlepsze CGI orków. (przynajmniej moim zdaniem) - http://i.imgur.com/E139MBc.jpg

Kolpor

Dokładnie. Azog najlepiej prezentuje sie w 3 czesci. Motion capture robi swoje.

obleh

W Warcrafcie chyba nie będzie tylu naturalnych plenerów. Ale jak na razie wizualnie prezentuje się bardzo dobrze.

obleh

Mnie się wydaje, że CGI nie będzie problemem w tym filmie, ale obawiam się, że bohaterowie nie będą tak charyzmatyczni i różni jak np. w przypadku Śródziemia. Jak na razie nie widze postaci, która jakoś szczególnie by sie wyróżniała.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Będą będą.
Durotan jest przykładem postaci, która dba o swoją rodzinę, o swój lud i jest pozytywną postacią. Gul'dan będzie miał zupełnie inne podejście do życia. Nieco inne będą mieli inni orkowie którzy pojawią się w tym filmie.
To samo tyczy się postaci po drugiej stronie konfliktu. Medivh i Khadgar, dwaj magowie, będą różnić się od siebie charakterami i to znacząco (a przynajmniej różnili się w książce Ostatni Strażnik).

Zwiastun jest bardzo ostrożny i dobrze stonowany. Nie walą widzowi spoilerami po oczach i nawet nie pokazują za dobrze kilku znaczących postaci, ale z tego na ile znam świat Warcrafta ci bohaterowie powinni mieć wyraźnie nakreślone charaktery i charyzmę.

Ja jedyne o co się obawiam to o to, że za mocno zmienią oryginalną historię. Mogą zrealizować film w taki sposób, że będzie miał całkiem fajne zakończenie, ale mogą też pozmieniać i pojechać po schematach fantasy.

ocenił(a) film na 6

moja uwage przykuła jedna rzecz.
Mianowicie jak Draka caluje malego Thralla i kladzie koszyk na wodzie zeby ten odplyna. Czy historia nie wygladala inaczej? ze Thrall lezal miedzy martwymi rodzicami - Draka i Durotanem i wtedy zostal znalezony przez czlowieka ( nie pamietam jak on sie tam nazywal). Ciekawe czy historia zostala troche zmieniona czy to nie jest wogole ten moment kiedy to juz nigdy rodzice maja nie zobaczyc swojego syna :) Tylko bez nienawisci prosze :D to tylko takie moje rozmyslania

ocenił(a) film na 9
Miya90

Masz 100% rację. Thrall został znaleziony między martwymi rodzicami (książka: "Władca klanów"). Nie powinni zmieniać tej historii. Miejmy nadzieję, że film zachowa odpowiedni klimat i że za dużo nie pozmieniają.

użytkownik usunięty

jest ok ale efektów się przyczepię czułem jakbym oglądał zwiastun gry nie filmu ale poza tym jest ok czuć tę moc szykuje się kolejne epickie fantasy a na dokładkę dla mnie jeszcze spin of Harry Potter miazga :)