PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Piszę to z bólem serca i wiem, że takie wpisy jak ten mogą jeszcze pogorszyć sprawę, ale wietrzę finansową klapę. Dlaczego? Ponieważ ktoś kto odpowiada za reklamę tego filmu powinien już dawno stracić pracę. Za 3 miesiące premiera, a oprócz jednego małego zwiastuna nie wiadomo nic więcej. Cisza jak makiem zasiał, a nadmienię, że śledzę wszystkie informacje na temat tego filmu, jak mało którego, ale tych informacji po prostu nie ma. Taki Avatar miał swój zwiastun ponad rok przed premierą, kolejne ukazywały się systematycznie aż do wypuszczenia filmu. Tak jak większość filmów, które potem osiągnęły sukces kasowy. Czekam nad ten film od dziecka, a mimo wszystko nie czuję się napalony, żeby go obejrzeć, to będzie tylko "taki tam sobie kolejny film w kinie". Przez takie głupie działania wytwórni, boxoffice będzie niski, co przełoży się na nie stworzenie drugiej części...
Tak przeczuwam.

ocenił(a) film na 8
niknil20

Chłopaki, skończcie już tu pisać :D

użytkownik usunięty
a_f1

Zauważ tylko że elrond dante , i sentia tu przyszli , by pisać .

użytkownik usunięty
niknil20

To ja w otoczeniu fanek i kochanek

http://www.defectivegeeks.com/wp-content/uploads/2011/06/Screen-shot-2011-06-24- at-1.34.50-AM.png

ocenił(a) film na 9

Wreszcie trochę dystansu po co te nerwy :D

ocenił(a) film na 9

"Warcraft jest dla panów, którzy nie lubią kobiet, czyli pedałów.

Nagie torsy ekstra męskich orków są tam nie bez powodu."

To dla kogo w takim razie są SW?? :D
Dla zakompleksionych trzydziestolatków mieszkających na garnuszku u mamusi i bojących się przyznać że kręcą ich białe kosmiczne żołnierzyki z czarnym kosmicznym żołnierzykiem na czele? :D:D:D proszę cię...

Daremna dyskusja ;D

użytkownik usunięty
niknil20

SW nie są dla pedałów.

http://orig12.deviantart.net/01bd/f/2014/339/9/7/jes_gistang__female_stormtroope r_02_by_thejpeger-d88sgty.jpg

http://pictures.costumeprize.com/1000/01/Stormtrooper%20Costumes%20For%20Women.j pg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a9/e4/f1/a9e4f18b06a76997c5be0d4ff4bfc e95.jpg

https://media.makeameme.org/created/come-to-the-xbegi1.jpg

Ja walę konia tylko pod zdjęcia kobiet.

ocenił(a) film na 9

No i super że nie są!! :) tak samo Warcraft nie jest po co ta spinka ;D piękne kobiety swoją drogą :)

Jestem fanem Warcrafta i czekam na ten film z wytęsknieniem. Tak jak pewnie ty czekałeś na swoje SW. Tylko po co piszesz że Warcraft to gówno i film dla pedałów?? jeśli nie chcesz oglądać to nie psuj innym zabawy i chęci :)
Mi wisi czy SW sa filmem dla inteligencji czy dla gejów czy dla innych Monic Belucci :D skoro ktoś to lubi i się mu podoba to niech robia dla niego takie filmy!!! dlatego ja chce żeby dla mnie robili takie filmy jak Warcraft :)

użytkownik usunięty
niknil20

Wszystko z tymi pedałmi to przecież żarty są ;D

Lepiej pisać tak, niż się napinać niezdrowo, o tylko filmy.

Faktycznie nieco przedobrzyłem z powtarzaniem w koło jaki słaby marketing ma ten film bo to każdy wie- no i zacząłem niebezpiecznie przypominać niejakiego katedrę- zobaczymy jak film wyjdzie w praniu, może się mylę, że zapowiada się na pazdierz. Przekonamy się w czerwcu.

SW filmem dla inteligencji? Nawet nie oskarżaj mnie o sianie takich herezji, to zawsze były proste baśniowe filmy.

ocenił(a) film na 9

No i widzisz?:)

To że ja czekam na ten film jak małe dziecko to nie znaczy że jestem przekonany o tym że będzie to film bijący kasowe rekordy oraz że będzie to arcydzieło ;) mam tylko nadzieję że będzie dobry (.. a może i bardzo dobry...)

