PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133330
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

5/10

ocenił(a) film na 5

Szczerze mówiąc zawiodłem się na tym filmie i dlatego dałem tylko 5. Cala ta historia, wydawało
mi się jakby ktoś napisał ja "na kolanie". Wolverine jest stary wiec wrzućmy go do Japonii,
Japonia jest teraz modna , dajmy jeszcze bombę atomowa dla efektów , parę samurajskich
mieczy przecinających wszystko i będzie hicior. Ta amerykańska fascynacja japońską kulturą
miecza mi nie podchodzi. Poprzednia cześć przygód rosomaka jak dla mnie dużo lepsza. I o co
chodzi z tą Jean? Nie przypominam sobie żeby Logan był w niej aż tak zakochany, przynajmniej
nie w serii filmowej.Motyw wrzucony jakby na siłę.

ocenił(a) film na 6
ma_rcin

zgadzam się w 100 % i daję taką samą ocenę.
Logan nie był aż tak zakochany w Jean...kolejny film z serii X-Men i kolejne błędy fabularne...

ocenił(a) film na 5
ma_rcin

Zgadzam sie, ale nie w całości. Rzeczywiście scenariusz kiepsko napisany z ekranu wieje nudą. Zawiodłem sie na tym filmie, to juz Geneza jest lepsza. Jeżeli chodzi o motyw Jean, to rozumiem dlaczego był tak mocno obecny w filmie. Moim zdaniem z trylogii X-menów wynika ze Logan był w niej mocno zakochany, a na jego drodze stał Scott Summers a dodatkowo dręczyły go wyrzuty sumienia z powodu tego co jej musiał zrobić w Ostatnim Bastionie.