Piszę to z bólem serca i wiem, że takie wpisy jak ten mogą jeszcze pogorszyć sprawę, ale wietrzę finansową klapę. Dlaczego? Ponieważ ktoś kto odpowiada za reklamę tego filmu powinien już dawno stracić pracę. Za 3 miesiące premiera, a oprócz jednego małego zwiastuna nie wiadomo nic więcej. Cisza jak makiem zasiał, a nadmienię, że śledzę wszystkie informacje na temat tego filmu, jak mało którego, ale tych informacji po prostu nie ma. Taki Avatar miał swój zwiastun ponad rok przed premierą, kolejne ukazywały się systematycznie aż do wypuszczenia filmu. Tak jak większość filmów, które potem osiągnęły sukces kasowy. Czekam nad ten film od dziecka, a mimo wszystko nie czuję się napalony, żeby go obejrzeć, to będzie tylko "taki tam sobie kolejny film w kinie". Przez takie głupie działania wytwórni, boxoffice będzie niski, co przełoży się na nie stworzenie drugiej części...
Tak przeczuwam.
Kolega wyżej jest zaślepiony star wars 7 . Wg niego ta część jest najwspanialsza i nie miał styczności z grami blizzarda . Ty miałeś z ich grami styczność ? Ja tak , i bardzo czekam na ten film . I popieram cie w 100 %.
"nie miał styczności z grami blizzarda"
Grałem w starcrafta 2. Coś jeszcze panie "wiem lepiej" ?
Po co te płacze na temat SW? To ma coś w ogóle do tematu?
Siedz sobie na forum sw , i podziwiaj Przebudzenie Mocy , jesteś tak tym zaślepiony że nie wierzysz w to by sw miało konkurencje .
http://www.ultimatetop10s.com/wp-content/uploads/2014/02/ugly_vs_pretty_3.jpg
Dziewczyna po lewej- SW, dziewczyna po prawej- Warcraft.
Łapiesz?
Warcraft ma tak gówniany marketing, promocję i sam film śmierdzi kupą na km, że życzę powodzenia.
Przy ty wszystkich aspektach przebicie ponad 2 miliardów dolarów to marzenia ściętej głowy- co i tak przy świetnej promocji, wielu filmom nie wychodzi.
SW popularnością bije twój warcraft na łeb na szyje, wiec jak ma mu zagrozić?
Zadaj pytanie przeciętnemu kowalskiemu czy koajrzy sw,a potem spytaj o warcraft.
It showed, there is no evidence apropo poor marketing Blizzard. Remember; Every movie that shows in August, a competition for a film that was released in August. For example, Warcraft for star wars.And for your messages Warcraft shows in August, far as a game. And the film was not previously.
"Warcraft ma tak gówniany marketing, promocję i sam film śmierdzi kupą na km, że życzę powodzenia."
Nikt nie każe tego oglądać. Skomentowałeś - fajnie, "życzysz powodzenia" - ekstra, ale jeśli śmierdzi kupą to nie oglądaj i tyle. Po co te spory?
"SW popularnością bije twój warcraft na łeb na szyje, wiec jak ma mu zagrozić?
Zadaj pytanie przeciętnemu kowalskiemu czy koajrzy sw,a potem spytaj o warcraft. "
Co ma piernik do wiatraka?
Warcraft więcej osiągnął w swojej branży, czyli w branży gier niż gry SW. Natomiast filmy SW osiągnęły nieporównywalnie więcej od Warcrafta w świecie filmów... bo żadnego filmu Warcraft jeszcze nie miał. Jeden przeciętny kowalski będzie graczem i będzie znał Warcrafta, a drugi kowalski będzie twierdził że "gry są stratą czasu" i nie będzie znał Warcrafta... tak samo jak GTA, Gothiców czy gier SW. Wszystko zależy od tego na jakiego przeciętnego kowalskiego trafisz, bo czy chcesz czy nie Warcraft jest bardzo popularnym tytułem wśród gier.
Posiłkowanie się statusem gry w kontekście filmu nie ma żadnego sensu.
Film musi sam w sobie być tworem samorodnym i być promowany, tak aby każdy chciał go zobaczyć.
Więcej jest jednak ludzi nie grających w WOWa, niż grających. To statyczny kowalski, który chce się rozerwać jest największym targetem.
To samo masz przy filmach Marvela. To jedna z największych marek komiksowych, a nie usprawiedliwiają się popularnością w świecie komiksów, aby nic nie robić w kwestii promocji filmów.