Masz rację przekonamy się w połowie czerwca :)

Najważniejsze że w ogóle takie filmy powstają i każdy ma coś dla siebie :)

użytkownik usunięty
niknil20

No może czasem strzepnę pod imperatora, ale raz w imperatora to nie pedał.

ocenił(a) film na 9

Tak samo jak GW. Długie i świecące pały Jedi są nie bez powodu :D

użytkownik usunięty
Dentarg

Nie mogli się wiązać z kobietami.

To wszystko wyjaśnia. Pewnie faceci z facetami, a kobiety z kobietami.

Przy czym tym drugim dodatkowo służyły za dildo.

ocenił(a) film na 9

Brzmi logicznie.

To jakiś masoński spisek z tym promowaniem homoseksualizmu. Najpierw GW od 1983 roku i teraz Warcraft w 2016. Co będzie dalej?

użytkownik usunięty
Dentarg

Pewnie starcraft pózniej diablo

użytkownik usunięty
a_f1

To ty nie wiedziałeś , że za Warcraft Początek odpowiada blizzard ? Pewnie nie miałeś z ich grami styczności , to możesz nie kumać o co chodzi .

ocenił(a) film na 8

Skąd wywnioskowałeś, że nie wiem, że za Warcraft odpowiada blizzard?
Prawdopodobnie, siedzie w świecie Warcrafta mocniej niż Ty, grałem w gry, czytałem książki, teraz niecierpliwie wyczekuję na film. Troszkę nie trafiłeś ze swoimi spostrzeżeniami ;)

użytkownik usunięty
a_f1

Przeczytałem twój początkowy komentarz , jak temat założyłeś , i tyle .

a_f1

Ja akurat nie lubie ani płytkiego Avatara, ktory oprocz widoczkow jest miałki, nudny i nawet milion trailerow nie zrobi na mnie xadnego wrazenia ;)
To samo star wars...sorry dla mbue nuda i tyle.
Warcrafta chce obejrzec bo chce zobaczyc Travisa Fimmela w innej roli niz Ragnar ;) wielu fanów Wikingów zrobi to samo, a jest ich cała masa ;)
Fimmel zrobił juz swoim nazwiskiem 50% reklamy ;)

użytkownik usunięty
fnh81

Ja również Warcrafta chce obejrzeć , gdyż od dziecka marzyłem o adaptacji . Przebudzenie Mocy , to plagiat i nuda . . Innych filmów Travisa Fimmela nie widziałem .

ocenił(a) film na 8
fnh81

Zgadzam się, że Przebudzenie Mocy to plagiat, aczkolwiek nie mogę się zgodzić, że poziom Star Warsów jest ten sam co Avatara, Star Warsy mają potężną fabułę, całe stworzone uniwersum jest ogromne, chociaż kompletnie do mnie nie przemawia. Warcraft górą!

użytkownik usunięty
a_f1

Zgadzam sie tutaj Warcraft górą .

ocenił(a) film na 5
a_f1

Też mam takie obawy, film może się udać, albo nie udać.

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

Powiem szczerze, że już jestem spokojniejszy, odkąd wiem, że film będzie trwał 2 godziny, a nie 1,5. Kolejną sprawą jest wypuszczenie większej ilości materiałów promocyjnych.

użytkownik usunięty
a_f1

Ja byłem przekonany że Warcraft Początek , będzie trwał 4 godziny i 20 minut . Ale fajnie że 2 godzinki bedzie seansu .

ocenił(a) film na 9

Aż takim optymistą nie byłem. Liczyłem na te 3h, choć sądziłem, że zejdą do 2h 40 min. No i teraz te 2h -.- Do premiery niedaleko, zobaczymy jak będzie.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

Dwie godziny są akceptowalne moim zdaniem. Półtorej godziny byłoby za mało, zacząłbyś się wczuwać w klimat, a tu koniec filmu.
Chłopaki! Już tylko dwa i pół tygodnia! :D Czekaliśmy tyle lat, aż nie wierzę w to trochę.

