nie jest to typowy horror, a bardziej miks kilku gatunkow, bo sa i akcenty komediowe i dramatyczne, natomiast w mojej opinii fajnie sie to wszystko skleja i nawet jest lekkie zaskoczenie pod koniec ;) dla otwartych głów jak najbardziej film godzien polecenia
(lekko naciągniete) 8/10
ps. szacun dla Jima Cummingsa ktory napisal scenariusz, wyrezyserowal i zagrał główna rolę! :)
Scenariusz jest rzeczywiście ciekawy i pomysłowy. Myślę jednak, że film nie znajdzie wielu zadowolonych widzów, bo humor i dramatyzm opiera się w większości na jednym dowcipie powtarzanym bez końca.
Prawie wszyscy, a już główna postać to bez przerwy, zachowują się jak rozhisteryzowane nastolatki na Instagramie, Youtubie czy TikToku. To się szybko nudzi, zwłaszcza w męskim wykonaniu. To jest niby zawartość komediowa tego filmu: postaci w sztampowym małym amerykańskim miasteczku zachowują się jak wielkomiejscy hipsterzy.
Zupełnie się nie zgodzę co do talentu aktorskiego głównego wykonawcy. Jest zupełnie nieprzekonujący jako alkoholik na odwyku, który załamuje się i upija płynem do płukania zębów. No ale jest przystojny jak na hipstera.
kazdy ma prawo do swojej opinii, film na pewno jest specyficzny (jak na horror) wiec oczywistym jest dla mnie ze znajdzie sie pewnie sporo osob ktorym nie spodoba sie taki sposob przedstawienia pewnych spraw jak w tym filmie ma to miejsce (czego twoja osoba jest najlepszym przykladem :)
kazda opinia w dyskusji jest mile widziana, byle byla utrzymana na cywilizowanym poziomie, najbardziej mnie mierza jednozdaniowe wypowiedzi typu: "gniot, dno i metr mułu" itp i ocena 1. Dla autorów takich wypowiedzi nie mam absolutnie zadnego szacunku. Dla mnie film sklada sie z wielu czynnikow i nawet jak mi czasem nie podejdzie fabularnie to nie zwyklem wystawiac oceny nizszej niz 5 (co tez zdarza sie dosc rzadko) bo te 5 gwiazdek nalezy sie wiekszosci tego typu produkcji chocby za to ze sa profesjonalnie zagrane, maja ładne zdjecia, dobrze dobrana muzyke etc. co bynajmniej nie jest oczywistoscia przy niektorych niskobudzetowych produkcjach z gatunku straight to dvd/cable tv.
zreszta ten tytul ma na imdb 6,2/10 co na tak duzym popularnym serwisie jak na tego typu nietypowa produkcje jest calkiem wysoka ocena. Na rotten tomatoes z kolei srednia z ocen krytykow (a wiec osob majacych zwykle nieco szersze horyzonty filmowe i wiecej obejrzanych filmow w swoim zyciu niz przecietny kinomaniak) wynosi niebagatelne 89% co mnie niezmiernie cieszy
W zasadzie to się z kolegą zgadzam, z jednym wyjątkiem. Film próbuje grać pod strony polityczne (older republicans vs younger democrats) i dlatego ma zawyżone oceny na portalach zdominowanych politycznie (jak IMDB i RT "critics score"). Według mnie the RT "audience score" będzie dość szybko zjeżdżał w dół jak tylko szersza widownia go obejrzy.