Witam. No ja po prostu nie moglem wytrzymac psychicznie na tej szmirze. Film wyglada tak, jakby nie bylo pomyslu na fabule (ktorej nie ma) i jakby krecilo go kilku rezyserow a kazdy z nich z innym pomyslem. Postaci Superbohaterow bardzo denerwuja swoim sposobem bycia, nielogiczni i niespojni. Zeby oddac nieco Tworcom filmu - niektore sceny, nakrecone ciekawie i nowatorsko (pierwsze sceny filmu z napisami) - im dalej w las tym ciemniej i szmirowato. Moj kolega smial sie w glos w kinie jak zobaczyl komputerowego chomika/tygrysa z rogami albo dyndajace przyrodzenie duzego papy smerfa! Nie polecam.
Luz, film mógł Ci sie nie podobać - nie ma w tym nic złego, są różne gusta, różne kino trafia do innych ludzi:)
Lecz twoje argumenty, że ryś z rogami, że penis smerfa albo że kolega to tamto - wyglądają jakbyś nie miał zdania oraz był w wieku szkoły podstawowej.
ps. nie zakładaj że komiks Ci się nie spodoba tego nigdy nie będziesz wiedział dopuki się z tym nie zetkniesz, chyba że odrzucasz komiks jako formę przekazu dla ludzi dorosłych - bo wiem że dużo ludzi jej nieuznaje, bo jak ze wszystkim są publikacje w tej dziedzinie dla dzieci oraz dla dorosłych.
ps2. nie chcę nikogo obrażać i mam nadzieję, że tego tak nie odbierasz, poprostu staram się odpisać na twoje argumenty względnie obiektywnie i cywilizowanie, a dodam że nie jestem jakimś fanatykiem tego komiksu - poprostu dobry komiks(a kilka w życiu ich przeczytałem), wart polecenia każdemu.
Pozdrawiam.
to pierwsze z rogami to genetycznie modyfikowany ryś, to drugie dyndające to penis... nie rozumiem, co tak Cię w tym szokuje, czy dopiero w kinie się o nich dowiedziałeś? Twoja powyższa wypowiedź dużo wyjaśnia na Twój temat... nikt Ci nie zabroni być frajerem, daruj sobie jednak poważne kino i zabieraj chłopaka na komedie, a nie na dramaty, tam nikt się nie będzie wam dziwił, że będziecie się śmiać... podejrzewam, że byliście jedynymi takimi ananaskami na sali... coż...
powazne kino???????????????
nie osmieszaj sie... jak to jest powazne kino to pewnie dla ciebie klan to "powazny serial"...
A nieprawda. Bo zaiste zrozumialem, ze jak sie jest przerosnietym papa smerfem to trza galoty ubierac coby nie dyndalo i zeby zawsze zabierac poduszke do kina na nudne ekranizacje Marvela. Widze, ze stado gowniarzy mnie oblazlo i kasa bezlistosnie.
To, że z całego filmu zapamiętałeś jedynie dyndającego penisa (którego zresztą było chyba widac tylko w paru scenach) świadczy tylko o Twoim opóźnieniu.
Nie wiem co Cię tak w tym zainteresowalo.
Zdejmij galoty, to może, gdzieś tam uda Ci się dostrzec cos podobnego.
Co byś chciał żeby on tam miał? Żółtego słonia?
Zmodyfikowanego genetycznie rysia z rogami i egipskie rzezby ze styropianu chcialbym tam zobaczyc.
następny koleś - żart, w życiu się tak nie uśmiałem czytając tak głupie posty. you're welcome, mug.
tak to jest jak za ocenianie filmu biorą się dzieci, które nie czytały komiksu i nie potrafią w żaden sposób myśleć. W ogóle to powinno się zabronić dzieciom oglądać treści których nie mogą przyswoić, a tu kategoria wiekowa R, proponuje filmy na ZigZap albo MiniMini tam treści są jasne i dzieciaczki nie powinny się nudzić.
kur... ja też nie czytałem komiksu i pewnie by mi się nie podobał, bo nie
lubię komiksów, ale film był epicki i rozmaszysty - jeden z lepszych jakie
widziałem komiksowych, a wy kłócicie się o gusta i to do tego z jakimś
półdebilem
maysee idioto Watchmeni są z DC Comics,a nie z Marvela, zresztą Marvel też jest super więc nie wiem co ty chcesz od ekranizacji komiksów, idź se lepiej na kochaj i tańcz.
