A ma być w 3D? Ogólnie zazwyczaj filmy w 3D mają też wersje dwuwymiarowe, przynajmniej w moim kinie obie emitują. Ale myślę, że przy filmach z serii X-men 3D jest jak najbardziej na miejscu.
Iron man 3 leciał tylko w 3d i przez to nie poszedłem na niego do kina. Wiesz, nie każdy może oglądać w 3d.
Tylko w 3D? Cóż, wg mnie to strzał w stopę. Po pierwsze, 3D nie jest lubiane przez okularników. Wiem dlaczego:) Na szczęście mam małą wadę i najczęściej rezygnuję z moich okularów, kiedy idę na film w trójwymiarze. Ale dla kogoś, kto bez nich właściwie nie widzi, to poważny problem. Po drugie, nie wszyscy po prostu to lubią. Po trzecie - te okulary są wiecznie brudne i kiedy się zastanawiam, kto je nosił przede mną, to jakoś 3D podoba mi się jeszcze mniej:)
Mam wcale nie małą wadę i wolę oglądać w 3D. Na seans nie zdejmuję okularów korekcyjnych. A w moim kinie (CinemaCity) gdy po raz pierwszy idziesz na film trójwymiarowy to kupujesz okulary MasterImage za 3zł i potem zawsze nosisz swoje.
To masz fajnie. Mój Helios niestety ma okulary uniwersalne, i dolicza sobie za nie każdorazowo 5 zł - 3 zł za film w 3D i 2 zł za same okulary. Są zawsze brudne i zawsze sobie uświadamiam, ilu ludzi przede mną na nie chuchało, czyściło je o swoje ubrania itd. Jakoś 3D od razu mniej mi się podoba:)
mam nadzieje że nie,bo ja wiele dobrych filmów opuściłam przez 3D w kinie. Twórcy nadal nie łapią że ludzie chodzą na 3D tylko dlatego że nie dają nam wyboru.Ostatnio miałm tak z PrometeusZem,jedyne kino gdzie oferowali 2D było w Gdańsku(jestem z Gdyni) i oferowali jeden seans o 21.45 ;/ tak wiec na film który wyczekiwalam pół roku nie poszłam do kina,dziękować twórcom. I prawdopodobnie to samo będzie z wolverinem.Oczywiście,w 2d będzie dostepny,ale w 1 kinie w trójmieście gdzie kin jest z 20
na repertuarach trójmiejskich też można porównywać kina,co nie zmienia faktu że puszczą to w co najwyżej 2 kinach i że jest to frustrujące.
Prawdopodobnie będzie tylko w 3D, ale mamy zamiar upomnieć się o wersję 2D i wywalczyć ją na równych warunkach jak 3D. Nie damy sobie wpychać byle badziewia!!
Więcej informacji na ten temat, oraz na temat innych filmów które powinny być puszczane w 2D znajdziecie na stronie facebooka.
2D czy 3D chcę mieć wybór.
facebook(kropka)com/2D.3D.chce.miec.wybor
Musicie tylko wstawić kropkę po słowie "facebook", bo nie mogę wstawiać linków.
Mamy zamiar wspólnie wywalczyć Wolverina w 2D tak jak to było w przypadku Star Treka. Naprawdę polecam przyłączyć się do nas bo cel jest słuszny, tylko potrzeba ludzi do jego osiągnięcia.