PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133164
5,5 50 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Nakręcą 3 część przygód rosomaka? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

ocenił(a) film na 9
ziomekvo

ogólnie według twórców, choć historia z Origin i The Wolverine mają wspólną postać, to nie tworzą wspólnej historii. Chodzi mi o to, że The Wolverine był kontynuacją fabuły po X-Man Ostatni Bastion z punktu widzenia Logana. Natomiast Origin to jego dzieje na przestrzeni lat i ukazanie skąd ma metalowe szpony i braki w pamięci. W najmowszych X-Manach będzie sporo Wolverina więc jeśli jesteś spragniony tej postaci to zachęcam do obejrzenia.
Czy będzie 3 część? może będzie :P Wolverine jest najpopularniejszym X-Manem tak jak Iron Man jest najpopularniejszym Avangersem. Może za kilka lat pokażą jego dalsze dzieje, trzeba czekać :P

użytkownik usunięty
ziomekvo

Z tego co wiem, to jest pierwsza część. Geneza miała zostać kompletnie "wymazana".

ocenił(a) film na 8

Genzeza nie została wymazana, wśród dokumentów Yukio jest nawet zdjęcie Logana z Genezy.

użytkownik usunięty
deamon82

pewnie DotFP wyjaśni kilka głupot z tych zrobionych wcześniej albo będzie czymś w rodzaju pierwszego abramsowego treka

ocenił(a) film na 7
deamon82

poza zdjeciem z genezy bylo tez zdjecie z ostatniego bastionu itd ps :czy ten samuraj nie wydal sie wam taki dziwny ? ja osobiscie silvera nie kojarze z komiksów ale widzialem jego zdjecia na necie i to nie to samo co w filmie

ocenił(a) film na 8
dawid10809

W komiksie Silver Samuraiem był Harada, tutaj jego strój założył ojciec Mariko Shingen.

ocenił(a) film na 7
deamon82

Samurai mial chyba na imie Kenuicho ...ciekawe czemu pomineli jego imie i jego role .przyznam ze jak bylem na seansie i w scenie pogrzebu gdy widzialem Harade na dachach to myslalem ze beda walczyc

ocenił(a) film na 8
dawid10809

No też mnie ten twist Harada jako Yamakasi nieco zmartwił, spodziewałem się że to Harada założy tą zbroję z pogrzebu i będzie walczył z Loganem.

ocenił(a) film na 7
deamon82

ale kozak nie ma co -rozwalil wszystkich lukiem-taki azjatycki hawkeye :D

ocenił(a) film na 8
dawid10809

No niezły był, jeden pojedynek z Loganem w zimowej wiosce miał nasz Yamakasi.

ocenił(a) film na 7
deamon82

ja myslalem ze Harada zalozy zbroje po tym jak zobaczy ze laska która kocha idzie do Logana ale on mu jeszcze dupe ratowal

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Okazał się bardziej honorowy niż ojciec Mariko, który założył tą zbroję i zaatakował Logana od tyłu.

ocenił(a) film na 7
deamon82

i chciaz zabic swoja córke

ocenił(a) film na 7
deamon82

i jeszcze zaatakowal yukio

ocenił(a) film na 8

Ja bym tak chciał, żeby The Wolverine był 1 częścią solowych przygód rosomaka ale tak CHYBA nie jest i jest nią geneza.Choć.. Fajnie by było zobaczyć wolverina w jego żółtym, zawalistym stroju, ale to tylko by go założył w Avengersach gdzie mógłby się pojawić poprzez wątek Qiucsilvera i SW z DotFP których zobaczymy w Avengers 2: Age of Ultron.

ocenił(a) film na 8
ziomekvo

No tak masz racje. Bo przecież Quicksilver i jego siostra są dziećmi Magneto toteż watki się łącza.
Obejrzenie Wolverine i Iron Mana w jednym filmie to moje największe komiksowi filmowe marzenie <3 !!!!! :)

ocenił(a) film na 8
karate_girl

Moje też ale nie tylko to. Chce zobaczyć pojedynek siłowy i na riposty bo obaj w tym rządzą.

ocenił(a) film na 8
ziomekvo

Hehe. Pojedynek siłowy napewno byłby ciekawy ale Wolvie nie ma juz adamantowych szponow.:|
aczkolwiek powiem Ci że mimo iż chęć ujrzenia tego pojedynku hmm tak z ciekawosci jest spora to nie wiem czy byłby to fajny widok zwłaszcza iż są egzekwo u mnie na 1miejscu i nie umiem pomiędzy nimi wybierać..to byłoby przykre widzieć porażkę jednego za sprawa drugiego. Wolałabym aby zjednoczyli swe siły przeciw np quicksilverowi i magneto razem :):):). Riposty cudo haha <3

ocenił(a) film na 8
karate_girl

żeden nie przegra bo mogli by ich rozdzielić tak jak kapitan ameryka iron mana i thora w Avengers

ocenił(a) film na 8
ziomekvo

Za bardso fantazjujesz. Nie. C America ich rozdzielil alsndo Nic,ego takiego by nie doszlo. Ode,walk sie ego tonyego i zwyczajowosc i przekonanie o boskosci thora i tyle.
w przypadku IM i Wolverinea ego i cieta gadka bylaby z pewnoscia duzo ciekawsza :)

ocenił(a) film na 8
karate_girl

Ta twoja BOSKOŚĆ Thora mu tylko pomagała np.jak trzasnął w niego piorunem, który mógł zabić go spkojnie to tylko wzmocniło mu energie zbroi. Więc sie go Stark nie obawiał. C.America powiedział że go to nie obchodzi że Thor to bóg bo on wyznaje jednego Boga i potem jak wrył sie do walki to Thor sie na niego rzucił z młotem a C.America odparł to z lekkimi problemami ale tak t zrobił że Thora aż odrzuciło i przestali sie bić.

ocenił(a) film na 8
ziomekvo

Coz za strezczenie :P wieem. Przecież widziałam.hehe

ocenił(a) film na 10
ziomekvo

Fox ma prawa do scarlett witch i quicksilvera, wiec nie bedzie ich w avengers 2! Tak jak iron mana w x-menach.

ocenił(a) film na 8
patryknovak

whedeon zrobi ich ludźmi a singer mutantami

ocenił(a) film na 10
ziomekvo

To moze Nolan zrobi murzynskiego Rockiego Balboe od nowa i nic nie zaplaci Stallone'owi, bo stallone, ma patent na bialego? Patent jest na wszystko, na nazwy tez, na postacie, na komiksy. Dlatego nie bedzie nikogo kto w filmie Marvela nazwie siebie Wolverinem. Nawet jak nie bedzie mutantem. To samo z Profesorem X, Magneto quicksilver, i scarlet witch, Barack Obama, . Po to wlasnie Fox kupil prawa.

ocenił(a) film na 7
patryknovak

Marvel ma prawo wykorzystać te postacie oraz ich ksywki, lecz nie mogą wspomnieć o tym, że są mutantami i ich ojcu.