Wątpię aby Warcraft dużo osiągnął w świecie kinematografii. Ekranizacje gier nie cieszą się dobrą sławą- hitman, prodkucje uwe bolla- co z tym dziwacznym marketingiem kojarzy się niepokojąco.
Marka dziś bez dobrej promocji nic nie znaczy, a i to nie jest gwarantem. Spójrz jak zjechany został B v S i do tej pory nie doczołgał się do miliarda-to dla pierwszego wspólnego filmu z dwójką najpopularniejszych super-bohaterów jest kuriozum i dramatem.
Poznałem zarys fabuły B v S i nie dziwię się, że klapa z tego wyszła. Nie chce mi się tego oglądać, a co dopiero mówić o płaceniu za bilet w kinie.
Warcraft próbuje się wspinać pod bardzo stromą górkę i też wydaje mi się, że film nie zarobi tyle na ile liczy Blizzard. Muszą zrobić inny film niż Władca Pierścieni, muszą go zrobić dla fanów i jednocześnie dla ludzi którzy lubią fantasy a nie grają w WoWa. Do tego jeszcze stylistyka świata, która nawet przy najlepszych CGI wyglądałaby nierealistycznie. Jest to bardzo wysoka poprzeczka, ale cóż... mają przynajmniej dobrego reżysera i na ile się orientuję w świecie Warcrafta - całkiem fajną historię do opowiedzenia.
Chciałbym, żeby Warcraft dużo zarobił i dziwię się skąd tyle niechęci z Twojej strony. Nie lubisz fantasy? Moc jest fajna, ale magia już nie?
"Chciałbym, żeby Warcraft dużo zarobił i dziwię się skąd tyle niechęci z Twojej strony. Nie lubisz fantasy? Moc jest fajna, ale magia już nie?"
Porównywania do SW na zasadzie kontrastu chybione, bo też w sumie fantasy tyle, że w kosmosie.
Dobre fantasy złe nie jest- Wiedzmin chociażby- chociaż nie ukrywam, że gatunek jest w mojej opinii dużo bardziej infantylny od dobrego sci-fi na czele z cyberpunkiem.
Porażka finansowa Warcrafta, po prostu fajnie ubodłaby Bllizarda, który na rynku gier za dużo sobie pozwala- co sam zauważyłeś w innym poście pisanym do mnie.
Same zwiastuny pokazują dla mnie film od niekoniecznie fajnej strony w pewnych aspektach- romans jakiejś pół orczycy z człowiekiem?
Po co to komu? Takie coś praktycznie zawsze bardziej żenuje, niż rusza.
"Same zwiastuny pokazują dla mnie film od niekoniecznie fajnej strony w pewnych aspektach- romans jakiejś pół orczycy z człowiekiem?
Po co to komu? Takie coś praktycznie zawsze bardziej żenuje, niż rusza."
Chodzi tu tylko i wyłącznie o dwie rzeczy:
1. Przedstawienie orków jako myślących istot podobnych do ludzi. Jest to inna wizja tej rasy niż ta klasyczna/Tolkienowska.
2. Garona (ta pół orczyca) odegra kluczową rolę w fabule filmu. Jeśli historia będzie wierna opisanej w książce Ostatni Strażnik widz nie powinien być pewien do samego końca filmu po której stronie konfliktu stanie ostatecznie Garona. Powinna mieć powiązania z Gul'danem, czarnych charakterem orków, a z drugiej strony jej romans z człowiekiem ma ją ciągnąć w stronę ludzi.
Ogólnie rozumiem oburzenie związane z marketingiem, sam jestem wkurzony, że tego filmu w internecie praktycznie nie ma, szukając czegokolwiek czuję się jak haker trochę ..
Z drugiej jednak strony nie wiem na ile miał tu wpływ rezyser Duncan Jones. Nie raz wymieniłem z nim parę wiadomości, czy to na twitterze, czy mailowo. Śledzę jego twórczość oraz twittera i widzę, że on sam nie wie dokładnie co się dzieje. Dla samej sympatii i wiedzy ile wysiłku włożył żeby stworzyć ten film, chciałbym by po prostu te jego 3,5 lata nie poszły na marne. On sam pewnie przeżywa słaby marketing, sam się na tym nie znam, on pewnie też nie, więc chyba nie ma wpływu co, kiedy i jak. Może już nie meli kasy na marketing? 100 mln poszło w dekoracje, scenografie, kostiumy itp?
Na jego miejscu sam bym usiadł, wziął film i poskręcał parę zwiastunów czy spotów. Ale jako, że sam siedzę w tym temacie to wiem jak CIĘŻKI jest to temat. Zwiastun wydaje się prosty do zrobienia, ale to jest bardzo trudny proces, serio ...