ocenił(a) film na 9
a_f1

:D :D
Mam 24 lata i co tu dużo gadać, czekam na ten film ponad połowę życia, jakieś 15 lat. Od dziecka, "od pierwszego wejrzenia" w Warcrafta 2 :D Książki które mogły mi wpaść w łapska przeczytałem, śledzę nowinki na temat filmu od pierwszych plotek, od 2007 roku.
Nie ma bardziej oczekiwanej produkcji przeze mnie jak Warcraft i raczej nigdy nie będzie. Tak więc... cóż... emocje na pewno będą, mam nadzieję, że jak najbardziej pozytywne. Mogą być takie:

http://twitter.com/Millenium/status/735185569760743424

Dwa i pół tygodnia. Patrząc po tych wszystkich latach to faktycznie, można trochę tracić wiarę w to, że ten film na prawdę będzie :D

użytkownik usunięty
Dentarg

Zgadzam sie tutaj z tobą , zobaczymy jak będzie premiera zbliża sie .

a_f1

Już na dziś wiadomo że nie ma mowy o żadnej klapie. Film idzie na rekord wszech czasów w Chinach w przedsprzedaży. Pojawiają się szacunki 500 mln w samych Chinach. Więc film już się zwrócił.

Muruu

Do premiery w Chinach zostały jeszcze chyba 2 tygodnie trochę.... Niech się wszyscy modlą, żeby w Chinach nie było żadnej chińskiej produkcji która przyciągnie żółtków.

Muruu

To ciekawe, bo patrząc teraz na obecne recenzję film nie zachwyca, a nawet więcej wygląda na totalną klapę. Oczywiście recenzje recenzją ale jak widać to różnie z tym filmem może być. No chyba, że później dojdą te pozytywne opinie jednak póki co 5 negatywnych a 2 pozytywne. Więc nie gadaj głupot, ze już teraz wiadomo, że nie ma mowy o żadnej klapie, bo kierując się recenzjami kiepsko to wygląda.

Oczywiście są przypadki gdy recenzenci wystawiali słabe oceny a widzowie wręcz kochali te filmy ale mówić już teraz o klapie czy sukcesie to jest trochę nie na miejscu.

reevox

Myślisz że Chińczycy patrzą na opinię jakiś Amerykańskich krytyków? Jak oni tam nawet nie mają YouTuba w interncecie.

Rozgrywki w Warcraft III są w Chinach oglądane na stadionach jak u nas mecze Real - Barcelona. Dzieciaki tam zagrywają się w MMO typu Warcraft, WoW, bo to jedne z nielicznych miejsc otwartych w sieci gdzie mogą poznawać znajomych.

W Chinach istnieją Warcraftowe miasta rozrywki na wzór Disneylandu.

Daniel Wu który gra Gul'dana w Chinach jest połączeniem Ala Pacino, Leaonardo DiCaprio i Brada Pitta.

A do tego dochodzi Korea Płd, Japonia, tak więc nie martwiłbym się o sukces kasowy Warcrafta. W Rosji też zdaje się w dniu premiery zdobył 91% rynku.

użytkownik usunięty
Muruu

"Daniel Wu który gra Gul'dana w Chinach jest połączeniem Ala Pacino, Leaonardo DiCaprio i Brada Pitta"

Nie przesadzasz, byle podbić aktorsko nobilitacje tego filmu?

"A do tego dochodzi Korea Płd, Japonia, tak więc nie martwiłbym się o sukces kasowy Warcrafta. W Rosji też zdaje się w dniu premiery zdobył 91% rynku."

Gracze to ciągle malutki odsetek widzów. Marvel też ma masę fanów, ale gdyby stawiali tylko na nich to by polegli finansowo.

Amerykanie kochają super-bohaterów, ale są jeszcze inne kraje, gdzie ludzie mają wywalone na komiksy bo nie stanowią istotnej części ich kultury.

Film musi się sprzedać dla przeciętnego kowalskiego w skali globalnej inaczej będzie słabo.

Oczywiście rynek azjatycki to ogromny worek z pieniędzmi i to z niego producenci obecnie kasują najwięcej , ale trudno powiedzieć na ile ten film się sprzeda, skoro film z dwójka największych herosów na świecie zarobił dość średnio- kto nie zna Batmana i Supermana? Ten film powinien przebić miliard, a stało się inaczej.

