PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Pamiętacie "X-MEN GENEZA WOLVERINE'?

ocenił(a) film na 7
LeoRex

tam Logan wraz z swoim bratem walczyli między innymi na plażach Normandii w dniu 6 czerwca 1944 roku. W "Wolverine" Logan nagle znajduje się w Nagasaki w dniu 9 sierpnia 1945 roku jako jeniec w obozie. Raczej nie jest możliwe żeby prosty żołnierz Był przerzucany na drugi koniec świata na zupełnie odmienny front (jak on dał się wziąć do niewoli?). I gdzie był jego brat, Victor? Siedział za steram B29 który zrzucił bombę atomową na Nagasaki?
A tak w ogóle przecież Logan stracił pamięć. Skąd on więc pamiętał to co działo się w Nagasaki?
Film sam jako jeden jest niezły, ale w kontekście całej serii traci sens.

ocenił(a) film na 10
LeoRex

mnie sie w ogole to nie trzyma kupy :P w Wolverine geneza Logan mial adamantium..... w Wolverine w Tokio Yashida go pozbawil..... a w X- menach gdzie akcja dzieje sie pozniej znow ma w sobie adamantium.... lol. tak samo jak powrot do zycia Xaviera i jego pozniejsze wstanie z wozka inwalidzkiego.... z tego co wiem wiele rzeczy wyjasnionych jest w komiksie. komiksow nie czytalam wiec ciezko mi cokolwiek napisac w tej sprawie.

ocenił(a) film na 3
kendra173

W zasadzie to najnowszym filmem jest właśnie Wolverine. Dzieje się po Ostatnim Bastionie, więc argument trochę do bani :)
Powrót do życia Xaviera jest wytłumaczony w Ostatnim Bastionie. Odsyłam do sceny wykładu Xaviera o świadomości.
Ale fakt, trochę namieszali z tym wstaniem z wózka.

ocenił(a) film na 10
Sgt_Square

Byc moze x man przeszlosc ktora nadejdzie dowiemy sie o co kaman. gdzies czytalam ze wlasnie w owym filmie ma byc wyjasneinie z tym wstawaniem z wozka Xaviera i jego powrotu do zywych :) X- man forever :D

LeoRex

E, w sumie 14 miesięcy, mógł zwiać z Normandii i przenieść się do Japonii. :P
A co do tego gdzie Victor to akurat dobre pytanie, ale może te stery to nie jest zły pomysł. :P
A co do pamięci to częściowo zaczął ją odzyskiwać w pierwszych i drugich "X-Menach" - powiedzmy, że w międzyczasie odzyskał resztę. :P

Generalnie nie przywiązywałbym zbytniej wagi do chronologii, bo zawsze można w niej coś namieszać ("Przeszłość, która nadejdzie" namiesza na pewno :) ).

ocenił(a) film na 5
LeoRex

Wydaje mi się że Geneza w ogóle nie jest brany pod uwagę, w stosunku do reszty serii gdyż okazał się porażką. W każdym razie jak tylko pojawia się nowy film o X menach, to w jakiś sposób zaprzecza poprzednim częścią (np. Pierwsza klasa)

ocenił(a) film na 7
Wortes

Mam nadzieje ze w DOTFP wyjaśnią wątki z pierwszej klasy. Np to ze profesor w młodym wieku wylądował na wózku a w ostatnim bastionie normalnie chodzi w domu jean ja wyjaśnił bym tak że magneto mu przyczepił do nogi jakąś proteze z metalu na czas sojuszu i myślę że było by to dobre rozwiązanie :)

ocenił(a) film na 10
wolverine11

to by bylo logiczne :) i ze wyjasnia sprawe jego zmartwychstania w DOTPF :P

ocenił(a) film na 7
kendra173

A to na pewno i na ten wątek czekam najbardziej mimo że domyślam się jak przeżył ale nie chcę ci spojlerować chyba że sam się domyślasz po obejrzeniu ostatniego bastionu ;p

ocenił(a) film na 10
wolverine11

jestem kobieta :) po primo a po duo nie domyslam sie bom blondynka :D

ocenił(a) film na 7
kendra173

Co za różnica czy blondynka czy brunetka? :)

ocenił(a) film na 10
wolverine11

hehe bo mowi sie ze jak blondynka to malo kumata :P ale pociesze Cie ze niecaly miesiac temu bylam turkusowa xD ale hy hy zmieniamy temat :P

ocenił(a) film na 7
kendra173

Turkusowa? Jest taki kolor włosów?

ocenił(a) film na 10
LeoRex

owszem jest ;) cos jak Bulma z Dragon Balla ;P

ocenił(a) film na 10
LeoRex

badz Michiru Kaiou z Sailor Moon ( jesli ktos sie orientuje o kogo mi biega ;D)

ocenił(a) film na 7
kendra173

Wiem jaki jest turkusowy. Kiedyś podarowałem pewnej pannie bransoletkę z turkusów.

LeoRex

wow, no chłopaku, masz gest ;)

ocenił(a) film na 7
anita2

W Turcji można je tani dostać.

LeoRex

dzięki za cynk ;)

ocenił(a) film na 7
anita2

Nie ma za co.

kendra173

Z tego, co mi wiadomo (i co mówił jeszcze Rattner po "Ostatnim bastionie", co oczywiście mogą zmienić w "Przeszłości, która nadejdzie") nie do końca "zmartwychwstał". Tylko przeniósł swoją świadomość do ciała tego gościa, który nie miał świadomości, ale miał wszystkie organy sprawne - i który się pojawia w jednej ze scen "Ostatniego bastionu" na filmiku.

[SPOILER] Ponoć ten ktoś to był brat bliźniak Profesora X, który urodził się w takim stanie, bo mutacja Xaviera podziałała na niego w ten sposób.

ocenił(a) film na 6
wolverine11

Między innymi po to jest Days of Future Past ;P
Żeby naprawić wszystkie spieprzone w Last Bastion wątki.

wolverine11

IMO po prostu wyzdrowiał, ale wiadomo, stare choróbska mogą powrócić na starość, więc przed pierwszymi "X-Menami" miał nawrót dolegliwości i dlatego znowu jest w pierwszej trylogii na wózku. :P