To juz nie wazne skad film. Wazne jest, ze jest beznadziejny, nudny, zalosny i groteskowy. Niektore efekty specjalne na poziomie Wiedzmina czyli dno. Niejaka Jedwabna zjawa wyszla na zwykla puszczalska. Nieumiejetnie poskladana akcja. Slabe, slabiutkie. O grze aktorskiej nie chce mi sie pisac bo szkoda czcionki. Chyba nawet najwieksze miernoty swiatowego kina jak Afleck albo Brosnan lepiej by to zagrali. Amen.
Nie będę z Tobą polemizował Maysee, tylko powiem że masz bardzo ograniczony umysł żeby oglądać ten film. Watchmen to arcydzieło i Ty buraku swoimi txtami tego nie zmienisz. Ave
hmm... sami intelektualiści, oczywiście mam na myśli zwolenników tego filmu. da się zauważyć - poziom wypowiedzi wprost proporcjonalny do standardu filmu
"watchmen to arcydzielo"... ???
"masz bardzo ograniczony umysł żeby oglądać ten film"... ???
przeciez to film na poziomie "zlotopolskich" - umysl nie jest potrzebny zeby to ogladac, po prostu patrzysz w ekran jak ten bezsens posuwa sie od napisow poczatkowych do upragnionego napisu "the end"...
ty chlopie masz jakieś wodogłowie hahaha uwielbiam czytać takie komenty bo są prześmiewcze, koleś jakbyś zaśmiał mi sie w kinie na moim seansie to złamałbym ci szczęke twojemu kumplowi też, nie masz wogóle pojęcia o kinie jestes gnojem który ma 13 lat i gra w tibie i mi mozesz obciagnąc pałe i doktorowi manhattanowi też
Jestem pewien, ze papa smerf z kolkiem na czole sam potrafi sobie zrobic przyzwoitego loda. No chyba, ze wyskoczy w tych czarnych stringach. A szczeke juz mam zlamana - ale od smiechu na tej komedii.
koles jestes super, z popcornem można czytać twoje cwierc intelygentne wypowiedzi, mozecie stanowic udany duet z jankiem bzykantem, ktory sie bardzo stara ale niestety nadal nie potrafi zrozumiec o co chodzi w analizie filmu. Tak trzymaj, ludzie jeszcze lubią klaunów.
Tak tak hahaha, bo Ty masz tutaj tyle do gadania i taki mocny z ciebie burak ,że wszyscy się pewnie wg. twojego durnego mniemania się Ciebie boją. Jesteś największym syfiarzem i spammerem niż wszyscy userzy z filmwebu razem wzięci.
Pierd*l dalej frajrze.
Ten film z założenia miał być groteskowy, idioto. To tak jakbyś napisał, że jakiś dramat był słaby bo był smutny.
Głupi kretynie nic mu nie dyndalo, jak już napisalem w temacie bzykanta. Wy jesteście ślepi, ja patrzylem i w ani jednej scenie mu nic nie dyndalo, więc przestan pieprzyć głupoty jesteś na tak niskim poziomie, że nie warto się do niego zniżać by ci odpowiedzieć frajerze obesrany, więc ZAMKNIJ KURWA RYJ!
To teraz ja sie "popisze";
Ten film to DNO!, KUPA!, bajka dla autystycznych dzieci itp.
- (A za 2 dni bede mial 30 podobnych "kontr odpowiedzi")
................................
LUDZIE PROSZE WAS ODPUSCIE ODPOWIADANIE NA TAKIE TEMATY BO ANI TU MERYTORYKI, ANI SENS "PRZEKONYWAC" SIĘ W TEN SPOSÓB.
Zamiast tego zapraszam na temat Janka B.
Nadmiernym "fascynatom" niebieskiego przyrodzenia powinna równiez przypasc do gustu strona "piąta" tamtejszej dyskusji. ghe ghe
(heh ... nie lubie sie powtarzac)
No rzeczywiście niepotrzebnie tu pisałem spadam na temat janka, a ty maysee kretynie też tam chodź jak chcesz dalej podawac swoje inteligentne argumenty bo to już ci nikt nie odpisze. Żegnam
Gratuluję, widzę że robisz postępy. Jeszcze trochę i będziesz mógł iść do zerówki ;]
Spokojnie, do maysee i groteskowo dyndającego przyrodzenia ;p A kogóż innego mógłbym tak bezczelnie oczerniać? ;)
Maysee, nie martw się, wjechałeś mi na ambicję, już się nie uwolnisz ;)
Pozdro dla obu ;D
Po cholere odpisujecie takiemu osobnikowi? Jest niereformowalny i trzeba go zignorowac a nie nabijac mu posty...