Moje zdanie jest takie: marketing jest słaby, to prawda, boję się, że wynika on z tego, że sam film w sobie jest słaby. Jeśli jednak film jest dobry, tylko studia Universal i Legendary się uwzięły na biednego Duncana, to mam nadzieje, że wary wszystkim opadną jak tylko zobaczą pieniądze wpadające do ich portfela.
Ale powinieneś był dać źródło mi na temat , a nie dałeś . Więc nie wierze w to , że marketing jest słaby . Lepiej do niego nie pisz , bo znowu będzie płakał . On jest zaślepiony star wars 7 .
Ja będę płakał?
Może się pochwalisz tym co ty prezentujesz na forum SW- kłamstwa i żałosna składnia oraz ortografia.
Dziecko wiem, że jesteś upośledzony- twoja szkoła, do czego sam się przyznałeś- i nie mam zamiaru z tego powodu z ciebie kpić, ale jak będziesz biegał po forum i żalił się na tematy zupełnie nie merytoryczne to nie omieszkam cię zgasić.
Jesteś upośledzony,ok. Jesteś psychiczny i masz zamiar gnębić ludzi, którym podobał się film, który tobie się nie podobał. To już normalne nie jest.
Ogarnij się dziecko.
Ten temat ze szkołą został dawno usunięty . Skoro uwielbiasz Przebudzenie Mocy to ok ale ; Twoje podejście do moich postów , jest tragiczne zarzucasz mi nieprawdziwe kłamstwa i twoje podejście do tego , filmu to tragedia .
Straszne nie podoba mi się to jak zapowiada sie jakiś film- och przepraszam to warcraft!
Tragiczna to jest śmierć człowieka.
Tak nieprawdziwe kłamstwa, nawet nie będę tego komentował.
To skoro NIE podoba ci sie po zwiastunach film Warcraft to , ; Czemu wchodzisz , piszesz swoje płacze ??? . Otrząśnij sie dante99 , boisz sie że sw będzie miało konkurencje i tyle .
Żeby SW miało konkurencję to ten film musiałby mieć dobry marketing.
Co i tak nie gwarantuje przebicia kwoty ponad przeszło 2 milardów.
Star Wars kojarzy każdy, Warcrafta już nie bardzo, poza wąskim gronem graczy.
Zresztą na co my się licytujemy Star Wars to najbardziej rozpoznawalna marka na świecie.
No, a że Warcraft nie ma dobrej promocji, to mało kto o nim wie.
Moi znajomi słyszeli o Civil War, Batman v Superman, na pytanie o Warcrafta drapią się po głowie i zlewają temat.
Jedyna wiarygodna konkurencja dla SW, to kontynuacja Avatara, Avengers 3.
Daj mi źródło na dowód , według którego ten film ma kiepski marketing . Blizzard szykuje co innego z okazji tego filmu . Najwidoczniej nie rozumiesz ile wow , zarobił na abonamencie .
Lol, masz wybitne problemy z logiką.
Przcież to wynika samo przez się, wystarczy systematycznie śledzić filmweb, żeby widzieć posuchę informacyjną na temat tego filmu, w trakcie kiedy o filmach Marvela czy SW są co rusz informację.
Na innych portalach filmowych, generalnie w całej siedzi ewidentnie warcraft choruje na chroniczny brak promowania.
Ja kiedyś też wierzyłem , w informacje internetu . Dopiero z czasem przekonałem sie , że net zawiera 50 % prawdy a drugie 50 % nie prawdy , to samo jest na filmweb . Ty też sie z czasem przekonasz . Ja zacząłem przygodę z blizzardem od warcrafta 1 .
Informacje wypuszczane na stronach filmowych pokroju filmwebu są jednak często wypusczane bezpośrednio od producentów- np zwiastuny- w nawias biorę newsy od plotarkisch serwisów typu latino review.
Decyzje castingowe, czy dużo materiałów promocyjnych też idzie często bezpośrednio od producenta.
Nie masz jednak wrażenia, biorąc pod uwagę swoje ograniczenia umysłowe, że wypisujesz momentami totalne bzdury?
Marvel zarobił miliony na komiksach i co to miałoby usprawiedliwiać ich aby nie promowali swoich filmów?
Na samych komiksiarzach by nie dali rady na większości rynków.
Takie typu filmy \ komiksy mnie nie , interesują . Natomiast Warcraft Początek owszem , daj źródło wg którego uważasz że ten film ma kiepski marketing . Z czasem sie przekonasz że internet i filmweb nie zawiera 100 % prawdziwych informacji .