Imo nie da się przewidzieć, jakie będą wyniki czas pokaże i pierwsze 2 tygodnie będą kluczowe.

ocenił(a) film na 9

Tak, czas pokaże jak będzie.

"Gracze to ciągle malutki odsetek widzów."

Mi się wydaje, że Muruu nie pisał o graczach a o wpływie Warcrafta na popkulturę wymienionych przez niego krajów. Nie trzeba być graczem, żeby korzystać z parków rozrywki czy oglądać mecze. Nie wiem czy to co napisał jest prawdą, bo szczerze mówiąc się tym nie interesowałem, ale na moje oko nie chodziło mu o graczy.

Muruu

Taaa a w USA może być najwieksza klapa wszechczasów:

http://naekranie.pl/aktualnosci/prognozy-box-office-dla-warcraft-poczatek-bedzie -klapa-873520

kamilxxx09

Premiera w Stanach 10 czerwca. Jak narazie Warcraft robi furorę w krajach gdzie miał premierę i dominuje rynki. Najlepsze otwarcie z filmów w tym roku w Niemczech, Francji, Austrii, Danii, Egipcie, Węgrzech, Indonezji, Libanie, Szwajcarii, Tajlandii Emiratach. W Rosji drugie miejsce w tym roku po Deadpool.

użytkownik usunięty
Muruu

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=warcraft.htm

16,300,000

Słabiutko.

A nowi X-meni po paru dniach mieli 100 miionów- film nie miał jeszcze premiery w USA, w Azji też niecałej bo "Upcoming dates include China on June 3 and Japan on August 11"

Warcrafta powinien dopompować rynek azjatycki, ale na razie to wygląda słabo.

To są bardzo dobre wyniki jak na te kilka europejskich krajów.

użytkownik usunięty
Muruu

Na chwilę obecną $31,779,807.

Nie widzę tej furory. Tylko Azja może ich uratować.

ocenił(a) film na 7

We włoszech dopiero wczoraj była premiera, a w Stanach i Polsce dopiero będzie 10 czerwca. Dopiero jak się zbierze dochody ze wszystkich krajów to się okaże na razie to bardzo dobry wynik jak na kilka krajów. A to był wynik z pierwszego weekendu, czyli dwóch dni.

użytkownik usunięty
Moai

Wiem, aczkolwiek Azja to największy rynek filmowy.

Do tego Azjaci, dość mocno lubią gry blizzarda więc przypuszczam, że z powodu tych dwóch czynników on dadzą im najwięcej zarobić.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Tutaj są wstępne wyniki z krajów w których już była premiera:

http://www.wowhead.com/news=253222/warcraft-movie-j-nx-apparel-collection-discou nt-code-to-gear-shop-international-

Na razie film radzi sobie lepiej niż myślałem. Zobaczymy czy będzie mieć "długie nogi" i jak poradzi sobie w pozostałych krajach, zwłaszcza w Chinach i Korei ;)

Back to School

Nie no klapy nie będzie, bo w Azji pewnie duzo zarobi, a i budżet nie jest taki duży. Ale w USA wyglada na to, ze będzie słabo. No ale zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ich strata. Jak producenci zobaczą, że rynek Chiński i w ogóle Azjatycki przebije USA, to kolejną część będą robić pod widownie ze wschodu. A już teraz jakiś krytyk narzekał na "skośnookiego" High Elfa ;)

ocenił(a) film na 9
Back to School

Jeden płacze o rasizm, że Durotan ma bielszą skórę od pozostałych orków, a drugi marudzi na "skośnookiego" elfa :D

Back to School

hah no to grubo :D

a_f1

Nie ma to jak oceniać film praktycznie po zwiastunie.. może i dali jeden zwiastun lecz ogladając go dochodzę do wniosku, że film będzie bardzo fajny, więcej mogę napisać dopiero po obejrzeniu filmu . :)

ocenił(a) film na 9
Ita12

Bardzo dobre podejście :)

użytkownik usunięty
Dentarg

Co byś powiedział na pomysł na kampanie do warcrafta 3 , w której ; król Terenas , pozostawił po sobie dwoje następców , Arthasa i Calie ? . I między nimi zacznie sie walka o władze , tylko nie wiem kogo uczynić dobrym a kogo złym .

ocenił(a) film na 9

Nie gadaliśmy kiedyś już o tym?