Niereformowalny pod jakim wzgledem? Dlaczego ignorowac? Czy ktokolwiek przedstawil mi swoje kontrargumenty? Z diabelska checia powtorze jeszcze raz: slaba rezyseria - akcja podana w taki sposob, ze czlowiek albo co 5min patrzy na zegarek albo w pospiechu szuka spiwora i poduszki. Cieniutcy aktorzy, efekty specjalne czasami zawstydzaja widza swoim poziomem. Kropka.
Ty za to masz zajebiste argumenty. Ja nie chodzę na filmy dla efektów specjalnych. To się nazywa FABUŁA i Gra Aktorska. Chesz efektów ----> TransFormer (super efekty a fabuła i gra aktorów cienka jak dupa węża)
Chłopie weź się w garść; albo jesteś jakis przyjebany albo takiego udajesz.
Nie unos sie tak Pulser bo odrfuniesz. Ale moje argumenty Ci sie nie podobaja bo nie? Nie uwazasz, ze film mozna mierzyc takimi kategoriami jak aktorzy, umiejetnosc opowiedzenia historii przez rezysera czy w koncu najbardziej techniczna jak efekty? Tu nie chodzi o to czy ja ogladam film dla komputerowych wodotryskow, bardziej o to, ze wole nie ogladac slabych efektow.
Maysee powinienes obejrzeć "Klan" w telewizji a nie wypowiadać się o TYM filmie. A tak na poważnie, to jestem ciekaw twojego gustu, moze podasz kilka filmów które Ci się ostatno podobały
ARCYDZIELO!!! Witam wszystkich serdecznie.Chcialbym podzielic sie moimi spostrzezeniami po obejzeniu tego fantastycznego obrazu- jest to po prostu arcydzielo w pelnym tego slowa znaczeniu! Po pierwsze chcialbym zwrocic uwage na wyssane moim zdaniem z palca komentarze o tym jak to ludzie wychodzili z kina w polowie filmu.. totalna bzdura i tani atak nie majacych rzeczowych argumentow przeciwnikow filmu!!! Bylo wrecz przeiwnie!! W trakci trwania filmu, z kazda minuta pojawiali sie kolejni widzowie!!! Sala kinowa wypchana po brzegi! Doszlo nawet do tego ze przerwano emisje innych filmow by we wszystkich salach kina wyswietlic Watchmen! Cos niesamowitego! Co do samego filmu to jestem pod ogromnym wrazeniem gry wiekszosci aktorow, kreacje takie jak Jedwabna Zjawa, Nocny Puchacz czy Dr Manhattan to bez watpienia kreacje oscarowe! Fabula filmu rowniez najwyzszych lotow, przeplatana niezliczona iloscia watkow i zaskakujacych rozwiazan! Osobiscie uwazam wymyslenie takich diamentow jak mozliwosc zarazania rakiem czy nieslychanie droga lecz nieoceniona w swym dzialaniu inwestycja w zablokowanie widzenia przyszlosci Manhattanowi przez Ozymandiasza za rzecz niesamowita! Rowniez pojawienie sie genetycznie zmodyfikowanego rysia jest rozwiazaniem idealnym! Pojawiajacy sie w filmie watek trojkata milosnego jest pokazany rewelacyjnie, dokladnie pokazuje emocje bohaterow, jest tak wiele wrazliwosci, zazdrosci i euforii, ktore musza towazyszyc temu watkowi.Rownie ciekawe jest sedno sprawy, czyli.. Ponadczasowy pomysl Ozymandiusza by atakiem we wlasna ojczyzne zazegnac ryzyko nuklearnego kataklizmu! Wzruszajaca scena smierci Rorschacha-nieunikniona i jakze tragiczna! Reakcja na jego unicestwienie ze strony jego kompanow jest tak wzruszajaca!! O zaletach tego filmu moglbym pisac jeszcze dlugo... Niech rangi temu dzielu doda fakt iz od dzisiaj jest on numerem 1 na mojej liscie wszechczasow!! A zastapil na niej... Hellboya! Pozdrawiam i zapraszam do ogladania!
Wszystko piknie ładnie, az sie wzruszylem na samo wspomnienie, ale ....
DO K@#$% NĘDZY CZŁOWIEKU UPRZEDZAJ ZE ZASPOILERUJESZ !!
Ps. Ja tam w kinie byłem tylko ze względu na tego genetycznie zmodyfikowanego rysia.
Pozdrawiam prowokatorze.