Fajnie, że cię nie interesują.
Podaje ci przykład wielkiej korporacji, która nie wyciera sobie mordy popularnością w pewnych kręgach- Marvel istnieje od lat 30- tylko ostro inwestują w marketing.
Osłabiasz mnie, nawet biorąc na poprawkę to, że jesteś umysłowo uwsteczniony. Czego nie zrozumiałeś, że film ma informacyjną posuchę na stronach pokroju filmwebu?
Czytałem wiele info , na filmweb zanim konto założyłem . Przekonałem sie że nie wszystkie są prawdziwe .
Czyli zwiastuny, informacje castingowe, zdjęcia z filmu nie są prawdziwe.
Wszystko jasne! Spisek!
"Blizzard szykuje co innego z okazji tego film"
Co? Płatne DLC do WOWa? ;D
W końcu jak dymać graczy to na całego panowie władcy z bllizarda.
. Wielu graczy blizzarda , np ja od dziecka czekało na taką adaptacje gry .http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/kupisz-bilet-na-film-warcraft-otrzymasz-wow-a- z-dodatkami-i-miesiecznym-abonamentem . Tu masz
Hahaha, a co z ludzmi, którzy maja gdzieś WOWa?
Do tego to straszne bazowanie na fanach co ich zgubi, co z ludźmi, którzy mają w dupie Warcraft, a ci stanowią większość?
No a poza graczami, to każdy ma wyebane na ten film ;)
Beznadziejnie zapowiadające sie wątki typu seks orczycy, z człowiekiem nie pomagają.
Zawsze chciałem zobaczyć seksowną orczycę a ty Azie?
W tym filmie NIE będzie seksu orczycy z człowiekiem . Skąd ci taki pomysł do głowy wpadł ?
Skąd wiesz, że nie będzie?
Wystarczy sam fakt, że będzie wątek romansowy.
Co za gówno XD
Bo ty film wojenny nie romansidło . Pewnie uwierzyłeś w te slajdy które są pokazane , ja w to nie wierze .
No tylko debile wierzą w oficjalne zwiastuny od producenta.
Hheheheh no nie?
heeheheh dadzo wowa do biletu. Bllizard to jednak kupa łajna, która chce bezczelnie podbić wyniki finansowe na ekstra drogich biletach- jeżeli to prawda z tymi bonusami z w postaci gry.
Po tym jak wybuliłem ponad 200 zł na sc 2 i zażądali kolejne pieniążki za śmiensze mini dlc z novą, to przysunąłbym panowi Metzenowi i reszcie bllizard śmieszków prosto w ryja.
No ale to w końcu od dziecka, ty grasz w ekstra gierki bllizarda, nie taki dzieciuch jak ja więc co ja tam wiem- pomijając fakt, że jako osoba upośledzony nie masz na 90% własnych pieniędzy.
No i to, że masz te 28 la- czyli jesteś aż 3 lata starszy ode mnie jakoś nie czyni cię mądrzejszym. Ot wystarczy przeczytać sobie twoje posty, składnie, używane słowa, ortografię.
Nie mam już do ciebie siły.
Sam się zgłoś hipokryto za notoryczny i chamski spam na tym forum na temat mojej osoby, obcym userom- ja widzę co ty piszesz na blogu Oro.
Szukasz kogoś kto cię obroni?
Dlaczego obcych ludzi miałby interesować ktoś kto nawet nie umie dobrze pisać po Polsku?
zapomnij o tym , NIE mam zamiaru siebie sie zgłaszać . Jeśli moje posty wydają ci sie nie zrozumiałe ; to czemu mi odpowiadasz ? . Nie pisz nic do mnie już . To tylko internet , nie potrzebnie sie grzejesz .
Jeżeli to tylko internet to dlaczego, tak się spiąłeś jak wyszła prawda na temat twojej szkoły?
To już historia ten temat dawno został usunięty . Pewnie uczyniła to administracja filmweb . To tylko internet , i to NIC do rzeczy nie ma .
you are still young, you think that the basis of the net is spelling. I was also so, it's just the internet.
WOW JAKA ANGIELSZCZYZNA... ale jak to ma się do mojego postu?
Przecież nie wypominam ci w nim pisowni :)
To przez dante99 , on przypiął sie do mnie o pisownie . I byłem przekonany że tobie chodzi o to samo . I po angielsku umiem gadać .
czyli w tym momencie przyznajesz sie że nie przeczytałeś tego co do ciebie napisałam tylko wkleiłeś sobie ( pewnie z translatora) wyklepaną regułkę i myślisz, że to coś zmienia.